Zvýšená hodnota Ca-125 a tehotenstvo

shia
18. máj 2016

Niekto skúsenosť, že mal zvýšenú hodnotu Ca-125 (na hodnotu 119) a HCG v hodnote 101, čiže pravdepodobne začínajúce tehotenstvo a zároveň zvýšené onkomarkery až 4násobne?? Ak áno, ako sa vám to vyvýjalo/dopadlo? Ďakujem.

krasnanevesta
18. máj 2016

Netuším načo ti brali onkomarkery ktoré sú často pozitívne aj pri rôznych ochoreniach a majú slúžiť na sledovanie priebehu liečby nádorového ochorenia neslúžia na diagnostiku. Nechápem prečo to lekári stále berú a strašia tým ľudí. A navyše je to strašné drahé vyšetrenie. Takže žiadne stresy prvá otázka na lekára načo ti to bral a druhá čo vyvodzuje z výsledku. On bude vedieť najlepšie.

shia
autor
18. máj 2016

@krasnanevesta bral mi to na kontrolu, mala som ich pred rokom tiež dosť zvýšené, mám endometriózu a hrčku na prsníku, ktorá minulý rok na sone sa ukázala ako nie onko,ale keďže sa zväčšila, musí sa sledovať, takže mi to bral opodstatnene, o týždeň idem k nemu zase, len dovtedy neviem čo si mám myslieť, výsledky mi povedala len sestrička, doktor tam nie je celý týždeň...Či je drahé neviem, neplatila som nič, chodím do štátnej nemonice

krasnanevesta
18. máj 2016

@shia zvýšené to môže byť v tehotenstve najviac v prvom trimestri. A kvôli hrcke na prsníku by sa to tiež nemuselo brať keďže to býva vysoké pri rakovine vaječníkov. Stále si myslím že tým iba lekári zbytočne strašia ľudí.

shia
autor
18. máj 2016

@krasnanevesta no ved preto neviem, aký postoj k tomu zaujať, asi jedine počkať keď tu bude Dr o týždeň, či tehu postupuje a ako sa vyvýja aj to Ca125..len ten stres dovtedy...asi pôjdem zajtra na krv aj k inému Dr, čo si myslí on...o všetkom...zo skúsenosti zakaždým iný doktor povie iné, čo neviem či je dobre alebo zle...Preto som sa pýtala, či má niektorá skúsenosti, že mala zvýšenú túto hladinu takto moc na začiatku tehu (a neskôr sa ukázalo, že to skončilo OK), to ma zaujímalo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre