Zvýšená hodnota žlčových kyselín

alienkaaa
14. aug 2016

Ahojte. Chcem sa poradiť, ak ste sa niektorá stretla so zvýšenou hodnotou žlčových kyselín. Mne to začalo pichaním na pravej strane rebier pod prsiami, na základe toho mi brali krv a doktorka mi zistila zvýšenú hodnotu žlčových kyselín, mala som 21. Potom mi robila kontrolné tety o 4 dni a hodnota mi vyšla 27. Nasadili mi Ursosan a po 3 dňoch užívania mi robili testy a stále hodnota 27, tak mi zvýšila dávku. Teraz čakám ako dopadnem po tej zvýšenej dávke, ale bojím sa, že to neklesne. Som v 20 tt, čo je málo, nič ma nesvrbí, len mám tie zvýšené žlčové kyseliny a pichanie na pravej strane rebier. Stretli ste sa s tým niektorá, že by som sa upokojila že všetko bude v poriadku? Ďakujem

janickadr
14. aug 2016

@alienkaaa A konkretne ake zlcove kyseliny mas zvysene? Ako sa presne vola ten parameter, ktory mas zvyseny? A pecenove testy mas v norme?

alienkaaa
autor
14. aug 2016

@janickadr Pecenove testy mam dobre, len tie zlcove kyseliny...a ake konkretne neviem, na vysledku bolo napisane "zlcove kyseliny".

janickadr
14. aug 2016

@alienkaaa A nebolo to nahodou zlcove farbivo, teda bilirubin? Ten ma normu cca do 20. A to ti dal Ursosan obvodny lekar?

alienkaaa
autor
15. aug 2016

@janickadr Nebolo to zlcove farbivo, boli to zlcove kyseliny, a tie maju hodnotu do 6, ja som mala 21 a potom 27. A Ursosan mi predpisala gynekologicka.

janickadr
15. aug 2016

@alienkaaa Tak ja taky parameter nepoznam a to pracujem v medicine 15 rokov. A zijes na Slovensku? Lebo tu gynekolog ani nesmie Ursosan napisat, je len to na odporucenie ineho odborneho lekara...

alienkaaa
autor
15. aug 2016

@janickadr recept mam od internistu, na odporucenie gynekologa.

bariendo
17. júl 2023

Dobrý deň, vidím, že je to starý príspevok, ale dúfam, že aj tak mi viete poradiť. Ja už druhý krát mám tehotenskú cholestázu, a ani gynekológ ani internisti nevedeli, že treba sledovať žlčové kyseliny. Potom po dlhšej debate, presne pred dvoma týždňami mi brali na to krv a poslali do laboratória, výsledky ešte stále nie sú, ale predpísali Ursosan. Medzitým som navštívila hepatológa z Maďarska, aj mi merali žlčové kyseliny,na druhý deň prišli výsledky, mám obrovské hodnoty 101,8 umol/L. Každý týžden by som mala tam chodiť na krv 2x, ale proste nevieme toľkokrát cestovať do Budapešti. Prosím vás, vy ste kam chodili ku gynekológovi a k internistovi? A koľko trvalo kým prišli výsledky, lebo tie 2 týždne sú hrozné. Dovtedy mi môže zomrieť bábätko. Dúfam, že váš príbeh dopadol dobre! 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre