Žlčníkové kamene a záchvaty v tehotenstve

20. apr 2022

Ahojte, vcera som prezila neskutocny zlc.zachvat,katastrofalna bolest,tak sme utekali s manzelom na pohotovost.na sone zistili kamene,avsak robit sa s tym nic neda kedze som v 15tt.
Poslali ma domov,ze na bolest len paralen.ten som vsak ihned vyzvracala,ulavilo sa mi vsak az rano asi po 12h bolesti 😏
Chcem sa spytat zien,ktore mali taketo zachvaty v tehotenstve na tipy,co vam pomahalo od bolesti, aku dietu zvolit atd.. dnes mam este zaludok bolavy,a bojim sa cokolvek zjest 😏
Dakujem

majulino
20. apr 2022

Ahoj,
Dieta: korenie iba sol, bobkovy list, trošku majoranu
Pecivo: iba biele, maslo skus klasicke ak bude zle tak iba ghee
Maso: varene, dusené, najlepšie na zlcnik kuracina, kralik bravcove len panenka, hovädzina vôbec
Zelenina varene zemiaky (v ziadnom pripade nie pečené, smažené)ja som mohla aj paradajky
Ovocie ziadne a ak tak dusene bez šupky.
Zaklad piť veľmi vela vody aj 4l denne. Jest pravidelne v malych dávkach
Po zobudeni ihned vypit pohár vody najlepsie vlaznej, a ohned nieco zjest, len malicky kusok aby sa nahromadena zlc sama vyolavila a nemusel ju zhustenu vypudit žlčník
Pri bolesti si daj buscopan a co najmenej sa hyb, pohyb rozviri hladinu zlce, ktora naraza do stien zlcnika a sposobuje bolesti. Mne najviac pomahalo ist si lahnut do vane alebo sa nasilu vyzvracat.
Ak naberies odvahu postupne pridavaj z kazdeho jedla po troške a tak zistis čo ti skodi a co nie. Hlavne pozor na jablka. Každý lekar ti povie, ze je dobre na travenie ale ja som po jednom mesiaciku osupaneho jablka mala taky zachvat, ze som skrabala steny

morena24
20. apr 2022

Ahoj. ja som tiez zazila silny zlcnikovy zachvat (vtedy som este nevedela ze mam kamene) v tehotenstve. Na pohotovosti na sone mi zistili. Tiez mi povedali ze pocas tehot. sa s tym nic neda robit, len dodrziavat zlcnikovu dietu. Po porode asi 3 mesiace som isla na akutnu operaciu. Uz som bola zlta, odchadzala mi pecen :(. Na bolest mi vtedy na pohotovosti pichli Nospu. A dr. vravel ze ak sa to bude opakovat mam si dat tabletku Nospy. Drzim prsty.

autor
20. apr 2022

Dakujem pekne

marticka85po
20. apr 2022

Mne lekar povolil Nospu na zlcnik a preventivne Pankreolan po jedle

mirushkaaaaa
20. apr 2022

Mne zlcnik najskor podrazdil mak(nevedela som ze sa v tehu nemoze🤷‍♀️), dalej ovocie a zelenina so supkami a zrnieckami(napr.hrozno s jadierkami, paradajky).kamene som asi nemala, ale na ukludnenie zlcnika mi bylinkarka poradila caj na zlcnik a dr nospu.caj mi zabral,dietovala som a postupne som pridavala potraviny.

mirushkaaaaa
20. apr 2022

@majulino ja som si z jablk robila vyzivy(alebo teda len take podusene na vode a rozmackane) a teda pomohlo mi to 🤷‍♀️

83lenka83
20. apr 2022

No ja som mala to iste a ja som nemohla žiadne živočíšne tuky (maslo, mlieko, syry, vyvar z mastneho masa, aj kurča ma na sebe mastnú kožu takže žiaden vývar, maso s omačkou pokial sa tam vyvaralo mastné maso, udeniny, žltko, strukoviny, cesnak, plnotučné jogurty, smotana akákoľvek, bryndza, tvaroh, nemohla som ani kyslú kapustu, tuniak, makrela, losos (všetky tučné ryby), čerstve pečivo, žiadne zákusky lebo vo vačšine je smotana alebo maslo.Naopak mohla som všetko na oleji, polievky, cestoviny, grilované prsia, tresku, pstruha, zemiaky, ryžu, nizkotučne jogurty. A od bolesti paralen nezaberal ale nospa zabrala, može sa aj v tehotenstve.

sona_98
21. apr 2022

Ja som mala zlcnikovy záchvat cca týždeň a pol do zadu, a mne ako zlcnikarke pomaha espumisan, ja mavam problemy so zlcnikom uz od narodenia takze za mna aj ten espumisan, uz mi 2x v tomto roku cez tehotenstvo pomohol

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre