Žlčníkový záchvat v tehotenstve - diéta

sisa323
1. júl 2024

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či niektorá z Vás mala v tehotenstve problémy so žlčníkom? Čo ste jedli, akú diétu ste držali. Tým, že som tehotná sa obávam, že žlčníková diéta nebude výživná a dostatočná pre dieťa, ale tak inak sa nedá. Viem, že na internete je toho až až, ale niekedy je rada z vlastnej skúsenosti viac. Ďakujem pekne.

revikat
1. júl 2024

@sisa323 ja som mala problém so žalúdkom a žlčníkom od detstva.
V prvom trimestri mi bolo brutálne zle, takže som jedla dookola sucháre, hrianky s maslom, cestoviny s olivovým olejom, banány, nakrájané jablko, kurací vývar a uvarené kuracie prsia z vývaru, zemiaky v šupke alebo zemiakovú kašu.
Stravu som dopĺňala Femibionom, lebo som vedela, že to nie je úplne optimálne. Bábätko si ale zobralo, čo potrebovalo z mojich zásob (za 4 mesiace som nepribrala ani gram) 😀
Postupne sa mi polepšilo, žalúdok ma nebolel po každom jedle a zaradila som do stravy skoro všetko 🙂

andovka007
1. júl 2024

@sisa323 mňa to chytilo v ôsmom mesiaci..záchvaty také ze som myslela ze stenu vyskrabem od bolesti. Ja som v podstate zniesla iba jablko.vsetko ostatné mi spustilo záchvat...už som iba chudla veľa som vracala🥴rovachol kvapky mi trosicka ulavili ale fakt len na chvilu. tehotenstvo sa ukončilo nakoniec sekciou keďže malý nepriberal😕a zachvaty boli každú chvíľu..žiaľ veľmi sa mi neulavilo..bolo to lepšie keď už bol vonku ale ešte asi pol roka som sa dávala do kopy..žlčník nakoniec rok a pol po porode išiel von.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre