Ahojte. Chcela by som sa opýtať, či máte niektorá skúsenosť, žeby sa vysledky z Trisomy testu mylili. Dnes mi volala geneticka, že sa mi podľa krvy potvrdil DS. Zajtra idem na odber plodovej vody. Je ešte aspoň mala šanca, že dieťatko bude zdravé? Na morfologicky 4d ultrazvuk idem 12.juna
Dakujem
@machus80 odpoviem na tvoju doslovnú otázku - nie, nie je šanca, že toto alebo akékoľvek iné dieťa bude v živote zdravé, ako ani nikto z nás nie je. Ak to nebude DS, môže to byť čokoľvek iné. Mne osobne príde napríklad horšia rakovina, ktorú teraz riešia kamaráti pri pár mesačnom synovi. Je ale šanca, že bude šťastné, prijaté, milované, milujúce a robiace svet krajším 🙂 táto mama odporúča: "ak ste práve zistili, že vaše dieťa má DS, čítajte skutočné pribehy, nečítajte všeobecné informacie." To nie je o strašení, ale o nadeji - ktorá nezávisí od výsledkov. všetko dobré ti prajem. https://m.facebook.com/downovsyndrom.sk/photos/...
@machus80 ukončila som tehotenstvo lebo som si nevedela predstaviť že to dieťatko bude šťastné. Veľmi si vážim kto má odvahu a optimizmus rozhodnúť sa inak. Osobne som mala ťažké detstvo a pre moje dieťatko som chcela 100x lepší a krajší život ako ten môj, nie ešte ťažší a komplikovanejší.
@machus80 Nepotesim ta, šanca síce je, ale je dosť mizivá. Držím prsty
@mima173 Ty píšeš o niečom úplne inom. Píšeš o triple testoch. Tie sú štatistické. Autorka o trisomy ktorý je geneticky
@machus80 inak ešte mi napadlo - platforma rodín je skvelá vec - a majú poradkyne (mamy), ktorých deti riešia jednotlivé rôzne zdravotné otázky (predčasniatko, nepočujúci dieťa, dieťa s autizmom...) - a sú tam aj dve mamy detí s DS. S pani Vlčkovou som sa raz osobne stretla, veľmi príjemné stretnutie - riadne fajn žena, taká "skutočná". Neviem to asi lepšie opísať 🙂 Zakorenená v realite, plná pokoja a hlbokej radosti. https://www.platformarodin.sk/rodiciarodicom/la...
@denden77
Dnes som bola na odber plodovej vody v MT, mali by sa mi potvrdiť výsledky. Len čo ma dnes zarazilo bol ultrazvuk. Doktorka ešte pred samotným odberom robila podrobný popis. Povedala mi, že vidí krásnu nosovu kosticku, stehenna kosť ma úplne normálu veľkosť, obličky sú v poriadku a aj srdiečko. Na ultrazvuku dnes nenasla žiadny anatomicky prejav.
@machus80 ach ako velmi ti zelam aby boli vysledky chybne a babo zdravucke 🍀🍀🍀
@zuzicka256 ďakujem ❤️ Veľmi tomu neverím, ale nádej umiera posledná
Skore fyzicke a hlavne dusevne zotavenie 🤞 posielam vela pozitivnej energie ♥️♥️♥️🍀🍀🍀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@machus80 Ja som mala zle výsledky ale na rážtep. Ihneď ma poslali na genetiku a objednať sa na morfologicky ultrazvuk, ktorý ukázal že je zdravý. A aj je. Zdravý ako ryba 🙏🏻 Niekedy vyjdú výsledky falošné, alebo keď si mala na začiatku nejaký problém špinenie, krvácanie tak môžu vyjsť výsledky pozitívne. Držím palce aby bolo všetko v poriadku