Zistená celiakia v tehotenstve

16. apr 2022

Ahojte, pravdobobne mam celiakiu v minulosti som 2x potratila a teraz som pravdobodne znovu tehotná, len pred 2 týždňami som bola na hadici a povedal mi dr ze to vyzerá na celiakiu. Sú tu nejaké žienky ktoré to zistili v tehotenstve a porodili ? Bojim sa lebo dr mi povedal ze to môže byť dôvod tých potratov, bola som aj na kadejakých vyšetreniach a nič mi nezistili, takže tu by mohol byť pes zakopaný, mam strach ze by sa to znovu zopakovalo. Snažila som sa minimálne jest múčne jedla , od včera ma po konzumácii mucnych jedal veľmi bolí brucho. Takže chcem úplne prejsť na bezlepkovú stravu, ale co som čítala tak ze v tele sa to drží aj tak pol roka,kým sa telo celé prečistí.

kiki68
16. apr 2022

Ihned drzat bezlepkovu dietu po potvrdeni, ziadne vynimky a poriadne nastudovat obsah aj zvyskoveho lepku. Pretoze je to zakerne a mohlo by to robit v tehu dost bordel. Telo moze viac reagovat. Na recepty odporucam na fb skupiny, super recepty ma na fb Gabriela Šeršeňová a tiez Lenka Jureckova.

leonka26
18. apr 2022

Ja mám tiež celiakiu a dom v 18tt a tiež je to také otázne začni dodržiavať diétu a veľmi mi pomáhal aj z justu čučoriedková sirup..prajem veľa zdravia a šťastne dokončené tehu ❤️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre