Zvýšený krvný tlak

tina96
13. aug 2024

Ahojte som 13tydzni vcera mi lekar ze mi z krvynch testov vyslo ze mam zvýšeny krvne tlak a je pravdepodobnost ze z 1 az 71 mozem mat neskor preklepsiu velmi sa bojim povedal ze mam brat Aspirin ale po liekoch ako Paracetamol Aspirin opuchnen q mam zle reakcie vraj Ina alternativa nato nieje mala stym niektora z vas skusenost? Co nato este moze pomoct aby som sa tomu vyhla

mimi3008
13. aug 2024

@tina96 Bolo treba informovat lekara o alergickej reakcii na Aspirin hned, ako ti ho doporucil. Inak, je to preeklampsia. Este inou moznostou by bolo pichat Fraxiparine. Ale toto treba riesit jedine s dr.

ina2405
13. aug 2024

@tina96 užívala som Aspirin v teho, kvôli prevencii preklampsie od cca 8.tt až do 34.tt. Užíva sa preto, aby sa pekne vyvinula placenta, cievy v nej a zabezpečila sa bábätku výživa. Ja som nemala zvýšené riziko preklampsie, len vyšší vek a preto mi nasadili Aspirin. Nemala som ani raz žiadnu komplikáciu. Ak je alergia na Aspirin, treba sa poradiť len s lekárom, aká je alternatíva.

ina2405
13. aug 2024

@mimi3008 ja som bola aj na Fraxiparíne, aj na aspiríne, ale myslím, ze Fraxiparín nie je prevenciou preklampsie. Fraxík sa dáva kvôli trombofilným stavom a funguje na inom princípe.

tina96
autor
13. aug 2024

@ina2405 ďakujem za radu 🍀

tina96
autor
13. aug 2024

@mimi3008 no mne lekar povedal ze nato pozna len Aspirin ale citila som ze niektore zeny mali z 1:6 a nakoniec nedostali tu preklepsiu ja ju nemam ale je to väcsie riziko

tina96
autor
13. aug 2024

@ina2405 ďakujem

tina96
autor
13. aug 2024

@mimi3008 lekar povedal len tolko ze ak nemozem Aspirin budeme to musiet sledovat mozem mat vysoky tlak ak kvoli strave a stresu?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre