Zub múdrosti v tehotenstve

mary39
9. júl 2018

Ahojte som v 32 tt a boli ma asi zub mudrosti. Je tu niekto komu ho trhali v takomto stadiu tehotenstva, ci to ani nechcel spravit doktor? Ja mam celkovo panicky strach zo zubara a teraz este viac. Bojim sa ci mi to mozu umrtvit, aby to malej neuskodilo. A este neviete ci by bol zakrok ochotny spravit aj Hajas?

pininka
9. júl 2018

Mne tahali v siedmom mesiaci 6tku, uz sa nedala zachranit. Doktor sa bal viac ako ja,aby som nemala kontrakcie. Ale dali mi injekciu a vsetko dopadlo ok.

mary39
autor
9. júl 2018

@pininka ja som zacala 8. Aj preto sa tak bojim. Najradsej by som keby som dako vydrzala aj do toho 9. Hlavne sa mi aj vratili nevolnosti, tak uz teraz mam dost komplikacie

pininka
9. júl 2018

@mary39 no ja by som radsej necakala, z nelieceneho mozes opuchnut, moze sa urobit hnis.a to by uskodilo babu viac ako to trhanie.

mary39
autor
9. júl 2018

@pininka to je tiez pravda. No neboli ma to stale, mam pocit ze by to mohlo byt aj z prievanu. Hlavne som chcela vediet, ze ak to tak bude ci mi to aj doktor bude chciet vobec spravit

pininka
9. júl 2018

@mary39 no uvidis, najlepsie ak zhodnoti doktor. Drzim palce. Ja som tam mala dieru ako svet a nedrzala ziadna plomba a bolelo to stale. Zas aj po porode s malym babom ist dat trhat to tiez nieje nic moc. Mna teraz caka 8 vytrhnut, rozpadla sa tiez.

lubik87
9. júl 2018

@mary39 mne vyberali okolo 30 týždňa chirurgický zub múdrosti .a vedela som chodila po zubaroch v tehotenstve a všetko v poriadku.umrtvovali s takým čo.mozu aj tehotné 🙂

lubik87
9. júl 2018

@pininka a prečo by si mala mať kontrakcie pri trhani zubu ? Z tých nervov či ako ?

pininka
10. júl 2018

@lubik87 no jasne ze zo strachu a stresu.

luba_buba
28. júl 2018

Mne trhali v tehu, cca v 6 alebo 7 mesiaci, aj injekciu dali, lekárka to nepovažovala za riskantné ani nič podobné a všetko v pohodke.

botanka
10. mar 2020

@lubik87 mozem sa spytat, u ktoreho chirurga ti zakrok robili? Svagrina je teraz 16.- 17. tt a chirurg si to nechce vziat na triko..ale velmi ju boli ten zub, ze tam ma dieru, ale je velmi nalinky, takze bude treba vysekat..

lubik87
10. mar 2020

@botanka vo zvolene Tomáš kuřatko je to.stomatochirurg. za 20 minút bol ďalší von 🙂 ale to som už nebola tehotná 🙂

botanka
10. mar 2020

@lubik87 Ďakujem pekne 🙂 svagrina je momentalne v Presove a uz zohnala na zajtra nejakeho odbornika, tak snad to dobre dopadne 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre