Ahojte, dnes som bola v poradni, lekar mi predpisal spominane zelezo a do pol hodiny mi prislo velmi zle a vsetko som vyvratila. Mate s tymto zelezom podobnu skusenost? Bola to len prva a uz aj posledna tableta, fuj.
@lalaboo dakujem za odpoved 🙂 skusim
@miskamichalka ja musim uzivat zelezo., konkr.Sorbifer.. aspon par krat do mesiaca, ako nevraciam ale zle mi je skoro vzdy. Daju sa najst rozne nahrady ktore si myslim dost vynahradia .Napr.som objavila Livsane, . To je uplne na pohodu...
@miskamichalka ahoj, presne aj ja som tento liek dostala na poradni... Gynekologicka mi povedala aby som železo užila nalačno ráno a potom večer, ak by boli komplikácie tak sa môže užívať spolu s jedlom. Treba vylúčiť mliečne výrobky aspoň 2 hodiny, pretože mlieko tlmí železo. Skús tabletu užiť spoločne s vitamínom c, ten pomáha a podporuje tvorbu . Ak budeš mat problémy aj naďalej radšej to povedz alebo zavolaj do ambulancie... 🙂
@miskamichalka áno je ťažké na žalúdok, ale nevracala som iba tazoba
@moni333 prave ze som ho uzila pred jedlom bez mliecnych vyrobkov za cely den a cele zle
Ahoj, sorbifer je hnus. Ja som po ňom nevracala ale bolo mi kvalitne zle. Teraz si kupujem železo v dm volá sa Ferro komplex. A krvné výsledky mám dobré, takže funguje. Mám už 3 balenie a už ani nemusím užívať každý deň, dávam si 2-3 krát do týždňa. A neni mi po ňom ani ťažko a ani nefarbí stolicu do čierna.
@miskamichalka ja tiez uzivam sorbifer, uz dlhodobo ale mne chvalabohu nesposobuje spominane problemy... Skor mi bolo zle z tekuteho zeleza ktore som brala, to bol hnus, tento v tabletkovej forme je omnoho lepsi, beriem ho rano nalacno
@marygk vdaka tak to skusim 🙂
@miskamichalka ja tiez musim uzivat zelezo, ale kym som nasla to, ktore mne vyhovuje, dost to trvalo, z jedneho ma prehanalo, z ineho ma zapekalo....treba vyskusat, popytat sa v lekarni a skusit co tebe konkretne bude vyhovovat...
@miskamichalka skus Globifer, je drahy ale je super
@macik34 súhlasím, bojujem s anémiou dlho ( spúšťač bolo 2xtehu) a zo sorbiferu je mi stále hnusne ťažko...mám Globfer stojí okolo 20 eur, ale mega dobrý je
Globifer forte je super, poradila mi ho obvodna miesto Sorbiferu ktory mi dala hematologicka. Tiez som zvracala. Po Globifere som nemala ziadne problemy a zelezo sa mi pekne upravilo 🙂
Tiez som uzivala Globifer a velmi dobre som ho znasala, mne lekar vravel ze je to mercedes medzi zelezami (aj cenovo) 😁
@miskamichalka ... skús iný typ. To pomôže 😝
Len poradim... uzivajte zelezo s vitaminom C (zlepsi to vstrebavanie zeleza), ale nie ostatne vitaminy alebo mineraly. Ja to beriem rano s citonovou vodou. Potm na obed ostatne vitaminy.
@miskamichalka mam s anemiou problem uz od puberty. Tiez mi byvalo zo sorbiferu tazko na zaludok a mala som zapchy. Ked som sa konecne postazovala, predpisala mi Ferro-Folgamma. Uz pytam rovno ten.
Mne v tehu tiez predpisala sorbifer, ale mna strasne prehanalo tak mi to potom zmenila na maltofer a super ten som uzivala az do konca, mala som aj po skonceni tehu, ale moj maly straaasne vecer plakaval bo sa to dostavalo aj do mlieka tak uz som to vysadila a je pokoj..
@miskamichalka skús zapit železo vždy citrónovou vodou, mne z neho nikdy nebolo zle keď som ho tak zapijala
@miskamichalka sorbifer je humus najvyššieho kalibru... ja som musela užívať ale po pár dávkach som sa na to vykašľala... železo mám nižšie celý život a toto ani žiadne iné tabletkové náhrady už po skúsenosti so sorbiferom do úst nedám... bolo mi zle, najprv hnačka, potom dlhodobo zápcha... no so železom som nadobro skončila...
@punka24 tak to je sila. Nechapem ani preco mi ho naordinoval, ked mam Hb 126.. Zelezo sa berie ak su hodnoty pod 110
@miskamichalka ja som mala tiez tusim 123 a dali mi zelezo Maltofer fol (je to tabletka s chutou cokolady ked sa cmula lepsie sa vstrebe ale mozes aj zhltnut) a je tam este aj kys. listova obsiahnuta.
@miskamichalka nemám skúsenosti s tým, čo berieš, ale celkovo železo je vraj dosť zle znášané :( veľmi veľa pozitívneho som čítala na Globifer Forte. Beriem ho už rok a nemám žiadne ťažkosti. a pomáha. zvyšuje nielen železo, ale i hemoglobín. samozrejme, chce to trpezlivosť a aspoň 3 mesiace užívať 1 tbl.denne. ja ho beriem už rok a udržiavam si aj Fe, aj Hemoglobín
@miskamichalka a ešte jedna vec. hemoglobín môžeš mať ok, ale môžeš mať málo Fe... tak preto zrejme ti ho nasadil. vyskúšaj to globifer forte. nie je na predpis, musíš kúpiť, ale berie ho i moja mama, veľmi veľmi háklivá na žalúdok (vlastne aj ja) a ani jednej nám nič nie je
@rarara88 áno, na tom môže byť tiež niečo pravdy, odporúča sa brať spolu s vitamínom C
@panelacikova vdaka dnes skusim ;)
Ja som skúsila od lekára 2 druhy železa(nakoľko som mávala mdloby, búšenie srdca-nízka hladina hemoglobínu) vždy to skončilo prisernymi krcmi, hnačkou a bolesťou brucha.. Mama mi poradila prírodné Železo Floradix, hlavne je tekuté takže žiadne tabletkove, z kt. ostáva ten bordel v črevách a následne robí tie sarapaty ako zápchu abo hnačky.. Som anemicka od mala, ale aj napriek tomu, že som už v 9mesiaci po 3tyz.uzivania sa mi neskutočne polepšilo, aj krvné výsledky mam omnoho lepšie takže za mňa určite toto železo na prírodnej baze✌️😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@miskamichalka mna z tohto zeleza najprv prehnalo a potom som mala zapchy... kupila som si zelezo Jamieson a v pohode 🙂