Ahojte :(. Chcela by som sa opýtať nemáte nejaká skúsenosť zo zväčšenou štítnou žľazou. :/ Dnes som bola u orl pretože ma dlhodobo bolelo hrdlo a povedal mi že má podozrenie na zväčšenú štítnu žlazu. V piatok mam isť na ultrazvuk ale, bojím sa pretože to určite nejak ovplivnuje dieťa :/ som v 20tt. Bojim sa aby neostalo postihnuté alebo tak. Máte s tým niektorá skúsenosť :(( Ďakujem :((
@marci77 brali mi krv pred mesiacom a pól a všetko bolo ok čo sa týka štítnej žľazy😢
@gubka123456852 tak by som to nevidela tragicky, pre istotu urcite chodte endokrinologovi co najskor .....ale mozno tam bude nejaky uzlik alebo nieco podobne ....a to sa mozno bude riesit az po porode ....neviem ako sa to riesi, mozno v tej skupinke stitna zlazu bude mat niekto osobnu skusenost
@gubka123456852
Štítna žľaza sa počas tehotenstva zväčší hormonálnymi vplyvmi, nie je to nič nezvyčajné. Ak máš krvné výsledky v poriadku, bábätko postihnuté nebude.
@sasanja ale až takto že to boli ?? 😥
@gubka123456852
Aka je to bolesť? Stála alebo pri prehĺtaní? Vyžaruje niekam tá bolesť?Alebo skôr len pocit, akoby že ti niečo zavadzia alebo tlačí...Máš aj iné príznaky?Bola si chorá alebo mala teplotu v poslednej dobe?
@sasanja je to tupá bolesť prevažne na ľavej strane krku hore. Pri prehĺtaní má nič neboli. Už mi to začína pekne tlačiť riadne do zubov lebo mi puchnu ďasna na ľavej strane. Bola som chorá mala som angínu ale to je už preč. Teplotu som nemala.
Keď je to na krku hore alebo pod sánkou a máš zapálené ďasná tak to budú najskôr uzliny. Aj štítna žľaza môže byť bolestivá , hlavne pri subakutnom zápale tzv. de Quervain Thyreoiditida. Často je to spojené s celkovými priznakmi ako horúčka alebo únava. Nech ti spravia ten ultrazvuk a budeš vedieť viac. Ale zbytočne nemusíš stresovať. Skóre uzdravenie!
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
podla mna zavisi o co ide, vacsinou to endokrinologovia riesia pri znizenej funkcii tabletkami, pojdete na odber krvi a podla toho vam zistia
skuste napisat aj do skupinky Stitna zlaza:
https://www.modrykonik.sk/group/2168/
alebo zdravotnici na MK
https://www.modrykonik.sk/group/6796/
a ked budete volat na endokrinologiu, treba im povedat, ze ste tehotna, ci by nasli expresny termin...lebo niekedy davaju terminy aj o 2-3mesiace
ale gynekolog z krvi nic nezistil? niekedy tam vyskoci problem so stitnou....ale niekedy z krvi nevidno, iba pohmatom, mne tiez tak obvodna nato prisla a poslala ma potom na sono, a odtial na endokrinologiu, mam autoimunitne ochorenie stitnej zlazy, znizenu funkciu, beriem euthyrox