Život v Číne

semila001
3. jún 2020

V čine som žila od mojich 4 rokou do 17 tich mam 22 a zijem na SR z rodičmi aj z mužom. BOLO mi tam užastne cserko lepšie ako tu ma SR. Tento rok sa chceme vratit nazad uz na stalo 🙂 a som velmi rada .tu je uplne iny zivot ako v čine .

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sandrika1986
3. jún 2020

Dovidenia... 🙂

semila001
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
4. jún 2020

@semila001 no asi až tak super tam nebolo keď ste sa na 5rokov vrátili na Slovensko....tebe možno ako teenagerovi ano, ale rodičia museli mať dôvod pre ktorý sa rozhodli vrátiť....porovnávaš život študenta a dospelého a veľa robí aj zvyk....ale veľa šťastia a nech sa ti tam darí

pieksamaki
4. jún 2020

@semila001
Keby si to porovnala, v com je to ine...? Je jasne ze sa tu budes na slovensku citit inak...nie je to prijemne...mat domov inde a byt kvoli praci alebo inym povinnostiam v inom state.ale verim, ze Ta to aj obohatilo a mas aj pekne spomienky na Slovensko.

lintu
4. jún 2020

Ach, mohla si aspoň popísať, v čom konkrétne je to tam podľa teba lepšie. To, že sa tam vraciaš, tu prakticky nikoho nezaujíma. Každému je dobre niekde inde.

sunny8
4. jún 2020

Tak gratulujem kúp si zásobu rúšok aj dezinfekcie 😉

janinka007
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sara07
4. jún 2020

tu s činskou propagandou moc nepochopíš , tu sa velmi dobre vie ako je to v číne
už si videla čínsky pracovný tábor ? my nehovor že ten školský systém dretie do krvi ti vyhovuje, už si čítala čo sa robí so športovcom a jeho rodinou ak nepodá vykon aky sa od neho požaduje ?
bud žiješ v buline alebo si si to nevšimla ? tu sme žili v komunizme a vela ludi si ho pamätá ale to bol slaby odvar čo sa tam deje
a Tibet ako do pohody, ak si na sk tak si najskôr zisti slobodné informácie až potom sem píš doslova také blbosti, a to sa miernim ešte vo výraze
keby tebe urobili čo Tibetu tiež by si bola do pohody ?
Kludne sa vrát ked ti je tam tak super a podakuj sa za činsku chripku - akože koronu pretlačený názov - nemusel by cely svet trpiet keby činska vlada zvládla robila to čo mala a nie to tutlala , je to vyslovene jej chyba, škoda že svet nechce tvrdšie sankcie a podobne,nehovoriac že mi je na zvracanie z toho ako skupovali ruška a všetko už v januári a potom to tu za iné prachy predavali, blejt se mi chce velebnosti
Pekne ti vymyli mozog, nemáš potrebu si pozriet ten skutočny svet a zistit si informácie ,

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
semila001
autor
4. jún 2020

@zazvorka87 ano dakujem

leuchtturm
4. jún 2020

ked ta srdce taha do Ciny, tak ho nasleduj 🙂

s_a
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maca1984
4. jún 2020

dobru chut 😂

amelia000
4. jún 2020

再見 🤣 (čítaj caj ťien)

12judit2
4. jún 2020

@semila001 Ja by som napriklad uprimne rada vedela,čim ta zivot tam tak fascinuje,.určite su rozdiely v žití tu a tam obrovské.podel sa s nami,môže byt zaujimavé vediet niečo ,,z prvej ,,ruky.

semila001
autor
4. jún 2020

@12judit2 tam je lepsie ako tu vo setkom

hefo
4. jún 2020

@semila001 Tak po takomto výroku musím povedať, že racionálne-kritický pohľad nie je tvojim dobrým kamarátom. Ale však kľudne choď. Ja tu v tejto hrôze nejako vydržím aj bez teba.

12judit2
4. jún 2020

@semila001 chcela som vediet čokolvek z tvojho života v porovnani žitia tu a tam🙂

semila001
autor
4. jún 2020

@12judit2 pisem spravu

amelia000
4. jún 2020

@semila001 napis tu, viacere sme zvedave ako sa tam zije..
Platy, dochodky, odmeny, benefity tehu, materske atd. Co skola..ake triedy stupne

stanulienkat
4. jún 2020

Najúžasnejšie je asi to, že sa človek môže len tak zo dňa na deň stratiť, alebo niekto z jeho rodiny a magiou to nebude.

semila001
autor
4. jún 2020

@amelia000 pisem spravu

sandrika1986
4. jún 2020

Kazdemu sa paci zit niekde inde...beriem..., ale naco ste sa na Slovensko stahovali ?

Ked je lepsie v Cine tak tam chodte...nikdo Vas tu nedrzi, my sa bez Vas naisto zaobideme.
To ste az teraz zistili, ze Vam tu nie je dobre ?
Stastnu cestu !!!

stanzi
4. jún 2020

@semila001 preco kazdemu pises spravu? ved napis rovno tu do diskusie co tam je take super

amelia000
4. jún 2020

@semila001 nepis spravu, ved od toho je tu diskusia a lahsie a ryxhlejsie sa pise tu 🙂

sara07
4. jún 2020

@semila001 a už si sa pýtala aký dôchodok majú tam ludia na 65 , teda či vôbec nejaký , prípadne ked sa rozhdonu odstahovat do iného mesta čo to pre nich znamená ??? či v 15 km inom meste dostaneš napr zdravotné ošetrenie ???

sara07
4. jún 2020

mimochodom ak si myslíš že tu ludia nevedia ako to tam v skutočnosti je tak sa hlboko myliš,

missdiva
4. jún 2020

@stanzi lebo to je ako pyramidova hra 😂 je to super ale len sukromne ti poviem o co ide...
Cina je zaujimava kultura ale teda pre zivot podla mna prisernejsia volba ako komunizmus neexistuje, bola som v cine a pamatam si tie ranne pracovne nastupy, ktore museli robit ludia v roznych profesiach pri prichode/ odchode do/z prace a rozhananie ludi policajnymi autami pri vecernom zatvarani namestia a problem dostat sa na akukolvek internetovu stranku vdaka cenzure... 🙈 Bez WeChatu si odstrihnuty od komunikacie s ludmi a ten je nanestastie len v cinstine...

sara07
4. jún 2020

@missdiva zabudla si že ked sa vzorne nesprávaš zatrhnu ti metro alebo mh napr, proste ti totálne osladia život