Ahojte dievčata tie ćo sa tomu trochu rozumiete a vedeli by ste mi poradiť . Dnes som bola na poradni a lekarka mi povedala že mam zniženy jeden hormon štitnej žlazy čo ma celkom aj vystrašilo a poslala ma na endokrinologiu . Presne sa jedna o hormon TSH ktorý som mala v hodnote 1,368 mIU/l . Mam sa obavať ?? Ďakujem
Ahoj, ja som bola tiez v Lubochni, priblizne v 16. tt. Zobrali mi tam krv, vysetrili stitnu zlazu sonom a lekarka mi predpisala Euthyrox 50. O dva tyzdne mam ist na kontrolu, tak uvidime....Urcite sa neboj....
ahojte, ja mam prave opacny problem, mam zvyseny hormon TSH. Este pred otehotnenim mi na endokrinologii Dr. predpisala lieky Euthyrox 50 a vcera som mala ist na kontrolu, ci ta davka staci, alebo ju treba upravit. Ako naschval akurat vcera zrejme nechakane skoncila Dr. na PN, tak mi sestricka len vzala krv, ale nemal ma kto vysetrit. Ze vraj zrejme az buducu stredu zacne ordinovat niekto druhy miesto tejto mojej Dr. Volala som dnes sestricke ake mam vysledky, nakolko som tehotna v 7 tt a povedala, ze to este nie je dobre, ze este stale ten hormon nie je v norme. Ja som teraz taka nervozna a musim cakat do bud. tyzdna. Co si myslite baby? Je velmi nebezpecne pre babo ked nie je ten hormon v rovnovahe takto na zaciatku tehotenstva? Akurat teraz sa embryjku vyvijaju vsetky organy ☹ . Dakujem za odpoved....
ja mam tiez diagnostikovanu znizenu cinnost SZ nazyva sa to hypotyreoza, da sa to jednoducho liecit uzivanim euthyroxu, kazde rano nalacno, pol hod. pred jedlom, je to sice dozivotna liecba, ale esteze to nie su inekcie a pod., tak hlavu hore, nie je to nic strasne, len netreba zanedbat pravidelne kontoly a urcite nezabudat na tabletky. V pohode som prezila tehotenstvo i nasledne kojenie, takze ak budes dodrziavat stanovenu liecbu nic sa tebe ani babatklu nestane. drzim palce 🙂
určite sa neboj 😉 .....ja mám tiež zníženú funkciu štítnej žľazy a porodila som tri zdravé deťušky 🙂
@daniela1992 takisto mám problém so zníženou funkciou štítnej žľazy, resp. mám auto-imunitné ochorenie. Beriem Euthyrox cca rok a stav sa mi zlepšil . Tiež mi tento problém zistili v tehotenstve. Jedná sa síce o doživotnú liečbu, ale tie chýbajúce látky treba do tela nejak dostať. 😉
dakujem baby, som kus kludnejsia, ja som trochu taka opatrna, lebo sme sa o babo snazili cca 2 roky a teraz som po umelom oplodneni......takze o to viac si toto tehotenstvo vazim a nechcem nic zanedbat 😉 . Ahojte, drzte sa 🙂 .
@trulinka Tiež som po umelom oplodnení.. Tiež mi zistili hypotyreózu, mala som zvýšené TSH.. Končím 16-ty týždeň, beriem Euthyrox 75mg, predtým som mesiac brala 50mg.. Zistili mi to cca v 11týždni.. Zo začiatku som brala tých 50mg, potom o mesiac som bola na krv, výsledky boli o niečo horšie, ako mesiac predtým, tak mi zvýšili dávku na 75mg.. Na vyšetrení som bola len raz na začiatku, potom som bola len na odbere, potom si volám len o výsledky a povedia, či zvýšiť, či znížiť dávku.. Raz za mesiac na krv budem chodiť.. V tehotenstve zvyknú byť problémy so štítnou.. Tabletky neuškodia ani Tebe, ani bábu, práveže pomôžu, horšie by to bolo, keby si nebrala.. To by uškodilo krpcovi..
@13nika13
ahoj, jeej tak sme na tom podobne, len ty si uz dalej ako ja 😉 . Ja viem, ze tabletky mne ani babu neuskodia, ja som sa len zlakla, ze viem o tom, ze mi nestaci tato davka 50 mg a kvoli nejakym nepochopitelnym problemom na endokrinologii u nas, musim teraz cakat tyzden a mozno aj viac, kym sa dozviem o kolko mi tu davku treba zvysit. Beriem uz mesiac 50 mg a stale mam vyssi ten hormon TSH. Tak som zvedava, mam volat buduci utorok, ze kedy bude ordinovat nejaky nahradny lekar a ze ma potom vezmu cim skor....A kde si bola na umelom oplodneni? Ja v Iscare v Martine. Tak sa drzkaj....
@trulinka Ahojky.. ja som bola v Reprofite v Brne, pred 2r. v Heliose v MT neúspešne.. Koľko si mala TSH? Ja som mala 8,2.. Dali mi dávku 50mg, gynekológovi a lekárovi z Brna sa dávka nepozdávala že je veľmi nízka na tú hodnotu.. Že na tú hodnotu by som mala mať min. 100mg, tak som mala riadne stresy.. To som však mala hodnotu TSH meranú v labáku v Ilave, na druhý deň mi brali krv a merali hodnotu TSH zase v Trenčíne, a tam mi vyšli výsledky v norme.. Rozdiel 1dňa.. Nemal slov ani môj gynekológ, že ako je to možné. Bola som z toho na nervy, rozmýšľala som, či si nedám zobrať krv ešte aj v nejakom treťom meste.. a tam by zas iné výsledky vyšli.. Nerozumiem tomu.. Tak som nakoniec bola na tej dávke 50mg, potom mi zvyšovali po odbere.. Posledne mi robili genetické testy, akurát dnes mi volala sestrička, že mám výsledky všetky negatívne, ale vraj musím ísť na genetiku, amniocentézu kvôli veku.. Takže zase nervy.. Dám si len genetiku, amniocentézu odmietnem, pretože sú tam riziká.. Mám už 18r. dcéru, kedysi takéto kadejaké vyšetrenia neboli a všetko bolo v poriadku.. Ak sa má niečo stať, stane sa tak či tak.. Treba len veriť, že všetko bude ok 😀
@13nika13
Fuu, tak to museli byt poriadne stresy ☹ . Ja som mala hodnoty okolo 7, neviem teraz presne, sestricka mi nepovedala presne cislo.....Ja som len bola dost prekvapena, ze toto mi zistili este pred rokom, ale neposlali ma na endokrinologiu, ze je to len mierne zvysene. No na nete som citala, ze je to dost dolezite pre otehotnenie a aj pre samotne tehotenstvo aby ten hormon bol v norme....Cize az na naliehanie mojej obvodnej lekarky a vlastnu ziadost som tam isla. No a endokrinologicka mi vravela, ze co ma uz skor neposlali 😒 . Tak neviem co na to povedat....Tak to je super, ze mas dobre vysledky, a ake su rizika pri tej amniocenteze? Tak len nech ti vsetko dobre dopadne 😉 .
@daniela1992 ahoj daniela, mam ten isty problem znizeny hormon TSH 0,106. Ako si dopadla u endokrinologa?
@daniela1992 Aj ja som mala znížený TSH prišli na to v 16tt a potom som tiež chodila na endokrino.Brala som lieky celé tehotenstvo najprv menšiu dávku nech si telo zvykne potom vyššiu názov už neviem ale lekárka povedala,že pokiaľ sa to lieči nemá to žiadny dopad na bábo.Len dlhodobý nedostatok môže poškodiť
@blackcat8885 ja som bola na endokrinologii a tam mi povedali, ze je to spôsobene tehotenstvom a ze netreba nic brat, ze ostatne hodnoty mam v poriadku. Preto sa pytam ake mate skusenosti. Asi by som mala vyskusat ineho endokrinologa, poznate niekto dobreho okolie Nitry prípadne BA.
@daniela1992 1,368? ved to je uplne krasna hodnota, kolko chcu, aby bolo to TSH? ja mam hypothyreozu, chodim na endokrinologiu a najidealnejsie TSH pre tehotenstvo a pocas neho je 1 - 2, najlepsie tak 1,5. to hovoria najnovsie nemecke studie, moja lekarka sa tym tiez riadi 🙂 neboj sa, vsetko dobre dopadne 🙂
@lelika nemusi to byt dozivotna liecba, tehotenstvo je specificke obdobie, vtedy to moze vyskocit, alebo naopak klesnut a treba lieky. po porode sa TSH moze upravit same 😉 samozrejme aj nemusi, to sa vsetko ukaze po porode 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ahoj , mne tiez nieco podobne diagnostikovali, poslala ma na endokrinologiu, tam ma vysetrili a odvtedy mam lieky a chodievam na kontroly, neboj nic to take vazne neni...🙂 len treba ist co najskorej aby ked budes vo vyssom stadiu nechybal babatku nejaky ten hormon 🙂 ale vsetko bude ok 🙂