Ahojte baby ako je to so zubármi v prvých mesiacoch? Viem že rtg nemôže ale čo zbytok môže to nejak uškodiť bábätku? Neviem čoby mi robil s boľavým zubom... môžno bomba nerv neviem.....
Ja som síce až na konci tehu, ale trhal mi ho von. Robil aj rtg, takú ťažkú plachtu mi hodil cez brucho
Ja som mala zlomený zub v 10tt, opravovali, mala som bolesti, znova otvorili, chceli poslať na reendodonciu a ja som sa rozhodla pre vytrhnutie. V 12tt potrat. Mala som bolesti a stres z toho zuba, zo zakroku aj po zakroku... no nikto mi nikdy pravdivo nepotvrdi že potrat zapríčinili zuby. Môže to byť nešťastná náhoda. Vôbec to nemusí súvisieť. Zubára určite navštív nech sa netrapis toľké mesiace
Ak máš boľavý zub, tak viac než zubár môže bábätku uškodiť, keď to necháš tak. Zápal môže zo zuba prejsť do krvi. Normálne sa choď dať ošetriť, zbytočne by si sa trápila bolesťami. Keď povieš, že si tehotná, bude vedieť, čo ti môže dať a čo nie.
Normalne mi osetrovali zuby cele tehotenstvo, aj s lokalnou anesteziou. Akurat teda rtg nerobili.
Aj mne vrtali v tehu, aj s injekciou, tusim az dvakrat. Urcite radsej ist ako mat v tele zapal zo zuba
Niekedy je bezpecnejsie dat zub von. Zubar urcite zhodnoti to naj pre teba aj ked si tehu.
Ďakujem baby budem zajtra volať zubárovi...len ma zaujíma je to bezpečné aj v prvých mesiacoch nieje lepšie ten mesiac ešte počkať do 2.trimestra?
@domka222 aj zubár aj môj gyn odporúčajú čakať do druhého trimestra. A kto má dnes vlastne všetky zuby ok? Čo je väčšie riziko čakať alebo ísť tam ? Keby zubári neboli rizikový tak asi by sa to toľko vo svete neriešilo nemyslíš? Kamošku napríklad v 1.trimestri ani nevzal že má počkať lebo že si to neberie na zodpovednosť
@1mimka18 určite nečakať, mojej švagrine robili zuby v tehotenstve, ešte v prvom trimestri - dva. RTG so zasterou, keďže mala hlboký kaz. Oveľa nebezpečnejšie je nechať ten zápal zúriť v tele. Či sa chceš dopravovať k ATB? A napríklad - ja mám všetky zuby v poriadku, som tehotná a už som bola aj na druhej preventívnej, tehotná má nárok dvakrát do roka.
Áno opravil kaz, ale komplet osadenstvo koňa nemá medicínske vzdelanie daného smeru , hlavne ak tvoj zubár radí počkať.
@michaela329 a bolo všetko v poriadku aj keď bola tak skoro y zubára?
@1mimka18 má zdravého syna, prvák momentálne a šikovný. Ona tehotenstvo zistila, keď už bola na zákroky objednaná a chcela ich zrušiť. Upokojili ju, že sa báť nemusí a lepšie zuby vyliečiť ako riešiť zapaly. Ja by som napríklad utekala od zubára, čo chce za každú cenu trhať zub - na takých doplatila kolegyňa. Dobrý zubár nájde spôsob ako ošetriť, alebo pošle k šikovnejším. Mám 39, všetky zuby svoje, maximálne mi vysekavali zuby múdrosti. A kaz som nemala 12 rokov.
@michaela329 no trhať by som v tehu určite nedala keďže viem ako zvládam bolesť u zubára...radšej 10porodov jak jedno trhanie zubu ...a preto sa bojím ísť a ešte keď mi dr rádia čakať ešte mesiac do2.trimestra
Ja som bola v 1. trimestri, bolest zuba, pulzovanie. Nasiel mi vnutorny granulom. Keby si to nedam osetrit a nejdem s tym tak tie bakterie a infekcia by mi sli do tela krvynm obehom a to by bolo velke nebezpecenstvo pre babatko. Takze urcite k zubarovi.
Ja som bola, dala mi aj injekciu a trhala mi ale to som mala taký malý koreň
@1mimka18 dokonca neviem či aj gynekologička potvrdenie o návšteve nechcela...raz som bola isto a raz na pohotovosti...po pôrode som mala štyri kazy nové...
@jabuducanevesta áno, je to v tehotenskej knižke 😀
Ja som bola a rengen teda nie a opravu kazu som povedala, ze radsej bez anestezy, bola som v prvom trimestri. A bolo to fajn... davala sa mi zdalo vacsi pozor, aby mi neporanila dasno, zatialco ked bola anesteza, sa do toho pustila tak razantne a potom ma cely zvysok dna bolelo dasno od toho kofferdamu a klinu a co ja viem coho. Ozaj a v tehotenstve sa tvori viac slin a je nizsia zrazanlivost krvi, takze ked mi raz robili osmicku, to bol čisty boj
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@1mimka18 mne sa v tehotenstve extrémne kazili zuby, pôjdeš povieš že si tehu a on už vie čo môže a čo nie