Zvýšené CRP a leukocyty v tehotenstve

maria1310
27. apr 2022

Ahojte, zaujimalo by ma ci mala niektora tehulka podobny problem. Na odbere v 24.tt mi doktorka zistila zvysene leukocyty - 14, tak mi urobila dalsie testy a bolo zvysene aj crp na 16 . Dala mi ATB a poslala ma ku obvodnej doktorke - tam som sla cca o 3 tyzdne(po preliceni ATB) a leukocyty mi skocili na 16 , crp stale povodne, tak mi hned volali ze ma poslu na hematologiu. Mam obavy cim to moze byt, nakolko chora nie som , ani som nebola poslednych x rokov, citim sa fajn....Mali ste niektora podobne zvysene hodnoty, a bolo vsetko ok aj napriek tomu ? Som z toho vcelku vystresovana...:(

e1i
27. apr 2022

@maria1310 v tehotenstve je to normalne. Nikto to neriesil ani v predošlom ani teraz. Aj fibrinogen byva zvyseny aj vselico iné.

maria1310
autor
27. apr 2022

@e1i A mate s tym skusenost konkretnu ? Lebo gynekologicka aj obvodacka to chcu urgentne riesit, ako by ma to malo ohrozovat alebo co...a mozno je aj problem v tom ze sa ta hodnota zvysila, ktovie...

dominikak4
27. apr 2022

Tiež som mala zvýšené aj CRP aj leukocyty a ešte mnohé ďalšie parametre a bolo mi vysvetlené od troch lekárov, že je to úplne normálne v tehu, a že s postupujúcim tehotenstvom sa to zvyšuje viac a viac lebo dieťa je pre telo ženy cudzí prvok a telo ženy, resp. jej imunitný systém na neho čiastočne reaguje. Dieťa vylučuje do krvného obehu matky odpadové látky. Antibiotiká sa dávajú až keď je to za určitou hranicou, ktorú lekári vedia, a žena vykazuje znaky infekcie.

maria1310
autor
1. máj 2022

@dominikak4 prosim ta a ake hodnoty crp a leukocytov si mala, ak si pamatas?

dominikak4
2. máj 2022

@maria1310 nepamätám si, bola som v prvom mesiaci a crp som mala 7 postupne to stúpalo s dĺžkou tehotenstva a len mi lekár povedal vždy, že leukocyty, crp a ešte niečo je pozvyšované, ale že to je normálne v danom štádiu tehotenstva. Neriešili to. Chodila som tiež gastroenterológovi a ten mi povedal, že krv nemá pre neho v tehotenstve výpovednú hodnotu, lebo tam to je teraz všetko pozvyšované tehotenstvom.

lenik888
25. máj 2024

@maria1310 ahoj prosím ťa môžem sa opýtať ako si vtedy dopadla s tými zvýšenými hodnotami??

maria1310
autor
7. jún 2024

@lenik888 ahoj, povedali mi na hematologii ze je to uplne normalne pocas tehotenstva, nemala som ziadne problemy, prave naopak bolo mi super. 🙂 takze ma zbytocne vystresovali, ale clovek nikdy nevie no...

lenik888
7. jún 2024

@maria1310 ďakujem ti krásne za odpoveď. Ja som v 13tt a crp mám 13 , ale okrem nevoľností mi nič iné nie je

tessa165
8. aug 2024

ahojte, viem ze tato debata je uz stara ale skusim ci tu niektora ste, som v 24tt a vysli mi leukocity 17 vsetci ma strasia ze je to prilis vela ale nechcu ma na hemato nikde objednat skor ako za 2 mesiace , o prve babo sme prisli tak som v hroznom strese prosim mali ste niektora aj take vysoke a dobre to dopadlo?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre