Ahojte,
zaujimalo by ma, ci ma niekto skusenost, ze sa odstahoval aj s rodinou (male deti) do Ciny alebo Japonska aspon na niekolko rokov, pripadne na neurcito. Ak ano, nelutovali ste to? Pripadne, s cim treba pocitat a ako sa da na zivot v Cine/Japonsku lepsie dopredu pripravit? Dakujem ❤
@zuzanakovacova žijú už dlhšie v Číne, možno poradí 😉
Na youtube je kanál „Mom in Japan”, má aj IG, ale tam neviem, ako sa volá, ale tie vlogy má fakt pekné, ukazuje život v Japonsku, aj život s deťmi, dokonca pôrodnicu v Japonsku a to som len pozerala, ako vyzerá taká pôrodnica tam… fakt luxusná bola.😃
Moja známa Denisa Ogino písala na webe o živote v Japonsku, ale prišla na Slovensko aj so synom po veľa rokoch skús popozerať aj knihy napísala, ale neviem či len o strave či detské. Viem, že sa tomu venuje aj chodí do teleráne varit
Ja som pocula, ze mojej priatelky dospele dieta absolutne zo zdravotnych dovodov nezvladlo zivot v Japonsku. Vraj je tam velmi vlhko (aspon tam kde byvali) co sposobovalo exemy a rozvijalo alergie. Museli sa vratit do Evropy, prislo uplne chore.
Prepac, nechcem ta odhovarat, ale neda mi nespomenut:
V tejto dobe velmi citit zvysenu aktivitu co sa tyka zemetraseni, sopiek, povodni a veternych smrsti. A spominane oblasti su velmi nebezpecne.
Ak máš Instagram, napíš Dominike Sakmarovej. Veľmi zlatá baba, určite ti odpovie na tvoje otázky a zo života v Číne s deťmi dávala aj veľa konštruktívnych príspevkov...a napísala aj dve knihy, kde o tom dosť píše 🙂