Zvýšená hladina glukózy na lačno v 28tt
Zdravím!
Vedeli by ste mi poradiť čo robiť/jesť večer, aby som mala ranné hodnoty glukózy na lačno do 5.3mmol/l? Vychádza mi to buď 5.3 alebo 5.5 na lačno. Po jedle to mám vždy do 7.5mmol/l. Diabetologička ma “straší”, že ak si neupravím tie ranné hodnoty do 5.3 predpíše mi liek (už si nepamätam názov), čo sa mi moc nechce brať keďže všetky ostatné hodnoty a výsledky krvi a moču mám v poriadku.. Mám nato pár dní, tak píšem o radu, lebo zatiaľ som nato neprišla.
Ďakujem.
@alickapusinka
Aha🙂 Hm mne ta diabetelogička dala letáčik podľa ktoréhobsa riadi, kde je ta norma 5.3 nalačno. Tak skúsim sa jej najbližsie popýtať. Díky
@katarinkajan ja mám liekovú cukrovku a minule má záchranka odniesla mala som tlak 250 a cukor 33 a ťažkú migrénu dali mi injekcie a infúzie morfín tak mi prešlo a poslal ma na kadejaké vyšetrenia a na CT, MR, na obličky.
@katarinkajan asi záleží od diabelologičky. Ja som mala raz zvýšený cukor a musela som stále chodiť k diabetologičke a to som mala zakaždým cukor nalačno 5,1 a nakoniec mi vyvolávali pôrod zato úplne zbytočne. Aj pôrodnici mi vraveli, že to ani cukrovka nebola
Kedysi bola norma do 5,5 ale teraz do 5,3 z glukomera a 5,1 z krvi. Ukázalo sa totiž že zvýšené glykemie maju nepriaznivý vplyv na dieťa - vyššia pôrodná hmotnosť, nedovyvinute organy, až štvornásobne zvýšený vyskyt adhd a hyperaktivity u detí.
Vydrž tie 3 mesiace s dietou, aj liekmi, udržuj hodnoty v norme, riaď sa radami lekara a po pôrode si uži zas sacharidy. Su to len 3 mesiace
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
to máš v norme norma je 3,3 až 5,5. Na lačno.