Ahojte boleli vas zuby v tehotenstve? Sposobuje bolest zubov tehotenstvo?
(Mne hore na lavej strane vypadla kusok blomby tak ma zubar hneď o dva dni zobral robil mi to bez injekcie a skoro som odpadla bola to neznesitelna bolest po 10 minut som to mala ale za sebou a dal novu blombu zub mam od vtedy ale citlivy na vsetko teple aj studene takze jem hlavne na pravej strane a pred 2 dnami ma zacal boliet zub na tej itej strane ale dolny zub mam tam blombu ale ta bolest zacina byt dost neprijemna u zubara mam Termin 21.10 skorej Termin nema do nemonici moc nechcem ist kedze za kazdym len vyvrtavaju a poslu k mojmu zubarovi....Je mozne ze ma spodny zub boli z toho horneho? Predtym nez mi vypadla blomba hore ma nic nebolelo len ako mi zubar dal novu...
Mňa v prvom trimestri takto začal boliet zub, objednala som sa k zubarke, ale kým som mala termin tak ta bolesť prestala. Moja dr povedala že je to celkom bežne v tehotenstve že takto začnú a prestanú boliet zuby. Navrhla mi pockat do 2 trimestra a vtedy niečo robiť. Samozrejme ak to je niečo akútne vedia to urobiť aj v 1 trimestri s vhodnou anastezou.
Smerujem len k tomu, že keď nevypadala blomba a nie je tam viditeľný problém tak možno ta bolesť sama odznie o par dni🤷♀️ ale samozrejme netreba to nechať len tak a určite treba ísť k lekárovi, neliečeny zápal môže urobiť veľa škody. A určite pytat si anastezu ak sa ide niečo robiť. V dnešnej dobe je veľa anastez čo sa mozu podávať tehotným
@kiki68 jeho odpoved ze lebo som tehotna strasne bol neprijemny ako drevorubac vobec nemal somnou zlutovanie zjapal na mna aj na sestry tam ale uz som zmenila zubara
@nataliia_11 ja som uz aktualne 21 tyzdni takze dufam ze ak sa nieco toho 21.10 bude nieco robit Tak jedine s anestezou a tak tiež dufam ze ma ta bolesť prejde 🥺 ale bolesť nieje vzdy ako keby prejde na par minut a vrati sa alebo hlavne ked lezim najhorsie je ze mam alergiu na Paracetamol takze liek si dat nemozem......
Ihned by som menila zubara
@kiki68 zmenila som ale skúsim zavolat ci ma vie zobrat skorej ked lezim je ta bolest hnusna naozaj netusim preco to viac boli ked lezim
Zuby mám ok, bez problémov a bez kazu aj v tehotenstve, ani ďasná nekrvacaju. Avšak Tvoj zubár Ti pokojne mohol dať anestézu - tehotenstvo nie je prekážkou.
@michaela329 nechapem preco mi ju nedal bola som bolesti cela spotena a skoro som uz odpadla a to som k nemu isla bez bolesti proste to robil naozaj velmi silne a bezcitne citila som sa hrozne nasla som si uz ineho zubneho lekara
To si urobila dobre, zbytočne Ťa vytrápil.
@michaela329 novy zubar ma zoberie dnes takze dufam ze to vyriesime 🍀
@michaela329 mam otazku je mozne ze ma zub boli lebo denne beriem 1x tabletku cetirizin antihistaminikum mozno to znie blbo ale zda sa mi ze vzdy ked si dam tak ma neskor zacne boliet viac.....
Tak to skutočne neviem, mňa zo zodacu zuby nikdy neboleli 🤷 Však skús vynechať, ak sa dá a uvidíš. No mne sa to nezdá.
@michaela329 ani mne pride mi to ako blbosti po pravde mna vzdy viac zub boli ked lezim napriklad alebo si to mozno namyslam uz neviem kazdopadne mi zubar dnes dal injekciu a liecivu vložku a bolo to uplne bez bolestiiiiii super pocit ale stále este pobolieva
Máš to asi aj citlivé dosť. Mne po extrakcii napríklad kazal chirurg spať a ležať vo vyvýšenej polohe. Skús sa viac podložiť, ked oddychuješ.
@michaela329 presne lezim teraz dufam ze to zajtra prejde momentane je premna najhorsia bolest zubov este si pockam na porod 😂❤️ ci tp nebude na 1 Mieste
Tak si dáme jedna druhej vo februári vedieť 😃
@michaela329 aj teba to caka vo Februari ❤️ No bude to moj prvy porod takze som velmi zvedava 😂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Preco nedal anestezu? Dava sa aj tehotnym. Mne robili 3x v tehu s anestezou. Bolo to v pohode