Ahojte viete mi niekto prosím presne popísať ktoré hodnoty sú vysoké ktoré opäť nizke vyšli mi zle Triple testy ja som sa lekára zabudla v to strese žiali aj pýtať na všetko ak by ste boli ochotne mi vysvetliť co je zle s výsledkami a ci je nádej na zdravé bábätko zajtra idem na genetiku atď...
PM :21.6.2024
Vek v očakávanom termíne: 5.4.25
Dáte of sample:12.9.24
Dáte of 2and sample:17.10.24
Predchádzajúci NTD:Žiadny
Predchádzajúci Downov syndróm: Žiadny
Inzulín dependentný diabetes: Žiadny
Vek matky v očakávanom termíne: 30
UZV meranie (CRL):30mm dňa 27.8.24
Gestačný Vek v dátume 1.vzorky:11 týždňov 6 dní (podľa údajov)
10 týždňov 5 dní (podlaCRL)
Gestačný Vek v dátume 2.vzorky:16 týždňov 6 dní (podlaudajov)
15 týždňov dní (podľa CRL)
Hmotnosť: 78kg
MS-APF hodnota: 43,52ng/ml 1,34MoM
uE3 hodnota: 0,10ng/ml 0,33 Mo
Total hodnota hcg 62,467kiu//L 2,7 MoM
Free hodnota HcG: 34,,91iu/L 0,94 MoM
PAPP-A hodnota 0,52iu/L 0,45 MoM
Výsledok screeningu: POZITÍVNY
Dôvod: ZVÝŠENÉ RIZIKO DOWNOVHO syndrómu
Riziko downovho syndromu: 1:v 13(v termine)
Riziko NTD: 1:v 2900
Poznámka: Zvýšene Riziko Smith Lemli Optizovho syndrómu (1v 70)
moje skusenosti z genetiky su, ze si pokecate.. a odporucia ti amnio 🤷♀️
Ja som mala 1:20 na trizómie (Down napr.) - vyšší vek a ochorenie v čase odberu. Dala som si urobiť Trisomy testy, v 20 tt som išla ku Grochalovi. Všetko OK. Dieťa zdravé. Už by som si tie Triple testy nenechala robiť.
Ja som mala všetko v poriadku, a koniec bol veľmi zlý. Tieto výsledky sú čistá štatistika.
@martinka13 dúfam ze ja budem natom tak isto veľmi sa bojím co sa deje vlastne
Mne vyšli Triple úplne v poriadku a na až na morfo sa ukázali vady a Edwards syndrom. Takže triple by som nebrala do úvahy, my sme dali trisomy a aj amniocentezu - potvrdili Edwards syndrom. Pri ďalšom tehotenstve som automaticky verila len nippt testu a morfo utz. Držím palce. Aj niektoré geneticke ambulancie robia trisomy testy, napr. v Martine ich robia. Mne ich ale urobil môj gynekológ.
@tricia99 "ci je nádej na zdravé bábätko" - na úplne zdravé povedzme si priamo nie, lebo žiadne naše dieťa nie je úplne zdravé. To, ktoré nemá DS, môže mať napríklad geneticky dispozíciu na skorú rakovinu (ako kamoška, adoptovali zdravé dieťa, do roka dostal leukémiu). Ale určite je nádej na milované a milujuce bábätko. Je stále to isté, ako bolo pred testami. Myslím na vás, aby skutočné príbehy prevládli nad strachom. Príbehy žien, ktoré zažívajú skúsenosť vzťahu s dieťaťom, hoci aj s dieťaťom s downovým syndrómom. Pokecať s takými sa dá v rámci platformy rodín, majú laické poradkyne - mamy. Vyberiete si, komu sa ozvať - sú tam mamy, ktorých deti majú "všeličo", aj viaceré s deťmi s DS. Napríklad: https://www.platformarodin.sk/poradenstvo/laick...
Alebo: https://www.platformarodin.sk/poradenstvo/laick... Je tam email priamo na ňu...
Ja nemám skúsenosť so zlým Triple testom, nedávali sme ich robit ani v jednom z 3 tehotenstiev, ani inú genetiku. Žila som nejaký čas ako dobrovoľníčka v komunite s ľuďmi s mentálnym postihnutím a skúsenosť vzťahu s úžasne rôznorodými ľuďmi mi ukázala, že skutočne každý človek je vzácnym obohatením, ak sa otvorím vzťahu s ním. Preto pre mňa s manželom nebol podstatný počet chromozómov. Rozumiem, že ak niekto skúsenosť vzťahu nemá, takáto správa, akú si dostala, je desivá. Zdieľam ešte jedno moje obľúbené svedectvo - kde mama hovorí, že keby sa mala vrátiť späť do chvíle, keď sa dozvedela diagnózu DS, znovu by plakala, ale tentoraz od šťastia. A zdôrazňuje - nečítajte všeobecné informácie, ale skutočné príbehy. https://www.facebook.com/share/p/B3jkenyBTxeCb61q/
Mmm a toto video 🥰 toľko nehy v ňom. Kým som nemala deti, nič mi také video nehovorilo. Ale dostala som sa k nemu v čase totálnej zaľúbenosti do mojej vtedy ročnej dcéry, tak som už vedela, koľko absolútnej nehy a blízkosti sa v ňom skrýva. Mama tam hovorí: "keď som sa dozvedela, že dcéra má DS, prajem si, aby som v tej chvíli mohla vidieť tento záber z budúcnosti." https://www.facebook.com/share/p/XYkYDLEQ343cQTUa/
Chcem ťa tým len povzbudiť.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@tricia99 tie testy sú väčšinou klamlivé. Ak zajtra idete na genetiku super ja som čakala skoro tyzden . Odoberú ešte raz krv na testy a pôjdete na veľké sono. Ak to bude ok. Nemusíte sa báť