Som v 33tt, ale malé zaostava veľmi v raste ale to aj vďaka liekom ktore beriem. Chodim na rizikove, a pred tyzdnom mi zistili patologicke prietoky , a napriek tomu ma pustili domov ze mam chodit 2x do tyzdna. Mate s tym skusenost? 🥺
Ja som mala hranicne prietoky od cca 27tt v 33tt mi spravili sekciu lebo sa mi vstrebala plodova voda. Maly bol tiez mensi ale to je dodnes (6r) inak je uplne ok 😊 drzim palce
Ja som bola kvôli prietokom 2 mesiace hospitalizovaná, teda až do pôrodu, každý deň robili 3x ozvy a každý druhý deň sono.
@kika541996 mne keď zistili hraničné prietoky tak ma rovno hospitalizovali, po týždni spravili sekciu, malá sa narodila v 36tt a určený týždeň bol 32tt..
No ja nechápem teda, ako ma mohli s kludnym svedomim pustit domov🤦♀️🤦♀️ Má len 1360g, vaše mali koľko? 🙄
@kika541996 naša mala menej, narodila sa s 1920g... A nechápem ani ja ako ťa mohli pustiť domov, ale nestresuj sa, bude všetko ok 🙂 keby sa ti niečo nezdalo choď na pohotovosť...
@kika541996 Tak chod inde do nemocky, urcite to ide. Ja by som na to dupala, mna dost kontrolovali a to boli iba hranicne
Mozno by este chceli aby babo pribralo aspon na odhadovanych 1500 gr. Ale to je len domnienka.
Najlepsie spravis, ak pojdes spat a osetrujucrho lekara sa spytas, co tym sleduje.
Ja chodím na rizikové, keďze som aj po transplantacii obličky. Zajtra mam kontrolu.
Môj sa narodil s 1430g. Neber vážne tu váhu podľa ultrazvuku. Mne 3 lekári v priebehu dvoch dní povedali rôzne váhy. Jeden 1200g, poobede druhý 1700g
Do porodu som bola v nemocnici, potiahli sme to do 38.tyzdna na vahu 2300 g.Ukoncili sekciou, pricom padol navrh aj prirodzene rodit,
Chodim do Martina. Boli ste tam niektorá?.
@kika541996 mudr grochal?
@gabym myslim oddelenie gyn.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@kika541996 mne keď zistili slabé prietoky (o 9.00 ráno) o 12:00 na obed som už šla na sekciu. 32 tt