Zmiznutie príznakov

marcela199
31. mar 2024

Ahojte, ja by som sa chcela opytať ako ste to mali vy v 2 trimestri? Ja som cely prvy trimester mala nevolnosti a strašne bolestive a “naliate” prsia a aktualne som 17tt a absolutne nic, mam pocit ze moje prsia sa vratili do podoby pred otehotnenim. Prosim ukludnite ma že je to ok a niekto to mal tiež takto.
Som už po jednom zamlčanom potrate ale ten bol v 9tt. K lekarke idem na kontrolu v utorok. V 13tt bolo všetko v poriadku.

pribinak
31. mar 2024

@marcela199 však buď rada, že už sa máš lepšie a užívaj si tehotenstvo
Za pár dni už budeš aj cítiť pohyby bábätka

doris11
31. mar 2024

@marcela199 neboj sa, nevoľnosti niekedy zvyknú odísť v druhom trimestri. Určite sa nic zle nedeje.

k47
31. mar 2024

Nevoľnosti sú typické pre prvý trimester, potom zvyknú ustúpiť. Druhý trimester býva najpríjemnejší.

cookie29
31. mar 2024

Buď rada. Či by si chcela byt chorá celých 9mesiacov? Bohužiaľ aj take tehu existuju

radacak
31. mar 2024

@marcela199 je to individuálne.. druhý trimester zvykne byť najlepší, najspokojnejší.. užívaj si to

marcela199
autor
31. mar 2024

@cookie29 nechcem byť “chora” samozrejme😀 ja som to ani v prvom trimestri nebrala nejak extra hrozne keďže som s tym počitala. Len ma to prekvapilo že to takto odislo z dňa na deň. Tak som sa chcela uistiť.

barcinka13
31. mar 2024

@marcela199 ja ťa chápem.. to nie že by si nebola rada, že ti už nie je zle, ale po predchádzajúcej skúsenosti mas obavy..držím palce nech je všetko v tom najlepšom poriadku 😊

zuzanka.zuzu
31. mar 2024

13tt to uťalo z večera do rána 😳

marcela199
autor
31. mar 2024

@barcinka13 ano presne🙂 ďakujem krasne ❤️

arexka
31. mar 2024

Nevoľnosti som mala len prvom trimestri a tiež prichadzali rôzne jeden deň ráno druhy na obed ci večer tiež som sa bala tiež som bola po MA...v druhom trimestri som už nevoľnosti nemala to bolo asi naj trimester tie chute som mala rôzne hlavne na sladke ..a ovocie teraz som v treťom trimestri a akože fuška je to 🫣 druhy bol naj

babydesire
1. apr 2024

@marcela199 skus sa upokojit a oddychuj,,bude to dobre,, ja som nevolnosti vobec nemala, takze som trpla az do prvych kopancekov,,co pri prvorodenom bolo az v 23tt. Tiez som bola po MA tak to bol neustaly strach ci je tam vnutri vsetko v poriadku, chapem ta..no neostava ti ine, len sa upokojit a cakat na kontrolu..vela stastia 🙂

cookie29
1. apr 2024

@marcela199 bohužiaľ Ta nikto neuisti. Tehu po strate je psycho. A poznám ženy ktoré mali príznaky a bohužiaľ MA potvrdené a iné kde príznaky neboli a všetko v poriadku. Rozumiem čo hľadáš ale to ti nikto neodpovie. Ja som sa začala tešiť niekedy v 7m dovtedy do bola zmes strachu obáv a nádeje

petradenis
1. apr 2024

Ahoj,nás nedávno prekvapil pozitívny test a podľa poslednej ms sa blížim do toho (6.)týždňa,keď drobcovi prestalo biť srdiečko,v piatok sa dozviem či je všetko ok (nemám vôbec naliate prsia,ale inak klasika bruško nafúknuté,zas mi vadia niektoré arómy a jedlá -niekedy viac niekedy menej a unavená som a žiadna chuť na sex).Takto pred rokom som mala MA (príznaky podobné,ale aj prsia som mala väčšie a citlivejšie,sex mi chutil fest). Ťažko je to nerozmýšľať,či je všetko ok

marcela199
autor
1. apr 2024

@petradenis ahoj, ja som sa dneska poobede tak zamyslela že sa citim nejak zvlaštne a prsia sa mi zas naliali😀 takže to bol asi len plany poplach, bejby mi dalo cas si oddychnut (teda mojim prsiam)😂 a mam pocit že aj citim take bublinky v bruchu len neviem či to je bejby, tak uvidim či sa to bude stupnovat. Zajtra idem na kontrolu tak uvidime. Dufam a verim v to že je všetko ok.
A k tym vôňam ja som nemohla citit vidiet ani jedt mäso😂 to len som videla v obchode a uz ma napinalo cely prvy trimester som ho nejedla. Teraz som zacala ale žaludok mi stale dava najavo že to nieje to čo chce, ale zas som jedla strašne vela zeleniny a ovocia to ma strašne ťahalo.
A tomu tehotenskemu testu aj mna dost prekvapil😂 prve babo bolo velmi planovane tam som si sledovala aj ovulaciu a podarilo sa, no jak rychlo prislo tak aj odislo. Potom po kyrete som sa psychicky necitila na to este ani po 600 nedeli ani po 3 menštruaciach, až v oktobri som povedala manželovi že to možme skusiť a 3 januara som si nasla pozitivny tehotensky test ale vobec som nesledovala či mam ovulaciu ani som to neriešila😀
Dufam že u teba dopadne všetko dobre ❤️
Ja som išla k Dr. A mala som byt 6tt ale podla ultrazvuku len 4tt tak ma sledoval podla hcg mala som neskor ovulku.
Veľa šťastia❤️

petradenis
2. apr 2024

@marcela199 ahojky,ďakujem a tebe tiež držím palce aby všetko bolo v poriadku. U mňa sa kvôli tehotenstvu minulý rok musela odsunúť liečba krčnej chrbtice a zápal šliach na ruke,takže po potrate som sa rozhodla dať najprv do poriadku a potom že necháme tomu voľný priebeh. Na začiatku tohto roka som začala užívať kapsulky vitamínové,kde je aj včelia materská kašička a bum motyka vystrelila nakoniec. Predsa len,aj vek už ovplyvňuje veľa vecí (41), necháme sa prekvapiť

marcela199
autor
2. apr 2024

@petradenis tak my sme okej☺️ babatku bije srdiečko ako zvon, dokonca vyrastlo viac ako malo😀 Len sa nam stale kryje nechce sa ukazať ale hlavne že je ok😀

petradenis
5. apr 2024

@marcela199 ahojky,aj my sme ok (som si vydýchla ),drobec podľa veľkosti vypadá až na 7tt,čo som bola prekvapená. O necelé dva týždne idem na krv a asi dostanem aj knižku potom. A s doktorkou sme sa bavili o tom,že používam do konca trimestra kapsulky vitamínové čo mám

marcela199
autor
5. apr 2024

@petradenis super tešim sa☺️ mne dala knizku v 9tt ked mala vysledky z prvych odberov.
Ja beriem femibion brala som ho v prvom trimestri a beriem aj v druhom zatial mi dr. schvaluje a odporucila mi aj magnerot ale len jednu rano jednu vecer tabletku.

petradenis
15. apr 2024

@marcela199 ahojky,tak mám za sebou ďalšiu kontrolu,drobec je zatiaľ v poriadku a už som dostala tehotenskú knižku. Sem tam sa mi rozbieha chuť do jedla a potom zas na striedačku mi je 🤢,ale veď len vydržať. Tak uvidíme ako ďalej. Držím palce aby ti to dobre dopadlo 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre