Zrazenina vo vačku s dieťaťom. Skúsenosti?

erika12345
7. okt 2010

Lekar mi zistil, ze vo vacku sa okrem baba nachadza i zrazenina. Mate s tym skusenosti?

junovka
7. okt 2010

@erika12345 nemal namysli nahodou hematom???

erika12345
autor
8. okt 2010

@junovka Ja neviem, povedal mi, ze mam zrazeninu, neviem, ci je to to iste, ako hematom, ale mam tam zrazenu krv.

Viem, ze niekedy to zeny maju v maternici, ale mala ste to niektora priamo vo vacku, kde je embryojko? Babo ma este len 0,5 cm, tak mam obavy, ci to zvladne, ta zrazenina je vedla neho.

junovka
8. okt 2010

@erika12345 a nemala si spinenie ani krvacanie?Zrazenina je vlastne hematom.Mozno si vo vnutri troska zakrvacala, ani o tom nevies a z toho vznikol hematom.Ten by sa ti mal nejako teraz vylucit z tele-spinenim hnedym.Neboj, vsetko dobre dopadne.Ja som mala so zrazeninami problemy polku tehu a dokonca som mala velke aj 7 cm. 😉

junovka
8. okt 2010

@erika12345 skus sa pozriet do spravy od lekara co ti napisal tam 🙂

erika12345
autor
8. okt 2010

@junovka praveze sprava je u lekara, nedava mi kartu domov. Spinim uz 2 tt, minuly tyzden tam nebolo vidiet, z coho moze byt spinenie a vcera bol priamo vo vacku hematom. A mala si zrazeniny i vo vacku alebo vedla? Lebo ja sa bojim toho, ako sa to vyluci, aby sa ten vacok nepretrhol.. A co si na to dostala? Ja utrogestan. Inak 7cm, to je dost velke a nestretlo sa s tym mimi, ked rastlo? Lebo mne vcera lekar povedal, ze by bolo zle, ak by sa tym dieta infikovalo.. Neviem, kolko meria hematom, ale bol ovela vacsi ako babo.

jarra
8. okt 2010

@erika12345 Ahoj, Ja som mala pri prvom tehu hematóm v placente od 11 tt do 23 tt, lekár mi vtedy dal PN a nariadil odychovať a nenamáhať sa. Mne sa potom nevylúčil ale vstrebal. Neboj všetko bude ok.

junovka
8. okt 2010

@erika12345 kartu ti neda, ale papier by ti nejaky mal dat, aby si sa mala cim preukazat, keby ti trebalo ist na pohotovost a tak....Samozrejme, ze vo vacku, nakolko mi hematom bol zisteny v 6 tt a vtedy vlastne este len ten vacok je 🙂 Vylucuje sa to spinenim.Ja som potom mala este narusena aj plod. vak v neskorsom tt. Brala som Duphaston, Ascorutin, Magne B6, kyselinu listovu....a lezala som skoro stale v nemocke na injekciach 😝

erika12345
autor
8. okt 2010

@jarra dufam, ze vsetko bude o.k., uz som si toho fakt prezila vela, mala som viackrat MA, nez sa prislo na pricinu, beriem lieky a injekcie, aby sa mi riedila krv a teraz to vyzera dobre az na ten hematom. Vidim, ze si tiez tehu, tak sa drz, nech to uspesne zvladnete. 😉
@junovka nedala mi nic, vraj mam prist o tyzden, dufam, ze sa nic zle nebude diat a bud sa to vstrebe alebo to vytecie. Ja som si myslela, ze ten hematom mozes mat v tom 6tt i mimo vacku, ved maternica je velka a ten vacok tam na zaciatku zabera len malo miesta... Ale dik za ukludnenie, snad ozaj bude fajn. Ked bol naruseny plodovy vak, to je hrozne, este ze ste do dotiahli uspene do konca.

junovka
8. okt 2010

@erika12345 tiez som brala na riedenie krvi Clexane az do 1. tyzdna mojho babatka.Dotiahli sme to do 38 tt, aj ked mi lekari nedavali sancu, ze to donosim, potom sa slo na plan.sekciu, nakolko som mala ja zdrav.problemy ale aj koli mojej placente, lebo uz babo nevyzivovala.Drzim palce! 😉

erika12345
autor
8. okt 2010

@junovka Dakujem. A preco ti lekari nedavali sancu? A povedali ti, preco placenta uz nevyzivovala babo?

jarra
8. okt 2010

@erika12345 ďakujem, aj tebe držím palčeky. Ja mám za sebou tiež MA a mávam často zvýšené hodnoty trombocytov. Aj pri prvom tehu som mala. Chodím aj na hematológiu a pred mesiacom mi poslali krv na genetiku, či to nie je niečo dedičné. Výsledky mám až 18.10 tak musím čakať 😒 .Medzitým som otehotnela, tak dúfam, že všetko bude ok. Držte sa aj daj vedieť ako to dopadlo 😉

junovka
8. okt 2010

@erika12345 koli tomu narusenemu plod.vaku 😉 Stale mi tvrdili, ze potratim,ked som mala 30 tt, tak vravelai, ze porodim predcasne 🙂

erika12345
autor
11. okt 2010

@junovka "Dobra" podpora lekarov, namiesto toho, aby ta povzdbudzovali....Nastastie ste to zvladli.

junovka
11. okt 2010

@erika12345 ano...a dokonca som ich aj "sokovala" 😀 😎 😵 😉

erika12345
autor
12. okt 2010

@junovka 😀

erika12345
autor
15. okt 2010

@junovka tak hematom uz nemam, cez tyzden som trochu krvacala a hematom je prec. Tak snad uz bude fajn. 😉

junovka
15. okt 2010

@erika12345 drzim palce 😉

erika12345
autor
15. okt 2010

@junovka dakujem, budeme to potrebovat. 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre