Zlatý stafylokok počas tehu

seems_toth
4. dec 2024

Dobry den, otazka na zeny, mala prosim niektora z vas v tehotenstve potvrdeneho zlateho stafylokoka z vyteru? Ak ano, riesilo sa to? Popripade malo to bejaky vplyv na dieta pri porode? Dakujem 🙂

terezka2911
4. dec 2024

@seems_toth ja som mala nejakého streptokoka, pred pôrodom mi stiekli ATB z infúzie a to bolo všetko

seems_toth
autor
4. dec 2024

@terezka2911 to bol asi gbs 🙂 ano to sa riesi pred porodom, ale je to trochu nieco ine

terezka2911
4. dec 2024

@seems_toth ale myslíš z vyteru odkiaľ? Nešpecifikovala si

seems_toth
autor
4. dec 2024

@terezka2911 klasicky z posvy 🙂

rebi789
4. dec 2024

@seems_toth dostala si liečbu? Pri pôrode sa ti môžu podať ATB na prevenciu aj pri tomto stafylokoku, je to na rozhodnutie lekára či ano alebo nie

danielahamar
4. dec 2024

Čo som si ja študovala jeden čas, tak dieťa to môže mať v sebe na koži a môže sa to neskôr prejaviť. U nás išlo o impetigo v tom čase. Mne pri porode pichli, ale nestihlo zaucinkovat.

seems_toth
autor
4. dec 2024

@rebi789 ano atb som brala, ale nejako mam tusenie, ze to nemuselo zabrat, preto zistujem, ci je ok s tym aj rodit 🙂 samozrejme na dalsej poradni mi urobi kontrolny vyter

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre