Zvracala som a mám bolesť brucha

nikk3y
27. feb 2021

Ahojte baby,
Poprosim len tie ktoré vedia čo s tým 🤦‍♀️
Dnes mám strašne blby deň zvracala som ráno ešte pred tým než som mala v žalúdku niečo... dala som si chlebík s pastekou....No prvý krát sa mi stalo že šla von... Ja uz fakt neviem sa cítim už od rána že pomaly aj vodu vyzvraciam (uz sa mi to stalo) tak som si v kuchyni otvorila okno že snáď mi to pomôže... pomohlo ... zaspala som no a zobudím sa a mám bolesti brucha :(
Mám bolesť brucha ako napnute kebyže ho mám a ako sa mykam tak ma zároveň boli aj zadok 😔 (mám hemoroidy) ale neverím že to nejako súvisí :/
Som v 13tt

babovka2321
27. feb 2021

@nikk3y bolesti brucha su v tehotenstve bezne, roztahuje sa ti maternica, mozes citit tahanie, pnutie, pripadne prudke pichnutie pri pohybe atd. K tomu vracaniu, vraj si treba dat rano sladke (napr. aj bebe susienky) este pred vstanim z postele, aby si tej nevolnosti trochu zabranila.

S hemoroidmi skusenost chvala bohu nemam, ale mas to blbe, ked ich mas uz tak skoro, neviem, ci to riesis nejako - snad ano, lebo to uz bude potom len horsie.

cookie29
27. feb 2021

@nikk3y zvracanie aj bolesti brucha sú v tehotenstve normálne. To ale neznamená že nemôže byt nejaký problém. Ale rozťahuje sa maternica bábätko rastie, povoľujú upony atd takze to “cítiť.”
A čo sa týka toho zvracania, musíš nájsť niečo čo Ti vyhovuje, ale osobne paštéta na vyzvracany žalúdok určite nebude ten najlepsi nápad aj keď tehotenské chute sú rôzne.

nikk3y
autor
27. feb 2021

@babovka2321 to o tom že sa roztahuje maternica to viem ale ja mavam pocit ako keby som mala "puknut" a to aj keď skoro nič nejem 🤦‍♀️
Niekde som niečo čítala ale neviem čo je na tom pravdy že keď je dieťa väčšie ako bruško alebo čo môžem mať také pocity 🤷‍♀️ neviem ...
A ohľadom tých ranným nevolnostiam to viem áno len už ma prešli tieto stavy a že by sa mohli znova vrátiť? 😧😳
Iba krém capiky nezvládam 🙄

babovka2321
27. feb 2021

@nikk3y tak ono tehotenstvo je dost nevyspytatelne, ja som po 12tt tiez niekedy mala pocit, ze uz to preslo a potom sa to zas vratilo (nevolnosti) az do 16tt. Ono ked nemas nejake krce, ktore ta az vystrasia alebo nespinis pri tom, tak netreba robit paniku.

nikk3y
autor
27. feb 2021

@cookie29 hej ďakujem 😃 na tu pasteku som prišla že to asi bola chyba :/ ale mňa za každým keď otvorím chladničky a vidím jedlo tak ma napne tak som rýchlo schytil prvé 🤦‍♀️🤣 ....
Čiže môžem sa tak cítiť ako na puknutie kvôli tomu roztahovaniu 😳

nikk3y
autor
27. feb 2021

@babovka2321 ach no pekne a ja že to bude len jednorazove 😭😫 ....
Tak veľmi pekne ďakujem za objasnenie ❤🤰

didka12
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikk3y
autor
27. feb 2021

@didka12 ahoj nechcem byť zlá ale určite tu na konikovi je už také niečo otvorené ohľadom toho či si tehotná🙂 ... ale ja som mala celých svojich prvých 5tyzdnov kým som vedela že som v tom tiež zvysenu teplotu 37.3 ...mala som bolesti v bruchu kŕče ako pred MS... A bazalnu si si merala za kludu rano ešte pred tým ne z si sa postavila? A musíš mať pokojný spánok pred meraním min.6h 🙂 ... Ja som si merala bazalnu a tiež som mala takúto teplotu nejaku ale to som celú noc zle spala... No a treba si skúsiť merať aj potom aspoň týždeň... Ja som si merala ale už som mala 36.4 Čiže v tomto to nieje 100% hlavne keď nedodrzis veci ktoré treba pred meraním🙂 ... A treba si sledovať MS počkať či príde alebo či bola naposledy a spraviť si test buď alebo .

babovka2321
27. feb 2021

@didka12 za prve, uz si sa to niekde pytala a nechapem, preco to pchas do temy, s ktorou to nesuvisi.

Za druhe, neviem, ci merias teplotu prvy mesiac, ale po ovulácii teplota vzdy stupne (8 dni od ovu a teplota cca tyzden - to uplne sedi ale o moznom tehotenstve to nehovori nic, rovnako ako teplota vytrhnuta z kontextu).

A za dalsie, z jedneho z kontextu vytrhnuteho "priznaku" ti urcite niekto povie, ci mozes byt tehotna. To ti poviem aj bez teploty - ano, mozes byt, ale aj nemusis.

Nehnevaj sa za uprimnost, ale tieto otazky su uz tak otravné, ved do riti pockajte, ci vam bude meskat menstruacia a spravte si test. To, ze ti niekto napise, ze tehotna byt mozes, tvoje sance na tehotenstvo nezvysia.

nikk3y
autor
27. feb 2021

@babovka2321 🔝😃

didka12
27. feb 2021

Dobre v pohode správa vymazaná prepáčte za rušenie v konverzácii.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre