Zväčšená obličková panvička

ewusha01
9. jan 2015

Ahojte, chcem sa opýtať, či má niektorá z vás skúsenosť so zväčšenou obličkovou panvičkou u dieťatka. Môj dr počas morfosona v 21tt zistil, že malá má zväčšenú obličkovú panvičku na ľavej strane. Zatiaľ v norme - na hornej hranici. V 27tt bola stále v norme ale presne na hranici. Na dalšiu kontrolu máme ísť zas za 3 týždne. Dr ma stále upokojuje, že to ešte nič neznamená ale chcela by som vedieť aký bude další postup, ked prekročíme hranicu, či sa bude niečo riešiť počas tehotenstva a aký to bude mať vplyv na činnosť obličiek ked sa bábo narodí.

marcelatje
9. jan 2015

@ewusha01 nie je to nič vážne, môže sa to upraviť ešte počas tehotenstva alebo pár mesiacov po pôrode 😉

kakajkova
9. jan 2015

@ewusha01 neviem poradit, nam to lekarka povedala asi tri tyzdne pred porodom, ale ze to nic neni. potom sa to potvrdilo po prepustani z porodnice, boli sme este raz na ultrazvuku, zas to bolo trosku zvacsene a na dalsi ultrazvuk ideme o tri tyzdne. uvidime, co bude, ale mi hovorili, ze nech sa tym netrapim, ze to je malo. (diletacia I.stupna). pokial viem, tak v tomto stadiu sa s tym nerobi nic.
snad sa to nezhorsi
jaj a maly sa narodil v septembri (aby si mala predstavu o frekvencii kontrol)

drzim palce ;)

klincek
9. jan 2015

@ewusha01 nestrachuj sa, mojej dcerke to zistili pri narodeni, kontrolu nam dali o tri mesiace a uz to bolo v poriadku. Je to vraj u babatiek pomerne casty jav, vacsinou sa upravi sam.

ivanakir
9. jan 2015

Neboj. Moj syn, ked sa narodil mal taktiez zvacsenu 1. Stupna. Chodili sme kazde 3 mes do 1. Roka na kontroly, potom do 3 rokov kedzy polrok a stale sa to zlepsovalo. Teraz sme boli po 2rokoch, to ma syn 5 rokov a je to uz v poriadku....ako organizmus rastie, tak sa to zlepsuje. Podobne ako pri seleste na srdiecku. Drzim prsty a hlavne mysli 🙂 pozitivne

kacka18
9. jan 2015

Moje dcére to zistili keď mala 9 mesiacov, úplne náhodne. Chodili sme na pravidelné sono a keď mala 6-8r.,tak nás úplne vylúčili,vraj sa to rastom upravilo. Ona veľa pila od malička, takže nehrozilo hromadeniE moču v tom mieste,a následne infekcie. S mocovymi cestami sme nemali nikdy problémy. Teraz máme pravidelne krv v moči, sme v stacionary. Uzavreli to ako tenká stena,zdedena po otvovi.Dcéra ani nevie. Hrá futbal,pubertacka jedna,behá s bosimi nohami. Len mama sa stresuje 🙂 Držte sa🙂

gabrielakin
9. jan 2015

@ewusha01 Mojej dcerke to tiez zistili,ked bola este v brusku,chodievame na nefrologiu,teraz ma uz takmer 2 a pol r. a nic zle sa nedeje,odmalicka strasne vela pila aj 2l tekutin na den.Lekarka nam povedala ze je to len taka kozmeticka vada.

ewusha01
autor
10. jan 2015

Dakujem pekne baby, dost ste ma ukludnili. Verim ze aj nasa bambulka z toho vyrastie, ak nie este teraz tak potom po porode 🙂

merry9
5. okt 2021

@ewusha01 ako ste nakoniec dopadli? mne to zistili teraz v 34 tt. Vraj na jednej 5 mm. Mali ste to aj po porode? Robia bezne sono na kontrolu toho alebo mam na to upozornit? dik

ewusha01
autor
6. okt 2021

@merry9 Ahoj, malá do obličky "dorastla" ešte v brušku. Chodili sme na kontrolné sono zamerané na obličku. Za opýtanie sa na poradni nič neriskuješ, tak sa smelo pýtaj. V pôrodnici na izbe bol chlapček, ktorému na zväčšenie prišli až po pôrode, asi 1 rok chodili na kontroly a bábo tiež dorastlo. Buď bez obáv, ak bude potrebné častejšie sledovanie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre