Zlé výsledky tripple testov a rázštep nervovej trubice

barbiiika1810
7. mar 2017

Som v 18.tt a mam zle výsledky triple testov na NTD 1:70 hodnota 2.51 MoM(avsak neviem co to znamená a aká má byt hodnota v norme) ...som tak strasne zúfalá že to ani opísať neviem. Môj gynekológ mi povedal ze mi testy moze ovplyvnit vaha mam ju raz taku aku by som mala mat na svoju vysku.vek mám 25rokov.nikde v rodine ani z jednej strany sa nevyskytli ziadne geneticky ani vrodene chyby.dokonca mam uz 6 rocnu dcérku. Pred troma rokmi som v 9.tt mala missed abort. Terajší Posledny ultrazvuk som absolvovala v 16.tt no lekar povedal ze je vsetko ok. Poradte keby bol razstep nebolo by to uz vidno na usg? V piatok idem do ba na konzultaciu ohladom amnio.ale najprv jednoznacne vyziadam morfologicke vysetrenie u dr. Čunderlík kedze mi ho odporucili ze je najlepsi.test na dawnov som mala 1:18 000 takze myslim ze to mozem pravdepodobne vylúčiť.strasne sa bojim.

maminuska
7. mar 2017

@barbiiika1810 choď aj ku Grochalovi , nám perfektne ukázal chrbticu , má špičkové prístroje.

willino1
9. mar 2017

maminuska má pravdu... Grochal ma výborné prístroje... ak neuvidí rázstep či už chrbtice alebo pery tak nebude ak uvidí tak bude... na neho sa môžeš spoľahnúť... a bude pozerať, kým si nebude istý výsledkom...

basena001
9. mar 2017

nerozumiem celkom, prečo ti pri podozrení na NTD odporúčajú amnio? Ja som mala amnio kvôli riziku na DS. Áno, z odberu plodovej vody sa zisťuje presná hodnota AFP, ktorá, ak je zvýšená, môže indikovať NTD. Ale, ak by aj z plodovej vody sa takáto zvýšená hladina zistila, nemusí to znamenať NTD. Viem, o čom hovorím, lebo aj keď mne robili amnio kvôli DS, AFP v plodovej vode bolo zvýšené. Pred amnio som absolvovala sono u Dr. Grochala v MT. Keď mi genetička interpretovala výsledky, povedala, že DS vylúčené, AFP mierne zvýšené, treba preto ešte cielene absolvovať sono na NTD. Povedala som, že som už bola u Dr. Grochala a nález bol celkovo v poriadku. Skonštatovala, že v tomto prípade už žiadne sono potrebné nie je, keďže Grochal je špička. Takže, za mňa najprv sono u Grochala.

barbiiika1810
autor
9. mar 2017

No rozhodla som sa pre trisomy testy a idem aj na morfologické vyšetrenie...uz len cakam na vysledok...uz len par dni

andulinne
9. mar 2017

Tieto testy sú veľmi zavádzajúce, je to prakticky štatistika a presne ako ti povedal doktor výsledok mohla skreslit váha, alebo to býva vyšší vek napríklad. Viem o prípade kedy vyšli testy 1:1 že dieťa bude down a je úplne zdravé.
Bud pokojná, tvoje dieťatko to potrebuje najviac 💛

ivuzzz
9. mar 2017

pripajam moju skusenost tripple testy 1:11 ds na amnio sme nesli boli sme rozhodnuti v kazdom pripade za dieta mam zdrave sikovne dievcatko ale viem ze to cakanie je hrozne zelam ti aby bolo vsetko v poriadku

michaelkanr
9. mar 2017

mne vyslo riziko na razstep 1:56, tiez som to tazko prezivala. sla som na viacero ultrazvukov potom a vsetky to vyvratili. maly je zdravy🙂
tiwto testy su strasne nepresne a ja zvazujem ich pri dalsom tehotenstve odmietnut, tie strasne stresy mi za to nestoja...

basena001
9. mar 2017

@barbiiika1810 nerozumiem.lekari isto vedia,čo robia,ale pokiaľ viem ja,tak trisomy test je o genetickych mutáciách,t.j.Down,Patau,Edwards syndrom.ale trisomy ti nedá odpoveď na to,či tam je,alebo nie je razstep.Na to dá odpoveď len morfo sono.alebo sa mýlim a máš od dr.ine info?

barbiiika1810
autor
10. mar 2017

Edwards a patauov syndrom mozu sposobovat razstepy a vykazuje zvysenu hodnotu afp tak pre to trisomy a dalsi krok morfo.je to drahe no keby dom sa rozhodla pre amnio aj tak by som musela aj na morfo plus tie cesty do bratislavy tahacky a cakania a este k tomu zákrok.

zuzana_sterbova
10. mar 2017

Ak už idete do BA, skúste aj DR. Holáňa. Tiež veľký odborník. Ja som bola u neho na podozrenie na Edwardsa a SLOS. Edwardsa hned vylúčil a SLOS som riešila cez amnio. Synček je chvalabohu zdravý a má už mesiac.

basinkacmuk
8. nov 2019

Ahoj mam ten istí problém mám zle výsledky z krvi na babo. Dr. povedal ze mam zvýšené riziko na rázštep nervovej trubice bojím sa poraďte neviem co si mam myslieť bojím sa

maminuska
8. nov 2019

@basinkacmuk myslieť nič ale konať. Nahlás sa k doktorovi Grochalovi, ktorý je jednotka na SR , a on ti povie či tam je rážtep alebo nie.

basinkacmuk
14. nov 2019

@maminuska už som objednaná teraz na sobotu. Bojím sa co mi povie o prvé som prišla o druhé už nechcem 😭

maminuska
15. nov 2019

@basinkacmuk neprídeš , je to len riziko ktoré sa v drvivých prípadoch nepotvrdí .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre