Ahojte 😊
Dnes som bola na vyšetrení, som v 7tt podľa sona, srdiečko krásne bilo avšak mám hnedé špinenie už dva týždne, beriem lieky duphaston.
Doktor videl hematóm ( krvnú zrazeninu) veľkú cca 1x2cm, mali ste niektorá podobný problém? Povedal, že by sa to malo vstrebať a nariadil kľudovy režim.
Vstrebalo sa Vám to ?
Dosť ma to vystrašilo.. :(
Ďakujem za všetky odpovede.
@denullllka mne sa vstrebal, len urcite dodrzuj kludovy rezim.
Ahoj, hematóm nie je nič nezvyčajné. Aj ja som mala, cca 2 cm, mne vykrvácal a potom už nie. Len ma doktor ešte potom sledoval. Doktorka na urgente ma upokojila, nech sa nebojím, že niektoré ženy strašne krvácajú a dieťatko je v poriadku.
Mne sa vstrebal a pomerne rýchlo na kontrole doktorka hľadala a už bol preč. Užívala som aj dycione skus sa popýtať. Spinila som hnedo a po 1 užití prestalo krvácanie.
Pomaly odišiel. Od 9 do 15 tt som v kuse špinila, 2 krát dosť masívne krvacala. Bábo bolo vždy ok. Od 16 tt mam našťastie pokoj, PK hematome ani stopa.
@denullllka ahoj, ja ťa chcem povzbudiť. Ja som od 7.tt mala hematóm cca 6 cm veľký, v tom čase oveľa väčší ako moje dvojičky dokopy. Dokonca som krvácala jeden čas aj v zrazeninach veľkých ako dlane, moc šancí nám nedávali... hematóm sa vstrebal cca až v 16.tyzdni a dnes máme krásne dcérky.
Snaz sa oddychovať, fakt nenamahaj sa teraz. Ver tomu že tvoje telo si s tým hematomom poradí. Ak by ti bolo horšie, choď lekárovi alebo aj na gyn.pohotovost.
Držím palce ❤️🍀 a pevné nervy
Aj ja som to mala.... Brala som utrogestan a za 10 dní už doktor nič nevidel... Tiež som sa nemohla namáhať.... Takže sa nemusíš báť 🤗
@denullllka mne sa nevstrebal strasil ma dlho.. Stale som chodila kazdy tyzden na sono lebo bol hematom rovno tam kde bolo male uhniezdene 😪 som bola v strese cele tri mesiace pokial sme malinku nevideli plavat vo vode taku malu 🤗 nebrala som duphaston ale ascorutin a po nom som spinit prestala po par dnoch, vela som oddychovala, sme to zvladli a hematom je tam doteraz ale uz malej nemoze ublizit som v 36tt 🤗 neboj hlavne oddychuj, vyloz nohy a nerob najradsej nic ak sa da nech sa mala bublinka pekne rozvija a nech sa jej dari 🤗
Moj hematom mal 1cmx 2.5cm
@janulka257 ďakujem za podporu, dúfam že sa vstrebe a bude všetko ok. Snazim sa lezat a mat kludovy rezim, nech to všetko dobre dopadne 😊
@denullllka mne našli v 8tt, do konca prvého trimestra som si pichala fraxiparine...a zmizol, syn ok 🙂
Áno, od 6.-8. tt, brala som duphaston, spinenie bolo a potom zmizol.
@denullllka ja som tiež 8tt a som skončila na pohotovosti s krvavým výtokom, ale nič nenašli akciu srdiečka bolo vidieť tak ma poslali domov ale pichli mi injekcie na zastavenie krvácania, to prešlo a teraz špinim ale nie každý deň, bola som u doktora na kontrole a ten našiel hematom, nemeral koľko má ale čo so videla tak bol menší ako plod, a keďže môj lekár neuznáva lieky že je to zbytočná chémia a aj tak nie sú dokázané účinky iba mi povedal že ak je plod zdravý a nemá chyby tak to zvládne a keď nie tak príroda to zariadi inak, že aj keby som týždne ležala s vyloženymi nohami a plod je poškodený nepomôžemi to, jedine čo mi odporučil nič ťažké nedvíhať a nemať sex aby naraz nepraskol a nestiahol plod zo sebou, lenže ja mám doma 3 ročného šibala takže u mňa extra oddych nehrozí ale čo sa dá vždy oddýchnem a vyložim nohy keď manžel príde z prace, ja už som po jednom potrate v 5 týždni takže som si povedala po toľkých preplakanych nociach, že ak to má prísť aj tak s tým nič neurobím aj keby som neviem ako chcela 😥
Mala som hmatom, 2x riadne vykrvacal aj napriek maximálne kludovemu režimu v nemocnici, brala som duphaston a dycinon, po prepustení z nemocnice mal rozmer 3x2 cm a prešla som na homeopatika+rutin a vit. C a behom týždňa sa roztriestil....
Mňa chytili asi pred polhodinou bolesti v podbrusku, take pulzujúce dosť, ale už sa to zmiernilo bola som na wc a objavila som krv ☹ môže to súvisieť s tým, že mi dnes robil vnútorne sono? Alebo ten hematóm?
@mimibb ako dlho si bola v nemocnici? Aj mna hospitalizovali a lezim a lezim, beriem infúziu aby zastavili krvacanie 😒 je to hrozne
@denullllka 2 týždne a v podstate so mnou nič nerobili, len mi davkovali lieky, ktoré som mala a ležala som, keď začalo "tiecť", tak ma napichali injekciami... Ja mam z toho hrozný zážitok, pretože správanie lekárov bolo príšerne, keďže som vôbec nevedela čo je vo veci a keď som sa pýtala na svoj stav, tak sa mi dostalo odpovede, že ma to nemusí zaujímať, lebo by som tomu aj tak nerozumela, čize som si neskôr pozhanala primára... A ako bonus si odniesla ecoli v mocovom mechúri :-/
Mne zistili v 14tt ked som zacala masivne krvacat. Hematom bol vacsi ako babatko a napriek krvacaniu sa udrzalo a uz ma skoro 3r drzim palce ❤ vstrebal sa okolo 20tt
@mon895 ďakujem, no mne budu robiť v pondelok asi až kontrolné sono, ešte si tu polezim pár dni v nemocnici tak hádam sa vstrebe aj mne čo najskôr 🙂
@mimibb tak to nepochopím taký prístup, tu sú fajn lekari aj prístup super milí, 6x mi dali infúziu proti krvácaniu a teraz už len lieky duphaston a tabletka proti krvácaniu 2x za deň. A vyzerá že všetko ok, tak dúfam 😪
@denullllka ja som tiež pred vyše dvoma týždňami začala krvácať jasno červenou krvou tak z mužom hneď sme leteli na pohotovosť samozrejme mi zistili hematom 25x9mm pichli mi injekciu a pustili našťastie domov nakoľko som si vedela zariadiť aby som len oddychovala. O dva dni som bola na kontrole u OG ten mi nasadil opäť dicione a povedal ze ho mam brat ešte pár dní... Špinenie prestalo ale tento víkend opäť začalo ale vraj tam ostal nejaký ten obal ci ako to nazvať z toho hematomu a to ze sa malo vyplavit mi Dr povedal pri minulotýždňovej kontrole... V pondelok ráno som zas skončila na pohotovosti ale z iným problémom... Našťastie babo je v poriadku no už 5den stále spinim a mam stoho paniku ci bude všetko ok... Dokedy by to malo konečne prestať? Som 15+3tt
@chillisof ja mám tiež skoro stále špinenie, jeden deň mám druhý deň zase nie a podobne. Ale vraj spinenie je ok teda aspoň mne tak povedali, lebo sa to vlastne čistí a hnedé spinenie je stará krv.
Ja som v nemocnici vycikala dve zrazeniny a to bol ten hematóm ale len sa zmenšil čiže ho stále mám :( a tiež sa pýtam dokedy toto ešte bude trvať..
@denullllka no ja mam tiež také hnedé špinenie sem tam boli také kúsky ako zrazenej ale hnedej krvi ale aj tak mam s toho stále paniku ci je všetko ôk prvé tehotenstvo 2016 som mala úplne bezproblémové potom som v 2018 potratila v 10tt a minulý rok v marci som mala mimomaternicove tehu... Tak aká kolvek krv alebo špinenie u mňa vyvoláva paniku... A toto tehu už tri krát som bola na pohotovosti najskôr som mala špinenie kvôli tomu ze mi bola robená cytologiu... Potom stým ze sa mi začal ten hematom vylučovať a teraz v pondelok zápal mocoveho mechúra a ešte zas začalo aj to špinenie a na pohotovosti nevedeli posúdiť ci ta krv v moci je z toho zápalu alebo z toho vylučovania hematomu... Odporučili mi cievkovanie... No môj Dr to zamietol nakoľko by sa mi tým mohla infekcia zaniesť tak on sám mi predpísal ATB na to...
@janulka257 ahoj mohla by som ti ohľadom tvojej skúsenosti napísať súkromné na mail ?Ja som v nemocnici už 6tyzden mám už 2velke hematomy a vkuse krvacam hemoglobín mi klesol už na 74 a krvácanie stále ide.Chcem sa tá opýtať ako si to mala ty ako si to prežívala ja som už zúfalá už sme obe v ohrození lekári už rozprávajú len negatívne veci mi snažím sa byt silná len potrebujem trosku povzbudenia od niekoho kto to zažil.
@natasaaaa napíš mi kľudne správu
Mala som väčší hematom cca 2x3cm,bol väčší ako bábo v tom čase.... Niekoľko krát som krvacala, aj ležala v nemocnici, kde mi dávali len duhaston a dicynone... Kludovy režim, no aj napriek tomu si hematom robil co chcel....nakoniec mi pomohla homeopatia a vysoké dávky vitamínu C... Tehotenstvo sme dotiahli do šťastného konca.
@natasaaaa och, prečítala som si tvoj príspevok, normálne mi ťa až ľúto prišlo, že si tak dlho v nemocnici.
Neboj sa, všetko dobre dopadne, ver tomu a bude dobre.. ja som tiež furt mala krvácanie a furt sa mi robili tie hematomy, len som ležala a nič nerobila, brala lieky na udržanie tehotenstva a všetko dobre dopadlo, teraz som už v 7 mesiaci tehotenstva 💞 a tiež keď som skončila v nemocnici som preplakala celu noc, bála som sa, že to ohrozí maličkého keďže hematóm bol väčší ako on a blízko neho. Ale do nemocnice som viac už nešla aj keď som krvacala, zostala som doma a vždy do večera ma to prešlo, veľkú rolu hra podľa mna aj psychika, snaž sa byt čo najviac v pohode a verím že bude dobre, nemysli na najhoršie.
@denullllka ja som mala hematóm pri dvoch tehotenstvách
Prvé potrat a druhé tehotenstvo sa vstrebal
Ale ozaj som len ležala a ležala a ležala
Ani prstom som nepohla,max wecko,sprcha,raňajky,obed,vecera ....
@denullllka dakujem žiaľ sme nás boj prehrali a vratila som sa sama 😟tebe držím palčeky a všetkým ktoré majú hematóm aby ste to zvládli
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
áno...len dodržuj čo nariadil lekár...môžeš sa rozkrvácať a potratíš...