Ahojte, mala ste niektorá žlčníkové záchvaty počas tehotenstva? Sú to strašné bolesti a neverím, že drobec 6 či 8 hodín tlačí do jedného bodu. 🥺
@lija22 co si si davala? som 31 + 2 a vsade pisu inak a podla Dr. mozem buscopan, no spa 🙈 iny zas, ze nic a vydrzat...
Áno mali.A bolo to strašné.A preto išiel 3 týždne po pôrode žlčník hneď von
Držím palce,nech to čím skôr skonci
Mne zistili okolo 20tt kamene.. no bola to hruza.. jedine buscopan ale prd to pomohlo
nic, v tom case som nevedela, ze to je zlcnik a "zhadzovali" to na vysoky krvny tlak. Zachvaty trvali tak do pat hodin a zrazu dobre, takze som vedela ze nocctreba vydrzat. fuj strasne cosi
Porad sa, ci nemozes rowachol .... Tehotenstvo a dojčenie:
Hoci doteraz nebol pozorovaný negatívny účinok na plod, ROWACHOL sa nemá užívať v prvých troch mesiacoch tehotenstva. Tak isto sa neodporúča dojčiacim ženám.
A teda nic mastne, pozor na jadierka, mne orisiel zachvat po jahodach, zareagovali zrniecka.... a ked som nemala lieky, zachranila ma pepsina.
@doriiis mala si velke kamienky?
@xsuzannex kedy siel von?
@ukulela hlavne, ze vsetci trepaliz ze v tehu zlcnikove zachvaty nebyvaju 🤦♀️🙈
Cca pol roka po porode
Áno mala som. A nie len zlcnikove, ale aj pankreas. Boli to neskutočne bolesti , raz som ležala na podlahe doma a hovorila muzovi, že zabi ma, lebo aj to už nevydržím. Teraz samozrejme spätne mi to príde smiešne, ale vtedy ta bolesť bola neskutočná. Brala ma záchranka. V nemocnici som behom 4 hodín dostala Buscopan do žily, Analgin do žily, Novalgin do žily, Buscopan do svalu a 4 gramy Magnézia a nič nepomohlo. Nič silnejšie ti v tehotenstve nedajú.. ja som bola kvôli tomu viac krát hospitalizovana , stúpali mi aj pečeňové testy, musela som ležať v nemocnici na pozorovaní. Hrozilo mi, že mi v 8. Mesiaci výberu dieťa aj so zlcnikom, keďže kvôli zlcniku stúpali pecenove testy a to už bolo nebezpečné. Nakoniec sme to dali do 39. týždňa. Po porode to hneď ustupilo. Co ti môžem poradiť je, že dodrzuj prísne tu zlcnikvu diétu, vážne to nie je hlúposť. Vyvaruj sa paprike, korenistym jedlam, tučným a mastným jedlám. Takto si aspoň trochu pomôžeš. A čo sa týka liekov, Nospu ti môžu predpísať aj v tehu, ale či zaberie neviem . Mne osobne nezabralo nič
@lenuska9999 dakujem moc za radu, dietu ja dodrzujem... mam ju od 10/2021 skrz ine dovody cize fakt nemam prehlad, ze preco sa to deje... dnes budem volat mojej sonograficke, ze ci by ho nemrkla ci nie su zmeny 🙈
Ja som mala ale na začiatku. Je to strašný hnus, našťastie som vydržala bolesti bez liekov. No v takom vyššom týždni si fakt neviem predstaviť…
@3petka jedine vydrzat ja kym zvladam uzivat nic nechcem 🙈🥺
tym, ze som o tehu dlho nevedela som v 1. trimestri toho uzila az az...
Ja som so zlcnikom napr.nikdy nemala problem iba v tehotenstve sa objavili zachvaty v 2.trimestri,potom to samo odoznelo.snazila som sa vyhybat sa mastnemu a lekar mi odporucil Pankreolan po jedle
No tak to je najlepšie radšej kým sa dá vydržať. A hlavne ta dieťa. Ja som musela vysadiť laktozu, akékoľvek masové výrobky, dokonca cibuľa mi spôsobovala neskutocne problémy. Drzim palce nech ti to čo najskôr odoznie.
@marticka85po a mas aj kamienky? cize ti to po tehu uplne zmizlo a nemas ho vybraty doteraz?
@3petka ja dost jem opatrne aj mimo tehu atd. lebo som chudla, preto nechapem co mu sibe tomu zlcniku 🙈🙉 ja viem, ze to nie je zivot ohrozujuci stav ale tie bolesti boli brutalne zle 🙈😒
V najhorsom treba ist radsej do nemocnice. Ja tiez v bolestiach, 3 dni neustale vracanie, crp take vysoke ze ma nechceli ani domov pustit. Do zily som dostavala magnezium a degan. Zachvaty som mala aj pred tehotenstvom ked som si nedala pozor ale v tehotenstve sa to zhorsilo. Nielen zlcnik ale celkovo aj zaludok. Nemohla som nic mliecne, smotanove, v jedle mletu cervenu papriku, cibulu, cesnak, kavu atd. co mi predtym nerobilo problemy.
Ono počítaj s tým, že to bábätko je veľké a tlačí na ten žlčník + plus ja som to mala ako tehotensku chorobu, ktorá vznikla práve kvôli tomu, že som mala vysoké hladiny tých tehotenskych hormonov a ono to môže práve takto "upchat" ten žlčník = toto mi povedali lekári na gynde v nemocnici
@nicole003 takze po porode sa ti to upokojilo? Ja silou mocou bezat ho vyberat nechcem. 🙈😔
@lenuska9999 sranda, ze vacsina lekarov tvrdi, ze v tehotenstve zlcnikove zachvaty nebyvaju. Ina hlupost. 🙈🤦♀️ Dufam, ze to len drobcek tlacil nozickami a uz sa to nezopakuje. 🙈
Som 4 mesiace po porode, zatial je to ok. Sem-tam mi je tazko ci mam kyselinu ale priamo zachvat som nemala. Nanovo skusam ze ktore potraviny mi nesedia.
@nicole003 kokso to drzim palce dufam, ze ti da ten zlcnik pokoj, tiez ho nechcem riesit hned potom... dufam, ze sa bude drzat spat 🙈
Dakujem 😊 aj moja sestra je prekvapena ze aj po porode ma vela veci bantuje este lebo vraj to malo ustať. Tak cakam. Ale zas mne sa dogabala aj štítna aj obličky. Toto tehotenstvo ma celkovo vytrapilo. Aj tebe vela zdaru a síl prajem, dufam to budes mat v poriadku.
@nicole003 dakujem moc dufam, ze ma to nepoznaci nejak extremne a vratim sa do normalu ale naozaj k "najkrajsim" obdobiam to rozhodbe nepatri, viem, ze ma caka najvacsi dar na svete ale ta cesta nie je prechadzka ruzovou zahradou, aspon u mna 🙈
Nie,nikdy som nemala kamene ani piesok.mne sa to prejavilo len pocas tehotenstva a odvtedy nie. Zlcnik mam v poriadku,bola som aj na sono a je cisty
Ahojte maminy… vrátili sa niekomu po pôrode ešte tieto problémy so zlcnikom? Ja som rok a pól po pôrode a vrátilo sa mi to. Lekár ma varoval, že to prejde pôrodom , ale že zvyčajne sa to neskôr vráti a väčšinou sa už potom vyberá žlčník von… zaujímajú ma vaše skúsenosti ..
@lenuska9999 ....áno mne.Ako som pisala,tri týždne po pôrode som si dala žlčník vybrať,lebo ten posledný týždeň som mala 3 záchvaty
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
su. bolo to peklo. Velmi s tebou sucitim.