Zrazenina v tehotenstve

basszabik
9. feb 2023

Ahojte, dnes mi gynekologička potrvdila tehotenstvo som v 7tt som prvorodička zaroveň mi oznámila, že tam mám krvnú zrazeninu pod plodom. Mám mat vraj kľúčový režim a vkladát si čapiky. Viac mi nepovedala ani dôvod z čoho to môže vzniknúť ani pripadne komplikácie. Neviem či sa mám báť alebo neviem. Ospravedlňujem sa, že takto píšem ale z časti som v strese a zaroveň sa celkovo obavám. Mali ste niektorá niečo podobné?

deti95060810
9. feb 2023

treba dodržiavať pokyny lekára...
môže sa stať že dostaneš silné krvácanie ktoré môže skončiť potratom - preto ten kľudový réžim..

andreatytler
9. feb 2023

@basszabik Zavolaj jej naspat a opytaj sa vsetky tieto otazky. Je to ovela lepsie ako dostavat vselijake odpovede na internete. Clovek sa castokrat zabudne pytat ked dostane prekvapujucu infomaciu a vsetky otazky sa zacnu vynarat az neskor.

basszabik
autor
9. feb 2023

@andreatytler pani doktorka je mila ale poviem otvorené rozmýšľam v tomto prípade nad zmenou nakoľko dnes som mala v podstate šok a ona sa so mnou bavila v štýle ako bežná vec…

maminkadeticiek
9. feb 2023

Moze to byt nebezpecne a vobec nemusi.Ja som mala krvu zrazeninu mensou a v 9tt som tak silno vykrvacala, ze som bola presvedcena,ze je koniec.Nakoniec si na sone babo veselo oddychovalo a zrazeninu nebolo vidno,takze zrejme len vykrvacala samotna zrazenina
Takze nie je to ziadna nebezpecna tragedia,dodrzuj len co povedala dr a neznepokojuj sa.

jane1987
9. feb 2023

@basszabik no ono je to bezna vec. A ano, poradila ti spravne, kludovy rezim, capiky a mysliet pozitivne. V takomto stadiu tehotenstva sa stale moze vyskytnut vela veci, ktore tehotenstvo mozu ovplyvnit. Takze vyloz nohy, pusti si film a ukludni sa, stresom nepomozes teraz nikomu. Viem, ze to znie hnusne, ale je to tak, presla som si tym a nemohla veci nijak inak ovplyvnit.

basszabik
autor
9. feb 2023

Ďakujem vám za povzbudivé správy 🍀

andreatytler
9. feb 2023

@basszabik Toto robi podla mna vela lekarov, ze sa ku kazdemu problemu stavaju tak ze je to bezna vec. Neviem preco. Mozno je to bezne pre nich a mozno nechcu pacienta stresovat. Je to ale cudne ze to podala takym stylom ze je to bezna vec a zaroven urcite nie je kedze nakazala kludovy rezim... potom pacient nevie na com je. Urcite jej zavolaj a ak stale nedostanes odpoved, tak skus ineho.

st_277
9. feb 2023

@basszabik aj ja som mala, krvacala som, ako nahle budes krvacat ci uz cervena alebo hneda krv jej okamzite volaj a nech ti da lieky na udrzanie plodu ak ti este nedala…zmizne to casom same ale treba si troska davat pozor, naozaj kludovy rezim 🙂 u nas vsetko dobre dopadlo ;) neboj..len si to sleduj 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre