Zrazenina a Fraxiparine v 15. týždni

22. apr 2022

Videla som už viac príspevkov na tému hematom, ale premýšľam nad zrazeninou, už dlhé roky mam trombofilny stav, v tehotenstve mi chcela nasadiť clexane ale rozhodla sa pre fraxiparine. Nemá fraxiparine práveže bojovať proti zrazeninam? Prečo sa potom vytvoril hematom? Beriem 0,3, myslíte že treba zvýšiť na 0,6? Beriem utrogestan 200mg stačí podľa vás ta dávka, či by mal lekár ísť vyššie na 400? Mávam občasné krvácanie kvôli hematomu. Vďaka. ZUZANA.

e1i
22. apr 2022

Clexane a fraxiparine je ten isty princip.

autor
22. apr 2022

@e1i áno viem, niekto ma alergiu na fraxi ja som mala na clexane preto vymenila

christie11
22. apr 2022

Aj ja mam trombofilny stav. Prve tehotenstvo na clexane,druhe na anopirine a neskor fraxiparine. Na tvoje otazky ohladom davkovania ti tu neda nikto relevantnu odpoved,tvoj stav a krv sa pocas tehotenstva mozu zmenit zo dna na den a tomu sa prisposobuje aj liecba.ak nedoverujes svojmu hematologovi,vymen ho.
Drzim palce,nech vsetko dobre dopadne

trgypadl
22. apr 2022

Hematom a zrazenina su dve rozdielne veci

ilene22
24. apr 2022

ahoj od pozit. testu uzivam na noc 1x utrogestan200 a picham si injekcie na riedenie krvi. tiez mam trombofilnu mutaciu. 6tyzdnov som pichala Fraxiparin neskor kvoli alergii mi ho zmenili na Clexane. Cely cas mam 0,4. D-dimer som mala na zaciatku tehotenstva myslim 0,25 a teraz mam 0,85. kazdy mesiac trosku stupa, ale vraj je to v tehotenstve prirodzene. momentalne som 33tt. (mam za sebou 2 potraty).
vsetky otazky ohladne davkovania konzultuj s dr. u mna to je takto postacujuce..drzim palce a prajem tehotenstvo bez komplikacii

autor
24. apr 2022

Najbližšiu kontrolu mam 22.05. Včera som zjedla vyprážaný rezeň, do 15minut na mňa prišli mdloby a neskutočne bolesti celého brucha hlavne v okolí pupku. Neviem ci to nebol žlčníkovy záchvat, ale fakt som bola na pokraji síl od bolesti. Na pohotovosti som bola predvčerom druhýkrát po týždni kvôli krvácaniu, prvýkrát mi povedali ze tam mam hematom, tak som tam teda po týždni predvčerom išla zas pretože som krvacala hoci slabo ale tak na jednu vložku, takou riekou vodovodu krvou. Povedal, že sa trocha zmenšil, nech oddychujem a ze možno ešte budem spinit. No včera krvácanie po troške zase a dnes zase ale červenou krvou. Som z toho na prášky, už som si poplakala. Mam podľa vás to krvácanie rešpektovať a nebehat k lekárovi zase, alebo by ste sa dali skontrolovať aj tak? Ja už neviem, ak by som spinila len hnedým výtokom tak fajn, ale v noci zaspávam so strachom.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre