Ahojte, dnes som mala absolvovat ogtt, ktory mi vsak stopli po prvom odbere nalacno, kedze som mala glykemiu 5,7. Je pravda, ze sa v jedle zvlast neobmedzujem, jem primerane, ale dam si aj sladkost, dzus a podobne. Nikdy som nemala problem s hladinou cukru ci v krvi alebo moci, je to moje 4. dieta a tento test som v predchadzajucich tehotenstvach stale absolvovala a vzdy to bolo ok. Mam prist koncom tyzdna, obmedzit sladke a nejest pred odberom od 20.00 vecer. Bojim sa, ze skoncim na inzuline. Nepaci sa mi, ze uz nalacno som mala vysoku hodnotu, co by to bolo po vypiti glukozy 😱. Zase nechcem teraz 3 dni dietovat a vysledky budu falosne negativne. Baby mate skusenost s takou hodnotou nalacno? Som prelom 27-28tt..
8 hodin pred odberom nalacno, rano len hlt vody
To, ze ste 3 x predtym nemali cukrovku teraz nevylucuje a mozte ju mat..
Vacsinou dieta, ojedinele nasadzuju lieky a ako posledne inzulin
Ale podstatna je strava
Diabetologicka mi vysvetlila, ze na tento test sa ma lacnit minimalne 12 hodin pred. Cize ak mas test rano o soedmej, treba sa naposledy najest vecer o siedmej. Tiez som mala prvy odber zvyseny o jednu desatinu mola pravdepodobne kvoli tomu, ze som o polnoci zrala pizzu
@ruza123 Ahoj, ja som mala nalacno hodnoty 5,6 a na druhý deň 5,5, tiež som nemohla absolvovať test, aj keď som chcela. Gynekologicka ma potom poslala na diabetologiu a diabetologicka, že sú to hodnoty v norme, vraj do 6,35 nalačno je ok a poslala na znovu na oogt test, ale už do iného labaku, kde majú iné normy. Nonsens🙂
@ruza123 aj ja mam vyssie glykemie (30tt) - len nalacno. Paradoxne mne nepomoze nejest vecer, vtedy mam na druhy den este horsie vysledky ako ked si nadelim sladke. Zatial si meriam glukomerom vysledky, na specialne dia odbery mam ist o dva tyzdne, uvidime, co bude z krvi. Cielene drzat dietu pred odberom nema podla mna zmysel. Tiez nemusi byt, ze mas zvysene vysledky aj cez den, napr ja nemam ani ked natlacim obed s celou cokoladou 🙂
Na inzulin by si musela mat teda podstatne vyssie gly ako je norma. Caka ta mozno dieta.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@ruza123 nedietuj, lebo bude este horsi vysledok. Nema sa dietovat, ma sa iba od 24:00 nejest a pit iba cistu vodu. Pred odberom a pocas cakania nesmies ani vodu. Aspon mne tak kazali v labaku. Mne ten test vysiel dobre. Myslim ze pojdes najprv k diabetologovi a ten rozhodne co dalej. Test by mali robit cely, aby vedeli ako to telo dalej vobec ten cukor spaluje.