Zlá poloha plodu v 23. týždni

nikolovski
12. jan 2022

Zdravím všetkých, mám 22 rokov a som v 23 týždni tehotenstva.
Lekár mi povedal ze plod ma zlu polohu ale nijako to neriešil terás mam bolesti chrbta najčastejšie v noci nedá sa mi ani sedieť ani ležať je to v poriadku?

buzz5
12. jan 2022

@nikolovski áno dieťa sa ešte točí. A stým chrbatom je to normálne keďže máš väčšie bruško tak sa ti mení aj ťažisko tela a viac sa zaklanas. Na spanie by som odporučila tehotenský vankúš dobre sa dá napolohovat. Ale ešte toho aj tak budeš musíet vydržať držím palce

pinkgirl
12. jan 2022

Dieťatko sa do pôrodu ešte potočí - neboj. Ak teraz cítiš diskomfort, skús si nájsť uľavové polohy napr. na boku, prípadne choď chvíľu po 4roch - dieťatko sa zemskou príťažlivosťou presunie tak viac dopredu bruška a môže sa lepšie otočiť. Vyskúšaj aj ten vankúš pre tehotné/dojčiace je to fajn vec. Ja som mala tiež bábätko v zlej polohe - tlačil mi syn na obličku, bolesti prestali keď sa dieťatko posunulo inak.

michaela66
13. jan 2022

Dieťatko v brušku sa hmýri stále takze je to úplne normálne ja mávam dni kedy je otocene tak,že mi tlači neskutočne na spodok jak keby chcelo úst už von a je to dosť nepríjemne nastatsie to neni stále lebo by som sa zbláznila a ešte keď začne kopkat tam dole,raz som si myslela ,že sa tam zaseklo už alebo čo vkuse bolo dole pomaly cely deň …skús si kupit tehotensky vánkus mne osobne veľmi pomáha čo sa týka ležania hlavne ja som nemohla
Ani na boku ležať na chrbáte detto lebo mám ešte aj velke bruško a sedieť len chvilku keď tak som na fit lopte ale teraz mám ten vánkus a zamna super …🙂

mariska1989
13. jan 2022

Keby ti to povedal napr v 36 týždni nepoviem nič ale v 23 😁😂 však to drobatko je stále v pohybe vieš koľko X sa môže pretočiť kľudne môže byť teraz dole hlavu a zajtra zas hore hlavu poprípade že má hlavičku v pravo a nožičky v ľavo alebo naopak .neboj všetko je ok drobatko má ešte veľa času aby sa dalo do správnej polohy

emalka
13. jan 2022

@nikolovski moj potomok sa do 32tt neustale prehadzoval, v noci som citila ako rotuje 😂 Teraz som 38tt a uz je pekne dole hlavou.
Z toho co ti povedal lekar v tomto tyzdni si nic nerob, fakt sa to moze este 100x zmenit. Ak by sa neskor nechcelo otocit, tak si skus pozriet Spinning babies, maju take tri cvicenia ktore pomahaju plodu sa spravne obratit.

Inac, nechapem preco lekari takti stresuju zeny. Na jednej strane niekedy pocuvam ake su matky uzkostlive, ale na druhej strane - co maju robit ked ich lekari stresuju blbostami? 😒🤦‍♀️

Ta bolest chrbta a inych klbov je bezna, bohuzial. Fakt odporucam kupit si tehotensky vankus, mne velmi pomohol pri polohovani sa.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre