Zmena krvnej skupiny

ika85
19. nov 2015

ahojte baby som zufala a potrebujem poradit... v zdravotnej karte od mojej obvodnej mam napisanu krvnu skupinu 0+ lenze v 13tt mi robili testy a tam sa zistilo ze mam 0- a to nechapem bojim sa pretoze pred 5rokmi som mala MA a nepamatam sa ze by mi pichli nejaku protilatku .... este k tomu mi vysli zvysene hodnoty na vyvojovu chybu....

andrejka1974
19. nov 2015

moja obvodna mala tiez napisanu zlu krvnu skupinu, ani neviem ako k nej prisla a v predoslom tehotenstve ti nezistovali krvnu skupinu a neboj sa MA nesuvisi s krvnou skupinou, zalezi od toho aku skupinu zdedi dietatko, a aku ma manzel ak je negativny tak to vobec nevadi , uvidis vsetko bude ok

margaretka_
19. nov 2015

ak ti zistili minusku, aj tak ti budu počas tehotenstva opakovane zisťovať aj prítomnosť protilátok, 3x
držím palce, nech vám všetko dobre dopadne 🙂

ika85
autor
19. nov 2015

@andrejka1974 priatel ma rh faktor+ a dakujem

ika85
autor
19. nov 2015

@margaretka_ dakujem

saurian
19. nov 2015

@ika85 za zaciatku tehotenstva sa berie krv okrem ineho na zistenie/overenie krvnej skupiny. matkam s pozit.rh faktorom rhegu nepichaju vobec (po prvom porode ci interupcii), s negat.rh faktorom by mali automaticky, spytaj sa gynekologicky, ak ti pichli niekedy, v karte to bude.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre