Zvýšené Tsh výsledky

kika86
15. sep 2018

Ahojte, vcera som absolvovala interne vysetrenia (18tt) a az tam ma upozornila lekarka na zvysene TSH 4.85. Nasledne som isla za gynekologickou. Vysledky z laboratoria boli vyhodnotene ako vsetko v poriadku (este v 12tt), tsh 4.85. Avsak po opatovnej kontrole lab.vysledkov ma poslala gynekologicka na endokrinologiu s kym, ze moze byt dieta mentalne zaostale 😔. 6 tyzdnov sa nic neriesilo a bez vyjadrenia internistky by sa dodnes ani neriesilo 🙁 Prosim, je to take nebezpecne? Mam velky strach, ze dieta nebude v poriadku a je mi luto sa to neriesilo skor (ked na to bol este cas). Dakujem za odpovede

marvin1234
16. sep 2018

@kika86 neboj sa, mne vyslo zle tsh a prisla som na endokrinologiu, tam urobili testy, ultrazvuk stitnej zlazy a doktorka ma este zdrbala, ze co tam robim ved mi absolutne nic nie je. Nech gynekologicka nehysterci, podstatne je co povedia na endokrinologii. Babatku nic nebude, zdravo sa stravuj a bud v klude, skodi mu skor zbytocny stres. Drzim palce ale fakt nestresuj, deti maju aj zeny s naozak chorou stitnou. Zdrave deti.

kika86
autor
16. sep 2018

@marvin1234 Velmi pekne dakujem za odpoved 😊

anniera
16. sep 2018

Tá hodnota nie je až taká dramatická. Ja som mala niečo podobné pri druhom tehu, len hodnoty som mala oveľa vyššie nasadili mi lieky Euthyrox 25 až v 5.mesiaci tehotenstva. Postupne som prešla až na Euthyrox 75 na ktorom som doteraz už 9 rokov. Tiež ma strašili že dieťa bude zaostávať hlavne v škole a podobne, aby som sa pripravila. Syn má 8 rokov a inteligencie toľko, že môže rozdávať aj druhým. Poraď sa s endokrinológom a uvidíš. Držím palce.

ervenka
19. sep 2018

@kika86 nechapem ako si dovoluje dr ta takto strasit. takato hodnota vobec nie je strasna. Za normalnych okolnosti (ked nie je zena tehotna) je 4.8 hranicna, ale este z tej dobrej strany. Pocas tehu by malo byt tsh max. 2,0 alebo 2.5 zalezi od laboratoria. mimochodom co robila tvoja lekarka doteraz, zrazu ta zacne strasit... pre dieta je dolezitych prvych 14tt. Teraz je to uz mierne jedno, ale aj tak by som odporucila tabletky. Hodnoty t4 resp. Tf4 mas ake?

kika86
autor
19. sep 2018

@ervenka Áno, teraz je to už mierne jedno ale pevne verím, že to nebude mať žiadny negatívny vplyv na dieťa. Na endo ma mala poslať gynekologička už v 12tt, pretože hodnota tsh pre tehotné má byť do 2,5... U endokrinologičky som bola včera, nasadila mi Euthyrox 75. FT4 som mala 8,7.

@marvin1234
@anniera
@ervenka Dievčatá, veľmi pekne Vám ďakujem za povzbudenie 😊

ervenka
20. sep 2018

@kika86 ak sa smiem este vyjadrit- ft4 mas velmi nizke. Sustredila by som sa na to. Malo by byt okolo 20. tento hormon napoveda o tom, ako sa clovek citi. Zeny s nizkym hormonom t4 maju vacsi sklon ku poporodnej depresii. Ja som sa po prvom porode citila velmi zle. Vsetci- aaa, to prejde. to k tomu patri. Ale aj tak som isla ku obvodnemu, ten mi hned povedal,ze ma podozrenie na stitnu- mal pravdu hormony som mala uplne naopak ako mali byt. Hlupy system v Nl, lebo tu sa pocas tehu stitna vobec nekontroluje. Len ak mala zena uz pred tehu problemy, ale celoplosna kontrola neexistuje. 😒

marvin1234
20. sep 2018

@kika86 nie je za co a neboj, vsetko bude v najlepsom poriadku 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre