Ahojte baby som 38 +2 a v piatok som si zlomila členok mám to v dlahe, teraz ale mám strach ako budem rodiť. Už sa vám to stalo?
Ja som síce nemala zlomenú nohu ale na chrbáte som rodiť nevedela, rodila som teda na boku. Ľahni si teda na bok tak, aby si tu zlomenú nohu mala hore vo vzduchu.
jedna znama rodila so zlomenou rukou, alebo klucnou kostou. nepamatam si uz dobre, co to bolo. neviem ako to mala pri porode, ale teda este aj po porode si babatko nemohla dobre opatrit.
@jankalukasova mám zlomeny členok na ktorý nemôžem stúpať aby sa mi to dobre zahojilo ale ako náhle dám dole nohu strašne mi pulzuje a boli má . Mám barle 😕
@nfilova no veď ja to chápem. Preto tá poloha na boku, s boľavým členkom v lufte by mohla fungovať. Je to aj o tom ako k tomu pristúpiš Ty sama. Keď budeš chcieť, tak pôjdeš prirodzene... Jasné, že to nebude "pohodlné". Bude to náročnejšie, v tej chvíli Ťa noha asi bolieť nebude.. a ešte záleží, kde budeš rodiť, sú pôrodnice, kde Ti rovno vo dverách povedia, že sekcia a sú pôrodnice, kde sa budú snažiť Ti čo najviac pomôcť aby siohla rodiť prirodzene a nemala k zlomenej nohe aj rozpárané brucho.
@jankalukasova presne tak, aj ja som chcela napisat, ze ak bude autorka rodit v nejakej respektujucej porodnici, kde ju nechaju rodit v takej polohe, ako chce a moze, tak porodi normalne, ziadne zapieranie o nohu nebude potrebne… v opacnom pripade neviem, ale ani v polosede sa zeny niekedy/vacsinou nezapieraju, maju nohy len vylozene “na koze” 🤔
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Moja spolubyvajuca na izbe na porodnici si taktiez zlomila nohu par dni pred terminom a robili jej cisarsky, kedze sa nevedela poriadne zapriet nohou a aby si neposkodila.