Zvýšené CRP v 33. týždni

kristin00
24. aug 2022

Ahojte, potrebujem poradiť. V pondelok som bola u svojho lekára a mala som zvýšené CRP konkrétne 65.. V tému stý deň Večer som skončila na pohotovosti s bolesťami brucha (som v 33tt) kde bolo po odobratí krvi CRP 3. Ako je to možné ? Môže CRP zvýšiť aj stres ?

asia83
24. aug 2022

@kristin00 Toto je otázka na doktora. Každopádne je to zaujímavé. CRP ale nie je až tak relevantný ukazovateľ. Ako na čo. Môže znamenať veľa a nemusí znamenať nič. No že by kleslo samé od seba až tak rýchlo a až tak o veľa, no na to sa treba opýtať doktora.

jaskolka
24. aug 2022

Crp je ukazovatel zápalu v tele, nemá to žiadny súvis so stresom, teda nemôže sa zvýšiť pri strese . Nezvykne takto stúpať a klesať "len tak"
Skôr by som povedala, že niektorý z odberov bol chybny Robili to priamo v labaku, alebo na tom rýchlom Crp z kvapky krvi na ambulancii?

pininka1
24. aug 2022

Ja som mala tiez vysoke. Ale mala som stesptokoka v hrdle a z neho zapal klbov.

kristin00
autor
24. aug 2022

@jaskolka tých 65 mi vyšlo v ambulancii z kvapky krvi. Na pohotovosti (labak) 3,14 presne

nikpa
24. aug 2022

@kristin00 65 to už je určite na ATB, zápal by ti len tak sám od seba neklesol za taký krátky čas. Podľa mňa sa stala chyba v odberoch alebo niečo zle vyhodnotili. Trvala by som ešte na jednom teste. Ja mám skúsenosť z pôrodnice, kde som ležala na rizikovom. Vyhodnotili mi také výsledky z krvi, že rovno volali z labaku, sestrička ma pripravila na akútnu sekciu (podotýkam, že by to bol predčasný pôrod o viac ako 2 mesiace) ale pôrodníkovi to nedalo, dal mi zobrať znova krv a div sa svetu, všetko bolo v poriadku. Takze kvôli chybe by mi spravili pôrod o niekoľko týždňov skôr... Dobre, toto nie je úplne tvoj prípad ale každopádne si daj pozor.

kristin00
autor
25. aug 2022

@nikpa no dnes som bola znovu na odbere, ako samoplatca. Výsledok 8,3 🤷🏼‍♀️ Vraj v 3 trimestri normálne tak už neviem ozaj

nikpa
25. aug 2022

@kristin00 65 a 8,3 je pekný rozdiel. Tá vysoká hodnota bola asi chybná.

kristin00
autor
25. aug 2022

@nikpa aj ja si myslím. Nakoniec sú tie ATB zbytočne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre