Ahojte, poraďte mi niektorá už neviem čo si mám myslieť. Neustále zápasím s CRP hodnotami (zápalový marker). V marci som porodila predčasne, CRP v deň pôrodu až 60, takže jasná infekcia. Nikto nevie čoho, nič sa nezistilo, lebo veď načo. Dieťa mi zomrelo. Po tom všetkom som sa rozhodla, že budeme mať druhé dieťa. Tak som sa pekne krásne začala dávať do poriadku. Obvodná ma vyslala na ORL, všetko ok, dala som si vytrhnúť zub, čo ma pobolieval, ale aj to mi zubár povedal vtedy, že podľa rtg snímku to nevyzeralo na nejaký vážnejší zápal. Ok. Tak som si povedala, asi to bola nejaká infekcia ,,zospodu". Lenže teraz som tehotná znovu, a moje CRP je ešte vyššie ako pri prvom tehotenstve. Vtedy som mavala okolo 10-12, teraz mam skoro 20. Norma je do 5. No ja som z toho už zúfalá. Teraz chodím na rizikovú amb., dnes mi dr. zobrala stery, dozvedela som sa aj o tom CRP. Tak sa uvidí, o dva týždne idem na kontrolu. Môžu ma kvôli tomuto aj hospitalizovať? Možno by to bolo aj lepšie nie? Najviac sa bojím že sa to celé môže zopakovať. Som nahnevaná, nič mi nie je, chorá nie som, ešte som aj na PN, starám sa o seba, dávam si pozor, ale veľmi sa bojím. Toto som nečakala. A na nete som sa nič extra nedozvedela. Akoby som bola jedina???
@szzuzka ahoj, u mna to dopadlo vsetko ok, crp mi postupne klesalo viac a viac az mi kleslo uplne, bolo to pravidelne sledovane na rizikovej poradni, kazdy tyzden - dva mi brali krv na to. Neboj sa, pokial hodnota nie je nad 50, je to ok, ale treba to pravidelne sledovat. Ake mas hodnoty?
mala som hodnoty: 16,3
12,6
15,9
2,8 vtedy to bolo ok a potom sa to zvysilo na 18,8 :(
@szzuzka ahoj ja mam tiez zvysene crp na 9 . Nic mi nie je.tak sa bojim aby to nenolo nieco vazne. Ty si ako ma tom? Co ti povedali?
Zienky ja mam tiez stale zvysene crp.Najprv som mala 7,6 potom okolo 5 a teraz zase 9.Doktor mi chce dat ATB,ale ja mam strach aby to neublizilo babu.Som v 28 tyzdni.Ako ste dopadli vy?
Naozaj nikto nema skusenost s takymi nizkymi hodnotami? 😒
moj pripad..v tehu som mala crp az 128...malinka mi zomrela..teraz mam crp stale zvysene okolo 40...napchavaju ma ant a nikto ma nikde neposiela na niake vysetrenia...uz som stoho zufala...mozem vediet ako dopadlo to druhe tehu?
ahojte dievčatá...tak sa k Vám pripájam....som v 18tt,crp dnes 11,8,ale vyššie ho mám od začiatku,no nik to nerieši....som už z toho na nervy.prosím,máte s tym niekto skusenosti????
Ahoj,ja som mala zvysene cele tehotenstvo crp,najprv 22,potom 18,nikto to neriesil,povedali mi nezavisle traja doktori,ze to je v poho,keby mam nad 40,tak to riesia,ze v tehotenstve sa zvysuje crp zene a okolo 10 je normalna hodnota,teraz ma malinky uz styri mesiace🙂
Jeej to si ma potesila.ja mam doma cerstveho škôlkára,od januara chodí,a už je druhy krat doma štýlom 2 tyzdne v škôlke,dva doma,tak sa aj bojim,ci od neho nieco, ale teplotu nemam,len hrdlo boli kus.pri nom mi crp nebrali,tak to ani neviem porovnat ....tak snad to bude ok.dakujem
@janula2805
Taaaak znovu tu pisem...dnes uz crp 23...mam strach☹.som 24tt.dali mi ATB,no neklesa....mate s tym niekto skusenost?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj. tak pred rokom si to pisala, ale to teraz tyka mna, stale mam zvysene crp...bola by som zvedava, ako si dopadla, co ti zistili, kvoli comu si mala zvysene?ja uz take stresy prezivam v poslednej dobe ze.... 😖 teraz som v 27.tyzdni, bojim, sa nie ze sa stane nieco mojmu baby .....prosim ta, ked budes mat napis mi 😒 dakujem krasne