Zisťujú sa v tehotenstve D-diméry?

4. mar 2024

Robia sa bežne z krvného obrazu alebo zisťuje nejako gynekológ hodnoty d-diméru v tehotenstve? Vďaka.

iritka
4. mar 2024

Standardne asi nie, ja ked som bola tehotna pobolievala ma jedna zila na lytku a ked som to povedala gynekologovi az vtedy mi brali na to krv.

xxemma
4. mar 2024

Nie nerobia. Robi ich hematolog.

melany_y
4. mar 2024

Ahoj mne to zisťovali na hematologii som tam pozorovaná. Akurát pozerám výsledky zo štvrtka a hodnota dimeru je 1.19 , picham si clexane. Keby náhodou niekto vedel je táto hodnota veľmi vysoká alebo nebezpečná? Optimum je do 0,5 čo som našla. Prepáč že som sa tu prípla k tvojej téme.

zoe_2
4. mar 2024

Ano robia, ja som mala pri prvom elevaciu 8. Faktoru dosli na to pri klasických odberoch

frand
4. mar 2024

D-Dimer je zvýšený napríklad aj pri zápale, nádore a aj v tehotenstve a vtedy nemá veľkú výpovednú hodnotu. Nemá sa v tehotenstve štandradne odoberať, pri klinickom podozrení na trombozu je potrebný ultrazvuk.

frand
4. mar 2024

@melany_y v tehotenstve je táto hodnota úplne normálna

melany_y
4. mar 2024

@frand ďakujem ti veľmi pekne 🙂

xxemma
4. mar 2024

@melany_y ber to ako moj pripad. Ja zistenu trombofiliu, ked som mdla cca na zaciatku 3tr dimer 1,5 tak mi na hematke zvysila clexan z 0,4 na 0,6 + od zaciatku tehu som brale este aj anopyrin k tomu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre