Ahojte. Uz tri dni moje babo vykazuje ovela menej pohybov, a mam pocit, ze hlavne menej intenzivne pohyby. Hovori sa, ze treba ist k lekarovi, ak sa nepohne 12 ci 24h. A to moje sa obcas pohne, len ma zaraza, preco sa teraz hybe tak slabo. Vcera som mala poradnu, tak som cakala, co povie Dr. po urobeni zbezneho ultrazvuku. No nespomenula nic zle, tak som sa ja zacala pytat ohladom tych pohybov. Povedala mi asi tolko, ze po 34. tyzdni je dolezite si pohyby viac vsimat, nechapem celkom. Kazdopadne, nepomohla mi, ani ma neukludnila. A kedze tento stav slabych a malo castych pohybov pretrvaval aj dnes, nemam dobry pocit. Najprv som myslela, ze babo malo len taku svoju "chvilu" a ze sa to vrati do povodneho stavu. Nezabera velmi ani lahnutie na chrbat, hoci predtym vzdy proti tejto polohe protestovalo, teraz sa pohlo tak 3x za par minut. Co vlastne vie doktor skontrolovat? Vidi obycajnym sonom, ci napr. nema babo snuru kolo krku? Lebo udajne toto nie je dost dobre vidiet. No a plodovky bolo vcera dost, tak ten pokles pohybov od nedele asi nebude nou. Co mozu byt dalsie dovody ?? Mam skusit poziadat o vysetrenie prietokov? Ci sa mi nejak neposkodila placenta? Tolkoto sa vypytujem, ale.. uz viackrat som urobila mojej Dr. plany poplach na pohotovosti, tak neviem, ci ju mam zase prepadnut, hoci som bola u nej vcera? Vdaka za rady a nazory.
Ja som mala tento poblem u oboch deti, odporucili lahnut si na bok a v klude lezat zo dve hodinky ak je drobec bez pohnutia tak na pohotovost, brali to naozaj vazne a skoncilo to dvakrat aj hospitalizaciou v mojom pripade, pricom dg bola znizena aktivita plodu, bola som tam len na pozorovani ale nechali si ma na tam asi tak na tyzden
Kedze sme uplne v rovnakom tyzdni mozem ti poradit aj ja,ja citim ovela viac pohyby v noci ako cez den hoci to moze byt tym ze este pracujem a niekedy si ani neuvedomujem kedy kope,dolezite je aby si citila aspon 10krat denne za 12 hodin nemusi vyslovene kopat pocitaj aj stuchance a ked sa otaca tiez,moj maly mal minule tiez par dni oddychovych netreba hned stresovat 🙂
Ahoj, ja som síce ešte len v 11tt no moja mamina mi hovorila že pri mne (3. dieťa) a mojom bratovi (2. dieťa) si mysleli že ani nežijeme. Od začiatku ani nevedela že je tehotná samozrejme okrem toho že nemala menštruáciu. Nebývalo jej zle, nemala divné chute, jednoducho nič. Vo vyššom štádiu sme sa ževraj minimálne hýbali, niekedy skoro vôbec. A sme tu, živí a zdraví, bez závažných chorôb či komplikácii, na svet privedený včas a prirodzene akoby sa nič nedialo. Mamina mi spomínala, že to ani nejako neriešila, že sa nehýbeme. Ona cítila, že sme v poriadku len sme akosi leniví :P Za to si to snami užila počas prvých rôčkov 🙂
Ja sa momentálne tiež cítim ako moja mamina - akoby som ani tehotná nebola. No vedela som to ešte skôr ako mi vyšiel prvý pozitívny test (dva pred tým vyšli negatívne keďže ešte bolo skoro od oplodnenia). A tak isto cítim aj teraz, že je všetko v poriadku 🙂 Netreba sa zbytočne stresovať a myslieť na negatívne veci, áno v zdravej miere treba byť pozorný a nebrať veci na ľahkú váhu no s mierou 🙂 Hlavne mysli pozitívne ;)
s akoukolvek pochybnostou by som isla na gyno.........nemohla by som sama so sebou zit,keby som nieco ja pokazila z obav, co si o mne pomyslia, alebo z obav, ze budem niekoho obtazovat, vyrusovat...... aj keby som mala ist 5x za noc na pohotovost... niektore "veci" za to skratka stoja........Ale je aj pravda, ze dieta uz nema tolko miesta aby sa hybalo a plavalo si...
@betka011 Veru tieto veci velmi nezaberaju. Akurat to lahnutie na chrbat, aj to nie zakazdym. Ono sa obcas ozve, ked sa jemu chce, ale len tak slabsie, zo 3x si stuchne a zase 2h nic.
@babulina A co vsetko pozorovali? Aby som vedela, co si mam dat odsledovat a vysetrit, ak sa tam zajtra vyberiem. No a ty si to mala stale tak, ci odrazu od isteho "datumu" poklesla aktivita babatiek? Lebo .. aj ja som vraj bola presne takato, mama hovori, ale konstantne spava. Ked ma chcela zobudit, zabehla si a ze potom som jej davala riadne rany. Lenzo moje babo akoby stratilo tu povodnu silu. Aj preto ma napadla ta snura okolo krku ci tela, ktore obmedzuje v pohybe. A uz sa to vraj aj stalo par zenam.
@awalancha3 Velmi rozumne si to napisala, to by si asi nikto neodpustil. Viem, ze postupne casom bude miesta menej, no tie pohyby sa zmenili vyrazne zo dna na den. Spominam si teraz na svoj 11. tyzden, ked mi odrazu vymizli vsetky prinaky a v noci ma skoro porazilo z tej neistoty, tak som rano sla za lekarkou, ta sa pousmiala, ale bola ochotna, urobila mi ultrazvuk, ani spravu nevypisovala, asi by tam nemala co napisat, kedze vymiznutie priznakov asi nepovazuju za problem. No a o 3 dni boli prinazky nazad, tak som cakala, ze aj toto s pohybmi bude len taka "vychylka".
@miilada pri prvom tehu to bolo az ked som bola na md takze az po 32tt a v druhom si presne pamatam, ze som zacinala 28tt do tej doby sa hybali podstatne viac, jedine co mi vzdy spravili bol utz a prietoky, tam obaja mali prechodne znizenu pohybovu aktivitu a pri synovi aj srdiecko sa im nezdalo, v nemocke len prietoky a krv brali a chceli vediet kolko pohybov za den som citila, po tyzdni ma pustili a uzavreli to pri obochako prechodny jav, ale musim povedat ze to brali naozaj seriozne
tak ako pisu dievcata...daj na svoj vnutorny pocit..ak si myslis,ze nieco nieje v poriadku,chod radsej na kontrolu...take reci,ze sa nic nedeje,ze ste tehotna a nie chora atd...nepocuvaj... daj na svoj pocit!! 😉
Ahojte, chcela som len pre uplnost napisat, ako to so mnou dopadlo (ak niektora s podobnym problemom v buducnosti "vykope" moju temu🙂 Hned na dalsi den od zalozenia temy som sla za svojou lekarkou, skontrolovala prietoky, a pupocnik, ci nie je omotany (nie vzdy sa to vraj da odhalit), no a potom kontrola ozvov na 20 min na pasoch. Tam sa babo vyslovene prebralo a nasledoval pohyb za pohybom. Potom uz stale az po odchode od Dr. az dodnes vyzera vsetko v poriadku. Dovod, preco sa babo 4 dni malo hlasilo, zostal ale neznamy. Tak len tolko 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
teraz už dieťatko viac spinká a má menej miesta na pohyb, mne dr. povedala že ak nebudem cítiť pohyby keď si napríklad večer v kľude lahnem tak treba bežať na príjem,môj ale kopal o sto dvesto, ale tiež si spomínam, že koľko krát za deň kopal fakt minimálne niekedy aj pol dňa nič, ale večer mi to vynahradil 🙂 🙂 🙂
skús lahnúť na chrbát zdvihnúť zadok a hýbať bokmi zo strany na stranu aby si ho trošku prebudila - to robia aj na monitore, alebo zakašlať alebo sladké nezaberá?????