Ahojte mam ist do Martina na geneticke sono. Kedze moje vysledky su vselijake.. Sam doktor nerozumel tej vete.. Ze sa svoju dlhu prax sa nestretol s tym ze podla veku matky vyssie, riziko je fakticky nizsie pre hladinu Ms... Vyznate sa aspon trosku niekto v tom prosim..
Ja som týmto sreeningom nikdy neverila....pokiaľ máš NT meranie v poriadku tak sa nie je čoho báť....1.dcéra DS 1:65 ... je normálna.....syn 1:12 ...je normálny...pri dcére som rodila ako 37 rocna a pri synovi ako 41 ročná
@dominik29 ja to mam presne tak isto na DS 🙂 - znamena to, ze som "stara" a podla veku by som mala mat riziko napr. 1:100 ale kedze hodnoty z krvi (tie co aj tebe) mi vysli na moj vek dobre, tak mi riziko na DS znizili na 1:1000 (cisla ilustracne) -> lekar mi to vysvetlil, ze screening bol tak ci tak negativny ale tym, ze som mala vysledne hodnoty take ake som mala, tak tu pravdepodobnost aste znizili
@katkatonkova co je nt? Toto? NTD?
@dominik29 ja to mam takto:
Poznámka : Aj keď je očakávané riziko Downovho syndrómu vypočítané podľa veku matky vyššie (1 v 390), riziko je fakticky nižšie pre hladinu MS-AFP, uE3, Total hCG, Freeß-hCG A PAPP-A
podla mna tu pravdepodobnost upravuju z dovodu, ze vek do nedavna bola silna premenna a potom sme vsetky starsie rodicky vysli s pozitivnym screeningom
@dominik29 ntd by mali byt defekty neuralnej trubice, teda otvoreny chrbatik a neuzavrete to bud komplet, alebo ciastocne , su tam rozne stupne... ak si dobre pamatam.
@dominik29 nie vobec, lekar mi povedal, ze nevidi dovod, ze staci to morfologicke v 20tt (cca.), NT som mala v poriadku (to mera v 12tt mala by si to mat v knizke), tento screening ako vysiel povazoval za negativny
ja som chcela este pred tymito testami ist na trisomy - ze si zaplatime, predsa len vek atd. ale kvoli tomu, ze si picham fraxiparine som bola ta "stastna", ktorej ani opakovany odber na trisomy nevysiel a potom boli tieto vysledky triple (co mas aj ty) a lekar, ze on nevidi dovod na dalsie specialne vysetrenia
Neobávaj sa zbytočne, hlavne kľud, bábätko cíti tvoju nepohodu. Tieto výsledky sú viac menej štatistické. Keď som to riešila ja, prešla som veľa diskusii a zdravé bábätko porodili aj ženy čo mali pravdepodobnosť 1:2. A napr ženy, ktoré mali 1: niekoľko tisíc zasa môžu mat postihnuté bábätko. Ak ideš k MUDr. Grochalogi do Martina, buď rada, je to uznávaný odborník a chodia k nemu ženy z celého Slovenska. On ti povie pravdu, on to spozná podľa sona. Teraz nerieš, aj tak si nepomôžeš a zbytočne by si sa stresovala 🙂 držím palce a verím v krásne zdravé bábätko ❤️
@dominik29 NT je prejasnenie šije...robí sa cca do toho 14 týždňa...doktor to zmera cez sono....buď máš 1,1...1,2, ...1,3....ale môžes mať aj 2,7...a.to už je cca hraničné....
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nejak divne je to napisane... kazdopadne 1 k 230 stale znamena 229 zdravych deti s rovnakym vysledkom... urcite ta na sone ukludnia a vsetko bude v poriadku, su tam odbornici.