Ahojte zeny, mali ste niektora z vas takyto problem s babetkami v brusku? Ja cakam dvojcata chlapcoch a obaja maju zvacsene oblicky... som v UK a dr povedala ze to budu riesit po porode antibiotikami... ako to bolo u vas? Ako to riesili lekari na SK? Na co sa mam pripravit? Som v 22tt a bojim sa co to s nimi bude...
V tomto stadiu tehotenstva este hydronefroza nie je definitivna, moze sa este prirodzene upravit. Ak pretrva, bude sa dieta (deti) sledovat, robit sono obliciek pre potvrdenie diagnoz a nasledne ak bude nadalej hydronefroza pritomna, urobi sa cystoskopia a bude sa riesit jej pricina (su rozne, obstrukcia, reflux..). Antibiotika sa podavaju len ako profylaxia, teda aby dieta nedostalo zapal mocovych ciest, na ktory su nachylnejsie, ale samotnu hydronefrozu neriesia.
@baruska1989 ja som dnes absolvovala vysetrenie sim v 21tt a babatko ma zvacsene obe oblicky na hodnotu 6mm a hranica je 4mm...lekar mi vravel ze do 30tt na 95% sa to same upravi...odporuca mi nifty testy ten ze odhali ci nebude mat vrodenu chybu obliciek...
@baruska1989 ahoj, prosím ťa, ako to s chlapcami dopadlo? Ja som v 18.tt, tiež dvojčatá a tiež chlapci. Ale u nás má len jeden z nich zväčšený močový mechúr aj obličky. Ako ste postupovali? Upravilo sa to? Ďakujem.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Mojmu zistili v 36tt diletovane oblicky, mechur aj mocovody, po porode bol tyzden ja jiske a potom mu cystoskopiou odstranili chlopnu zadnej uretri ktora je najcastejsou pricinou diletacii u chlapcov, v lete ide opat na cystoskopiu dufam ze naposledy, inak berie udrzovaciu davku atb. Ma tri mesiace a zatial vdaka bohu bez zapalu, co je najvacsi problem pri diletacii tiez zalezi aka je velka ci je tam aj reflux a pod ak budu mat dost plodovej vody budu to riesit az po porode