Ahojte baby,
Poprosim len tie ktoré vedia čo s tým 🤦♀️
Dnes mám strašne blby deň zvracala som ráno ešte pred tým než som mala v žalúdku niečo... dala som si chlebík s pastekou....No prvý krát sa mi stalo že šla von... Ja uz fakt neviem sa cítim už od rána že pomaly aj vodu vyzvraciam (uz sa mi to stalo) tak som si v kuchyni otvorila okno že snáď mi to pomôže... pomohlo ... zaspala som no a zobudím sa a mám bolesti brucha :(
Mám bolesť brucha ako napnute kebyže ho mám a ako sa mykam tak ma zároveň boli aj zadok 😔 (mám hemoroidy) ale neverím že to nejako súvisí :/
Som v 13tt
@nikk3y zvracanie aj bolesti brucha sú v tehotenstve normálne. To ale neznamená že nemôže byt nejaký problém. Ale rozťahuje sa maternica bábätko rastie, povoľujú upony atd takze to “cítiť.”
A čo sa týka toho zvracania, musíš nájsť niečo čo Ti vyhovuje, ale osobne paštéta na vyzvracany žalúdok určite nebude ten najlepsi nápad aj keď tehotenské chute sú rôzne.
@babovka2321 to o tom že sa roztahuje maternica to viem ale ja mavam pocit ako keby som mala "puknut" a to aj keď skoro nič nejem 🤦♀️
Niekde som niečo čítala ale neviem čo je na tom pravdy že keď je dieťa väčšie ako bruško alebo čo môžem mať také pocity 🤷♀️ neviem ...
A ohľadom tých ranným nevolnostiam to viem áno len už ma prešli tieto stavy a že by sa mohli znova vrátiť? 😧😳
Iba krém capiky nezvládam 🙄
@nikk3y tak ono tehotenstvo je dost nevyspytatelne, ja som po 12tt tiez niekedy mala pocit, ze uz to preslo a potom sa to zas vratilo (nevolnosti) az do 16tt. Ono ked nemas nejake krce, ktore ta az vystrasia alebo nespinis pri tom, tak netreba robit paniku.
@babovka2321 ach no pekne a ja že to bude len jednorazove 😭😫 ....
Tak veľmi pekne ďakujem za objasnenie ❤🤰
@didka12 ahoj nechcem byť zlá ale určite tu na konikovi je už také niečo otvorené ohľadom toho či si tehotná🙂 ... ale ja som mala celých svojich prvých 5tyzdnov kým som vedela že som v tom tiež zvysenu teplotu 37.3 ...mala som bolesti v bruchu kŕče ako pred MS... A bazalnu si si merala za kludu rano ešte pred tým ne z si sa postavila? A musíš mať pokojný spánok pred meraním min.6h 🙂 ... Ja som si merala bazalnu a tiež som mala takúto teplotu nejaku ale to som celú noc zle spala... No a treba si skúsiť merať aj potom aspoň týždeň... Ja som si merala ale už som mala 36.4 Čiže v tomto to nieje 100% hlavne keď nedodrzis veci ktoré treba pred meraním🙂 ... A treba si sledovať MS počkať či príde alebo či bola naposledy a spraviť si test buď alebo .
@didka12 za prve, uz si sa to niekde pytala a nechapem, preco to pchas do temy, s ktorou to nesuvisi.
Za druhe, neviem, ci merias teplotu prvy mesiac, ale po ovulácii teplota vzdy stupne (8 dni od ovu a teplota cca tyzden - to uplne sedi ale o moznom tehotenstve to nehovori nic, rovnako ako teplota vytrhnuta z kontextu).
A za dalsie, z jedneho z kontextu vytrhnuteho "priznaku" ti urcite niekto povie, ci mozes byt tehotna. To ti poviem aj bez teploty - ano, mozes byt, ale aj nemusis.
Nehnevaj sa za uprimnost, ale tieto otazky su uz tak otravné, ved do riti pockajte, ci vam bude meskat menstruacia a spravte si test. To, ze ti niekto napise, ze tehotna byt mozes, tvoje sance na tehotenstvo nezvysia.
@babovka2321 🔝😃
Dobre v pohode správa vymazaná prepáčte za rušenie v konverzácii.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@nikk3y bolesti brucha su v tehotenstve bezne, roztahuje sa ti maternica, mozes citit tahanie, pnutie, pripadne prudke pichnutie pri pohybe atd. K tomu vracaniu, vraj si treba dat rano sladke (napr. aj bebe susienky) este pred vstanim z postele, aby si tej nevolnosti trochu zabranila.
S hemoroidmi skusenost chvala bohu nemam, ale mas to blbe, ked ich mas uz tak skoro, neviem, ci to riesis nejako - snad ano, lebo to uz bude potom len horsie.