Zle výsledky krvi v prvom trimestri tehotenstva.

lenuskaa92
20. aug 2019

Ahojte baby v 12 TT tehotenstva mi brali krv a robili ultrazvuk. To isté mi spravili v 15 týždni.. Výsledky prišli pozitívne lebo poslali rozmery z ultrazvuk v 15 TT tie isté ako v 12 TT. .. Teraz týždeň dozadu mi zase brali krv lebo vraj to zle vypočítali.. Dnes som volala a sestrička mi hovorila ze zase sú výsledky pozitívne.. Vraj to môže byť tým ze už mi to teraz na tu kontrolu ujistenia sa robili neskôr. Vraj mam zajtra prísť a dohodneme ci pôjdem na nejaké morfo. vyšetrenie alebo na amniocentezu.. Mali ste podobný problém?? Ako dlho sa čaká na také vyšetrenie.?? Strašne sa bojím co bude. Mne mame v rodine nič podobné aj prvé tehotenstvo bolo v poriadku..

nickpick
20. aug 2019

@lenuskaa92 vysledky pozitivne na co???

jankaga
20. aug 2019

Pozitívny down ci razstep? Upresni to

lenuskaa92
autor
20. aug 2019

@jankaga práveže sestrička nepovedala konkrétne ci na down alebo razstep..len povedala ze to vyšlo pozitívne..

jankaga
20. aug 2019

@lenuskaa92 sa spýtaj. Na morfologickom utz sa dá zistiť down

nickpick
20. aug 2019

ak ti robili tripple testy najdes tu x diskusii na tuto temu, su to statisticke testy, ich vysledok nie je ani pozitivny ani negativny, vysledkom je ciselna hodnota - pomer, kedze su velmi nejednoznacne, berie sa skor do uvahy vysledok morfolog. ultrazvuku, ak ide napr. o Downov syndrom su iste ukazovatele ako NT - sijove prejasnenie, ktore mozu naznacovat, ze dietatko bude postihnute, aby sa vylucilo postihnutie mozu ist mamicky na amniocentezu plodovej vody, ked ju nechcu podstupit, mozu si dat urobit krvne testy - trisomy alebo nifty, zistia z krvi, ci tam moze byt nejaky problem, alebo nie.....nechapem, preco ti taketo veci oznamuje sestricka a nie lekar, nevie nic konkretne, a este povie taku somarinu, ze testy vysli pozitivne a bez konkretnych detailov a nasledujuceho postupu, nemozes to prekonzultovat priamo s lekarom/lekarkou??

lenuskaa92
autor
20. aug 2019

@nickpick ďakujem veľmi pekne.. Áno nao robili mintie testy ktoré robjevaju od 12 TT tehotenstva.. Newiem prečo mi to takto do tel hodila.. Zajtra idem k lekárke aby sme to prekonzultovali a uvidíme.. Istotne pôjdem na morfologicke vyšetrenie..

andreal1
20. aug 2019

Ak sa jedna o tripple testy suhlasim s kockou hore. Su nepresne a velaaaaa kra sa mylili.. Ked sim bola v zaciatkoch tehu sestricka mi dokonca povedala ze ak si chcem byt ista mam si zaplatit trisomy testy za 400e cca.. lebo triple testy chodia falosne pozitivne. Chvalabohu som mala vsetko v poriadku ale down sa pozera presne podla toho sijoveho prejasnenia a pritomnosti nosovej kosticky ultrazvukom v 12tt.. ine anomalie sa mozu ukazat az v 20tt na morfologickom ultrazvuku v tvojom pripade odporucam absolutne odbornika Grochala v Martine. Kazdopadne drzim palce verim ze ti pozitivny vysledok vysiel napr kvoli veku alebo drobnou odchylkou casovou kedy sa test robil a nosis krasne zdrave babo

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre