Zvýšený C-reaktívny proteín počas tehotenstva

zuzska1
26. jún 2014

Ahojte, citala som tu uz rozne diskusie, su uz starsie, a trochu som sa aj vylakala niektorymi pribehmi. Ide o to, ze som asi uz druhy mesiac doma na pn. Bola som prechladnuta, potom streptokok - zapal moc. ciest lieceny antibiotikami a naposledy mi z gynekologie volali, ze mam zvysene leukocity a CRP hodnoty tak cca 10-12. Gynekolog si nemyslel, ze to je normalne, tak som bola pod dozorom a brali mi krv kazdy den. Potom mi vyskocilo CRP na 20, ale prejavila sa mi aj nadcha. Dva tyzdne som sa preliecovala, dnes som bola na CRP u obvodnej a mala som 13. Obvodna to velmi neriesi, na vsetko povie, ze ved ste tehotna, to moze byt aj hormonmi. Teraz som na pochybach, ci ist znovu za gynekologom a riesit to. Po tom, co som sa tu docitala mam celkom strach 😒 Mate nejake skusenosti so zvysenym CRP? Dakujem pekne.

eikenella
26. jún 2014

@zuzska1 si po prelieci ATB, teraz ta budu len sledovat. dalsia liecba sa nastavi podla kliniky. Hodnotou CRP sa riadit netreba, niektori ludia ju maju trvale zvysenu na hodnoty okolo 10. Nepises, v akom casom horizonte sa ti CRP opakovane bralo, ci hodnoty sa takto pohybovali v rozmedzi tyzdna, alebo viac. Kazdopadne, aktulne mas pokles CRO z 20 na 13, takze klud 🙂

zuzska1
autor
26. jún 2014

@eikenella dakujem za odpoved 🙂 No na zaciatku kym mi stupalo tak mi brali cca kazdy druhy den, takze sa mi CRP zdvojnasobilo za dva-tri dni, co sa doktorovi nepacilo. Potom mi brali po tyzdni, kedy mi to kleslo na 12, teraz po dalsom tyzdni 13. Mas pravdu, ze je pozitivne, ze sa mi to znizilo 🙂 ale predsalen na zaciatku ma presne kvoli takymto hodnotam kontaktovali, ze nemam dobre vysledky a zacali ma sledovat. Tak neviem ci to mam nechat tak, alebo riesit.

eikenella
26. jún 2014

@zuzska1 ano, ale sa ti vyvrbila aj nejaka klinika potom. teraz uz ostava len sledovat, co bude dalej. a neviem, ci to bude pre teba povzbudenim alebo nie, ale niekto to CRP vytiahne aj na 400...ale to su uz ine pripady 🙂 tak sa len opatruj 🙂

zuzska1
autor
26. jún 2014

@eikenella dakujem pekne za povzbudenie 🙂

eikenella
26. jún 2014

@zuzska1 nie je zac 🙂

svetluska82
27. jan 2015

@zuzska1 ahoj ako nakoniec si dopadla s crp? Mne nic nie je a crp mam vzdy okolo 9.doktorka to neriesi tak neviem ci sa bat alebo co.

zuzska1
autor
27. jan 2015

@svetluska82 Ahoj, tak nakoniec bolo vsetko v poriadku. Bolo to asi tym prechladnutim. A potom som ho mala zvysene asi fakt kvoli tomu, ze som bola tehotna a mala som oslabenu imunitu. Teraz som mala krvny obraz v poriadku. A si teraz tehotna, ci?

svetluska82
27. jan 2015

@zuzska1 nie som tehotna vsetky vysledky v norme len crp 9. Tak mqm stres ci nemam nador v tele ☹

lenkaaa22
8. mar 2017

Dievcata, mate niekto skusenost s vysokym crp v tehotenstve napriek tomu, ze ste nepocitovali chorobu, ani problem s mocovymi cestami a pod? Mne vybehlo az na 70 a som z toho vcelku nesvoja. Ake vysetrenia vam robil doktor, aby zistil, kde je problem?

miroslalala41
31. júl 2017

@lenkaaa22 Ahoj, prosím ťa ako si dopadla s tým crp? ja mám 17 chcú mi dať atb ale nevedia aké lebo mi nič nie je

lenkaaa22
9. aug 2017

@miroslalala41 ahoj, prepac, odpisujem trosku neskor. Dopadlo to tak, ze ako to prislo, tak to aj odislo. Ziadne lieky mi nepredpisali. Nik netusi preco bolo CRP tak zvysene.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre