Ahojte. Chcem sa poradiť, ak ste sa niektorá stretla so zvýšenou hodnotou žlčových kyselín. Mne to začalo pichaním na pravej strane rebier pod prsiami, na základe toho mi brali krv a doktorka mi zistila zvýšenú hodnotu žlčových kyselín, mala som 21. Potom mi robila kontrolné tety o 4 dni a hodnota mi vyšla 27. Nasadili mi Ursosan a po 3 dňoch užívania mi robili testy a stále hodnota 27, tak mi zvýšila dávku. Teraz čakám ako dopadnem po tej zvýšenej dávke, ale bojím sa, že to neklesne. Som v 20 tt, čo je málo, nič ma nesvrbí, len mám tie zvýšené žlčové kyseliny a pichanie na pravej strane rebier. Stretli ste sa s tým niektorá, že by som sa upokojila že všetko bude v poriadku? Ďakujem
Dobrý deň, vidím, že je to starý príspevok, ale dúfam, že aj tak mi viete poradiť. Ja už druhý krát mám tehotenskú cholestázu, a ani gynekológ ani internisti nevedeli, že treba sledovať žlčové kyseliny. Potom po dlhšej debate, presne pred dvoma týždňami mi brali na to krv a poslali do laboratória, výsledky ešte stále nie sú, ale predpísali Ursosan. Medzitým som navštívila hepatológa z Maďarska, aj mi merali žlčové kyseliny,na druhý deň prišli výsledky, mám obrovské hodnoty 101,8 umol/L. Každý týžden by som mala tam chodiť na krv 2x, ale proste nevieme toľkokrát cestovať do Budapešti. Prosím vás, vy ste kam chodili ku gynekológovi a k internistovi? A koľko trvalo kým prišli výsledky, lebo tie 2 týždne sú hrozné. Dovtedy mi môže zomrieť bábätko. Dúfam, že váš príbeh dopadol dobre! 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@alienkaaa A konkretne ake zlcove kyseliny mas zvysene? Ako sa presne vola ten parameter, ktory mas zvyseny? A pecenove testy mas v norme?