Ahojte, prvý pôrod som mala pred rokom a pol. S obrovským nastrihom s ktorým som mala po pôrode ešte dlho veľké problémy. Zápal,otvorenie rany, zahnisané štichy atď. Neskutočné bolesti. Hojila som sa vyše 3 mesiacov. Teraz som znova tehotná a bojim sa aby to nedopadlo rovnako, nakoľko sa budem musieť starať uz o dve detičky musím byť skorej fit. Rozmýšľam nad sekciou, ale tej sa tiež bojim. Z celeho pôrodu mám traumu. Má niekto podobnú skúsenosť? Aký bol druhý pôrod? Vraj býva ešte horší...
neboj
ja som mala prvy pôrod mäsiarina doslova ako mudr bol proste unavený doslova, pol roka som sa z neho dostávala, chodila mesiac ako kačka , vankuš na sedenie atd ..
druhý pôrod do pohody a ten tretí ten úplne taký že by som ho každému želala , jeden kozmeticky steh tam bol nič viac , hojenie že na tretí den som si pripadala ako keby som ani nerodila doslova normálne som sa musela stopnut aby som nemala vyčitky ale brala to ako to je
neboj, teš sa na bábo, dva sú super, jedno je v puberte druhé ešte stále anjelik vyrovnáva sa to
oddychuj, počuvaj čo ti mudr povie a nájdi si super pôrodnicu aj mudr
chápem presne som mala takéto pocity ako ty aj pri druhom aj pri tretom ale bolo to lahšie lebo som už vedela čo ma vlastne čaká bolo to z tejto strany lepšie, a už to telo zažila bude lepšie
@ivs97 a dávala si si niečo na ranu? Treba niečím polievať (Rosalgin napr.) alebo sprejovať a dobre vetrať.
Prvy porod som mala nastrih, dlho sa hojil kedze bol vytvoreny umelo(starsi dr). Druhy porod ma roztrhalo dieta😁ale oooovela rychlejsie som sa hojila, vobec nebolelo aj ked ma sili, pretoze to nerezali cez hrube vrstvy ale sa to roztrhalo tam kde to bolo najtensie a tym padom sa to hojilo najrychlejsie. Skus sa o tom porozpravat s gynekologom resp. porodnikom pred porodom ak sa da.
@ivs97
prosim ta s nikym sa nebav o pôrodoch! Kazdy to ma inak, moj druhy bol eňoňuňo. Realne bolesti som mala pol hodinu, pocas kontrakcii mi len vrucho stvrdlo a povolilo, bolest ziadna. Az po pichuti vody, to bola ta následná polhodina a 3 zatlacenia, maly na svete. Vazil o 400g viac ako jeho brat a sitie bolo na 3 stehy a 5 minut. Pri prvom 40 minut.
Traumu normalne porues u osychokiga, aj ja by som mala v tvojom pripade.
Mne pimohlo fakt sa s nikym nebavit o blbych pôrodoch. Pozeraj youtube a pekne porodne pribehy. Pimohlo mi to tiez. A vsugerovala som si
ze porod bude rychly, dobry a bezbolestny - okrem poskednej polhodky aj bol. Sorav tiez nieco podobne, nikomu to nespominaj hlavne. Ja som sa nastavila, ze do 7cm otvorenia bedem bez bolesti, hotovo. Drzim palce a pekne tehu aj porod zelam 🙂
2. 3. prirodeny a velmi v pohode...minimalne sitie..
Druhy ovela lepsi. Co som si myslela, ze som po prvom porode OK, tak som az s druhym zistila, ze co je to OK. Po druhom som hned(naozaj hned) v pohode sedela. Neboj sa. Spomen to gynekologovi, on ti lepsie poradi, ze co robit / na co sa zamerat. Dobre bude, budes mat druhy poklad😊
Aj ja prvy katastrofa, rozpadlo sa mi sietie, nastastie sa nezapalilo, ale minimalne 2 mesiace som nemohla poriadne chodit, dalsie 2 bolesti. Po 2 porode ani jeden steh. Bolo to uzasne. Nestresuj sa dopredu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
A myslis ze po sekcii sa vsetko zahoji zo dna na den? Ved to je este vacsia rana… neboj sa, snaz sa upokojit, uzivat si co najviac v pohode cele tehotenstvo a nepredstavuj si katastroficky porod. Bude ako bude, zvladnes to urcite. Ak chces byt pokojnejsia, najdi si co najlepsiu porodnicu, s personalom, ktory ti tu traumu neprehlbi, ale skor naopak.