Ahojte,
mali ste niektora nieco zlomene vo vysokom stadiu tehotenstva?
Ja som spadla na konci 34 tyzdna (normalne som kracala po chodniku, maly mi asi zatlacil na nerv a mne "vypli" nohy), vystrela som ruku aby som ochranila dieta, co sa mi podarilo, lebo si to schytala kompletne ruka a dopadla som na chrbato-bok.
Babo vypada uplne OK, spravili 2 ultrazvuky, monitoring srdca, checkli placentu aj krcok a vsetko ok.
Robili mi 2 röntgeny, ale uistili ma, ze riziko tam nie je prakticky ziadne. Kazdopadne mam tazke vyklbenie lakta, potrhane slachy, sadra na 4-6 tyzdnov. Babo ma prist za 5 tyzdnov.
Asi by som chcela pocut, ako to niekto nieco podobne zvladol. Bolest pomaly ustupuje, ale ani gumicku si nedam do vlasov s jednou rukou. Navyse zijeme v zahranici, mama nemoze prist kvoli covidu. Dufam, ze sa to zahoji, aby som zvladala drzat dieta.
Dakujem za akekolvek rady a skusenosti.
Kamoska si zlomila nohu ked bola tehotna a zvladli to, je tomu uz par rokov. Neboj sa, das to 👍 Neviem v ktorej krajine zijes, ale v ramci Europy sa cestovat da ked si clovek urobi test. Takze mama bude moct prist.
Dakujem za povzbudenie. Zijem v Australii, takze bohuzial sanca ze pride mamina nie je, Australia neprijima od marca nikoho, iba svojich obcanov. Navyse po prichode je platena karantena v hoteli, ktora stoji 2000 Eur. Dufam iba vo vakcinu.
Dnes ma ale uistil doktor, ze sa to hoji dobre, zrazeniny sa vstrebali a sadru mi da dolu uz po 3 tyzdnoch. Tak ma uplne upokojil. Ze aj dieta zvladnem dvihat, len sa musim setrit.
@lucysydney aj u vas sa ludia ohanaju porusovanim ludskycj prav? Lebo vidim, ze mate opatrenia o dost prisnejsie. U nas sa da s testom po Europe testovat a aj tak sa ludom nepaci, vsetko beru ako globalne spilnutie a snahu ovladnut ich. A vakcina je biznis farma firiem na ukor nssho zdravia 😀
@namornicka Som sa tu musela smiat. Australia je policajny stat - tu su pravidla na vsetko. Australcanov nenapadne protestovat, oni su ako ovce - oni su radi v ohradke. Nemoze sa pit alkohol na public places, ockovanie proti Covid bude povinne. Vsetci slepo prikyvuju. Prekrocena rychlost: 200-300 Eur pokuta. Treba asi 12 povoleni na vystavbu bazena a potom chodi urad kontrolovat kazdych 6 nesiacov ci je vyska plota okolo bazena dost vysoka (kvoli detom - a je jedno ak nemas deti, plot byt musi). To je len par prikladov.
Pre liberalneho Europana je to silna kava. Na druhej strane, je to jediny multikulturny stat, kde je nizka kriminalita, ziadna diskriminacia a je to skvele miesto na zivot. Plaze, pocasie, vecne pozitivni ludia. Australcania su navyse velmi lenivy narod, takze pracujes tak 2-3 krat menej ako na Slovensku a mas 2-3 vyssi plat.
@namornicka Takze nie, Australcia sa neohanaju porusovanim ludskych prav, oni aj tak skoro ziadne nemaju a su za to radi. Fakt ako take ovecky🙂
@lucysydney Zaujímavé 🙂 A potom kto zabezpečuje ten ekonomický blahobyt krajine, keďže sa aj menej pracuje a viac zarába, niekto to dotuje? V prvom momente som si to porovnala s vyspelými Ázijskými krajinami, lebo aj tam sú ľudia poslušní, ale oni makajú ako fretky, takže to asi nebude správne prirovnanie. Viem, že žiť do Austrálie sa len tak hocikto nedostane, asi si strážia ten svoj raj. A keď je to tolerantná multi-kulti krajina bez diskriminácie tak by tam liberálne hnutia asi nemali čo robiť 😅
@namornicka Australia ma neuveritelne nerastne bohatstvo - plyn, uhlie, ropa, zelezna rud, atd. Okrem toho to nie je socialny stat - materska je 4.5 mesiaca, ziadne prispevky v nezamestnanosti pokial mas akykolvek majetok (mas ho najprv predat a zit z toho🙂. Vsetko ma svoje plusy a minusy. Skvela zdravotna starostlivost, ale napriklad mam pocit ze skolstvo je lepsie na Slovensku. Tu sa deti v skole hraju a nemaju domace ulohy aby neboli pod stresom;)
@lucysydney zaujímavé tie pláže ticho závodím aj u nás chcú zvoľniť školstvo mne sa to nepáči bolo to fajn, keď sme toho tolko vedeli a boli “múdri” a nemám pocit, že by som v detstve nejako trpela a mala stres z učenia skor teraz majú deti stres lebo ich všetci moc riešia 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahojko co sa tyka RTG fakt sa nestrachuj to by si musela dostavat rtg pravidelne do tela aby si mala poskodeny plod a hlavne na zaciatku tehu kedy sa vyvyjaju organy teraz uz je vsetko vyvinute a uz len drobec rastie na vahe takze po tejto strane sa obavat nemusis teraz s sustred na to aby sa zlomenina co najlepsie zahojila a drobcek ostal co najdlhsie v brusku a mala ruku ok kym bude ruka v poriadku a drobec pride na svet pravdou je ze po narodeni to budes mat tazsie lebo ruka nebude rozrehabilitovana ale neboj su aj tazsie veci ako zlomena ruka a porod 🙂 zvladnes to lavou zadnou a covid neries uvidis rodicia si najdu cestu ako prist za tebou a nebudu velke obmedzenia skor ci neskor ak teda nepracuju a nebude ich tu trzat povinnost takze sa krasne zotavuj vyloz nozky a nech sa o teba partner stara a ty sa staraj o babatko v brusku lebo po porode sa budes starat ty o babatko drzkaj sa