Zvýšená bielkovina v moči v 30. týždni tehotenstva

nikola599
17. jan 2015

Ahoj baby chcela som sa spytat ci ste maly zvisenu bielkovinu v moci. Lezim v nemocnici a nikto mi nic nehovori ked sa pytam nedostanem ziadnu odpoved. Nechali si ma tu lezat lebo som mala kontrakcie kazde styri minuty a som otvorena na spicku mala je na sirku moc nizko panvoveho dna musela som odovzdavat moc jeden den a neviem kedy budu vysledku kvoly tej bielkovine maly ste stym skusenosti inak je babo v poriadku a mam uz pekne zaznami bez kontrakci poprosim vas o radu

terezka1947
17. jan 2015

@nikola599 ja som mala asi v 36tt vyosky tlak,opuchy,bielkovinu...k tomu sa pridruzili problemy s pecenovymi testami...lezala som tam cca tri dni...brali mi krv,moc,kontrolovali tlak...pocuvali babatko cez taky "lievik: den-noc sestricky...potom som chodila 3xdenne na ctg a nakoniec som aj tak isla po tych troch dnoch rodit,lebo sa babtku stracali ozvy ☹ ...mala som cisarsky

neboj sa,si pod kontrolou....uz si ta ustrazia,aj babatko....len bud kludna...bude vsetko ok

nikola599
autor
17. jan 2015

@terezka1947 bojim sa velmi lebo este je boba malicke keby aspon mi nieco povedali ja mam ozvy normalne vsetko ok len neviem ako dopadly testy nic ked sa pytam povedia ze uvidia v pondelok ak vsetko bude ok ma pustia do domacej liecby ctg mi robia 2 krat denne a malej sa to nepaci len sa im nepaci ze je moc nizko a tlaci sa strasne

bielavila
17. jan 2015

@nikola599 ahoj ak mas bielkovinu v moci mas mozno nabeh na preeklampsiu, nebezpecne ochorenie ore teba aj babatko, ide ruka v ruke s vysokym tlakom, asi ta tam drzia preto aby ti to bud potvrdili alebo vyvratili, ja som mala tiez podozrenie, nakoniec sa choroba vylucila ale v nemocnici si ma nechali aj tak ,som tu uz 10 den a ostavam az do sekcie v 37 tt, je to skutocne nebezpecna choroba takze je fajn , ze si pod lekarskym dohladom

terezka1947
17. jan 2015

@nikola599 ja ti verim,ze sa bojis ☹
ja mam pocas tohto tehu velmi vela problemov a nejakym zazrakom som dosla aj do 37tt ☹
takze cakam,co porod a po porode
prve tehu uplne ok...takze som sa zlakla,ked som musela ostat po jednej rutinnej kontrole hned v nemocnici
ano,babatko je malicke...ale neboj....sleduju ta..aj babatko...len ty sa snaz byt kludna...a ked uz chces nejaku istotu,co urcite chces...na kazdej vizite sa popytaj...bude to vsetko dobre-hlavne,ze si pod dohladom

nikola599
autor
17. jan 2015

@bielavila no pekne tak aj ty lezis . Vysoky tlak nemam mam normalny a nevies kedy byvaju vysledky s mocu dnes im to odovzdavala sestricka . Preco mas sekciu ?

nikola599
autor
17. jan 2015

@terezka1947 a nevies kedy byvaju vysledky s mocu ja citim dobre nemam bolesti len mi je strasne smutno za dcerkou . Mala som problemy v prvom tehotenstve ze mala sa pytala v 34 tyzdni na svet porod zastavili a noradila sa normalne v 40 tyzdni ale neviem preco mam zase nejaky problem

terezka1947
17. jan 2015

bielkoviny v moci zistuju pri kazdej tehu poradni na pockanie,takze aj v nemocnici ich musia mat hned...kludne sa pytaj na kazdej vizite...neboj...keby sa nieco vyzne dialo,uz to riesia...

trgypadl
17. jan 2015

@terezka1947 pravdepodobne posielali 12 alebo 24 hod zber mocu,takze to im asi bude chvilu trvat ako na pockanie

terezka1947
17. jan 2015

tak v tom pripade ano,to mas pravdu...ja som moc v nemocnici takto nezbierala,mne ho kontrolovali vzdy iba rano a preto som pisala,ze vysledok je hned.

trgypadl
17. jan 2015

@terezka1947 ano chapem,ale to vysetrenie mocu je len orientacne

emili162
17. jan 2015

@nikola599 ahoj, ja som mala tiez bielovinu v moci, vysoky krvny tlak a opuchy v 38 tyzdni tehotenstva...bola som hospitalizovana 2 tyzdne na gynekologii...tiez som zbierala moc, za tie dva tyzdne az tri krat, lebo my vysli vzdy take hodnoty, ze fuuuu...zistili mi preeklampsiu...dva tyzdne kontrolovali babatko, chodila som na pasy, kontrola tlaku atd...stale nevedeli, ze co so mnou bude, ako to ukoncia tehotenstvo...strasne som sa bala...dostala som aj vyvolavacky...ale nic, dieta nezostupilo a ziadne kontrakcie nenastali...rozhodli sa ukoncit tehotenstvo cisarskym rezom...vsetko dopadlo v poriadku.
drzim palce a prajem vsetko dobre.

emili162
17. jan 2015

@nikola599 a este chcem dodat, ze vzdy som zbierala moc od siedmej rana, do druheho dna do siedmej rana...potom zobrali moc a na druhy den mi povedali vysledky a ak neprisli sami mi povedat, tak som sa pytala..

liebling98
17. jan 2015

@nikola599 tá bielkovina v moči bola opakovaný nález alebo jednorázová záležitosť?
Hlavne kľud, vyšetrujú, sledujú Ťa, zrejme potrebujú odlíšiť, či sa jedná o príznak preeklampsie alebo nejakého súčasne sa vyskytujúceho obličkového ochorenia.

bielavila
17. jan 2015

@nikola599 vysledky by mali byt cim skor, kedze ide o zsvazne ochorenie cize na druhy den, ja mam sekciu pre vysoky tlak a predchadzajucu gynekologicku operaciu, pri normalnom porode mi hrozi prasknutie maternice:(

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre