Dobry den, otazka na zeny, mala prosim niektora z vas v tehotenstve potvrdeneho zlateho stafylokoka z vyteru? Ak ano, riesilo sa to? Popripade malo to bejaky vplyv na dieta pri porode? Dakujem 🙂
@terezka2911 to bol asi gbs 🙂 ano to sa riesi pred porodom, ale je to trochu nieco ine
@seems_toth ale myslíš z vyteru odkiaľ? Nešpecifikovala si
@terezka2911 klasicky z posvy 🙂
@seems_toth dostala si liečbu? Pri pôrode sa ti môžu podať ATB na prevenciu aj pri tomto stafylokoku, je to na rozhodnutie lekára či ano alebo nie
Čo som si ja študovala jeden čas, tak dieťa to môže mať v sebe na koži a môže sa to neskôr prejaviť. U nás išlo o impetigo v tom čase. Mne pri porode pichli, ale nestihlo zaucinkovat.
@rebi789 ano atb som brala, ale nejako mam tusenie, ze to nemuselo zabrat, preto zistujem, ci je ok s tym aj rodit 🙂 samozrejme na dalsej poradni mi urobi kontrolny vyter
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@seems_toth ja som mala nejakého streptokoka, pred pôrodom mi stiekli ATB z infúzie a to bolo všetko