Zistená vývojová vada hlavičky v 8. týždni. Poradíte?

mala_zuzu
6. máj 2015

Ahojte baby, vcera som bola u mojho "super" gynekologa na ultrazvuku a ZASA sa mu tam nieco nezdalo. Ked som tam bola prvy krat na potvrdenie tehotenstva tak ma s urcitostou presviedcal ze je to isto mimomaternicove, a ze musi ist von, popritom druhy dr. v ten den mi povedal ze sa nemam plasit ze je to len velmi skory tyzden preto ho nieje vidno, a za tyzden sa ukazal krasne v maternici. Tak som pockala do 8 tt. a povedala som si ze mojmu gynekologovi dam este sancu, tak som sla na prehliadku, najprv som sa potesila lebo som sa bala ze mu nebude bit srdiecko, akcia tm bola, aj ze narastol tak sa mi ulavilo, a zrazu ze "slecna no vy ma nebudete mat asi rada, ze vas stale po samych vysetreniach posielam, ale nezda sa mi nieco na hlavicke". Akoze som uz z neho zufala, pretoze som sa ho asi minimalne 6x pytala co sa mu moze nezdat na hlavicke a ani raz mi neodpovedal, ani on ani sestricka ani na moje naliehanie, a stale odpovde typu uvidime, neviem, je to este moc skoro...tak ma poslali zjtra na dalsi ultrazvuk...ale uz nevydrzim cakat ani den, najprv som dva tyzdne cakala ci bude v maternici alebo mimo a teraz zasa nieco s hlavickou a ani sa mi neunuval povedat CO sa deje s MOJIM dietatom. taka som nasrata...co moze v 7 tyzdni vidiet na hlavicke?? ved vrodene a vyvojove chyby sa daju urcit az po 12 tyzdni a nie po 8 nie? medzi 6/8 tyzdnom sa len potvrdzuje tehotenstvo a urcuje sa akcia srdca ci je pritomna a nie uz vyvojove vady...ja uz som uplne zufala prehliadky a ulrazvuky u gynekologa u mna znamenaju ze odtial odchadzam len so slzami v ociach nie ako normalne tehotne co sa tesia ako im babatenko rastie. ja chapem ze doktor nemoze nic zanedbat ale som v 8 tyzdni a uz som bola 5x na utrazvuku a po vysetreniach. tak som sa chcela opytat, ci je mozne ze v 7+5 mohol uz vidiet nejaku vadu na hlavicke? povedal mi ze sa ma nechce strasit ale ze sa mu to nezda, tak neh idem radsej na lepsi ultrazvuk...nic viac k tomu, ja sa cudujem ze pri tych stresoch vsetkych som este nepotratila alebo ze tie hlavy nema 3.....

nanka3
6. máj 2015

ahoj, no mne sa zda, ak dobre pamatam, ze v 8 tt to bola fazulka, zdaleka nie este hlavka, na tvojom mieste urcite zmenim dr., necakaj a najdi si noveho..... neboj, podla mna je vsetko ok, sa cudujem, ze si ho nezmenila uz potom, co tvrdil, ze je to mimomaternicove tehu

ettie
6. máj 2015

a zmenit lekara nemozes? zbytocne ta stresuje...

lucinkab
6. máj 2015

-skus ist aj inde a asi ta sklamem ale od cca 8-9 tt vidno ak ma dieta hydrocefalus ☹ to su tie velke hlavicky ☹ale ja by som isla k inemu DR. aspon na sono, radsej si zaplat a bude s mudrejsia. drzim palce v zdrave babatko 😉

kiristinka1
6. máj 2015

Objednaj sa dobrému morfológovi,dovtedy sa vôbec nestresuj

mamulka211
6. máj 2015

JE to tvoja chyba, ze ides za gynekologom hned , len co ti vyjde na teste ciarka. Z mojej skusenosti tam staci prvykrat ist niekedy koncom 8 tyzdna a vyhnes sa takymto stresom. Ani tehotensky preukaz ti akor, ako koncom 2 mesiaca lekar nevypise. niekedy mamicky zili bez ultrazvukov a mali v pohode tehotenstvo.

mizu89
6. máj 2015

Skus zmenit Dr.alebo aspon ku inemu na sono ci ti potvrdi to iste co tvoj dr. Neviem odkial si ale ja som chodila ku Dr.Tholt.On je v Dolnom kubine ale ma aj pacientky z dalsa(BA,ZV,PP...)Ja pochadzam z RK tak co to som sa nacestovala ale stalo to za to.Tiez ma poslal na vysetrenia aby si bol isty ci je vsetko ok ale az ked som bola asi v 16tt(riziko M. Dawn ktore sa nepotvrdilo).Ale na zaciatku ma nestrasil ako tvoj dr.A Ak nejake vysetrenia ohladom drobceka tak ti odporucam Martin(amnio,morfologicky utz...)Drzim ti palce aby vsetko dobre dopadlo.

bonaqa2013
6. máj 2015

Lekár už môže vidieť odlišnosti. Takže buď rada, že aspoň ťa poriadne vyšetria. Ja som bola na sone pri každom tehu po 3 razy asi tak po 30 sek. , vždy všetko dobre podĺa lekárov, ale potom po pôrode sa ukázalo že to všetko tak dobre nebolo. a následky máme doteraz - aj oči pre plač.
Lekár nie je všemohúci, len povedal čo videl.

aduska.fuggy
6. máj 2015

Nestresuj sa zbytočne, to ešte nemôže vedieť. Mojej gynekologičke tiež vyšla väčšia hodnota záhlavia hlavičky, ktorá sa meria myslím v 12tt, tak ma tiež strašila že môže mať downov syndrom, poslala ma za druhým gynekologom na porovnanie, a ten nameral o niečo lepšie hodnoty, ale tiez zlé.Synček sa narodil zdravý, už bude mať rok. Tiež som sa vtedy veľmi bála, človek sa teší ked ide k doktorovi, čo sa dozvie o bábätku, a odíde úplne zdeptaný. Tiež som vtedy čítala veľa článkov po internete, aká je pravdepodobnosť že nebude zdravý, až som potom natrafila na komentár jednej mamičke, že netreba veriť doktorom ale svojmu bábätku, byť v klude a rozprávať sa s ním, ono to už všetko cíti. Nerozmýšlaj nad tým, podla mna to je ešte dosť skoro. A keby aj bolo niečo zlé, ver bábatku 🙂

nell77
6. máj 2015

nestresovat, odporucam Martin Dr. Grochal, fantastiske sono, uzasny odbornik a ľudsky Dr...ja som mala krv hranicnu M. Dawn, povedal, ze babo bude zdrave a zdravy chlapcek....drzim palce

loliki
6. máj 2015

Vies co, povedz mu, ze ani tebe sa nieco nezda na jeho hlave a najdi si ineho lekara. Ked aj ten bude podobny, zmen ho tiez. Ked nevedia povedat jasne co je vo veci, nech su radsej ticho. Zbytocne ta stresuje.

petulik1991
12. mar 2017

Takto skoro ta stresovat teda nemusel. Na taketo nieco mohol pockat na 12.tt, kedy by merania boli presnejsie. To 7+5 moja vyzerala ako taka fazulenka, co tam on videl, to netusim 🙂 Drzim palce

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre