Zhoršenie ekzému v tehotenstve

dia888
7. júl 2021

Ahojte, chcem sa spytat, zeny uz som zufala, mam od mala atopicky ekzem ale odkedy som tehotna rapidne sa mi to zhorsilo, viete mi niektora poradit co s tym? Doteraz ma alergologicka a kozna liecili kortikoidnymi mastami lenze tie v tehotenstve neodporucaju, mate niektora skúsenosť co vam pomohlo? Dakujem za kazdu radu 🙏prikladam aj foto 😭

veronikaszabova
7. júl 2021

@dia888 v tehotenstve som pouzivala Belogent, ako jediny zaberal.

stanislavicenka
7. júl 2021

@dia888 toto je problem vnutra tela. Nie mastit. A v tehotenstve su v tom aj hormony

amelia89
7. júl 2021

@dia888 ak mas moznost tak ist k moru 🙏🏻

dia888
autor
7. júl 2021

@veronikaszabova a nie je belogent hormonalny?

dia888
autor
7. júl 2021

@amelia89 sla by som hned keby mozem zial neda sa mi😔

iwanka222
7. júl 2021

Mne lekarka vyrobila mast pocas tehotenstva na atopicky a zaberala.

danielahamar
7. júl 2021

nepiješ mlieko? môj malý má takéto od mlieka a inak za mna bioderma pre atopicov

veronikaszabova
7. júl 2021

@dia888 je, ale ine mi nepomahalo

heidy222
7. júl 2021

Moc ti neporadim, Ale na povzbudenie, ja to mam rovnake 😢 kortikoidy pouzivam skoro stale aby som nejak prezila. To co vidim na fotkr sa bez steroidov nezlepsi.V tehotenstve sa mozu, nie su kontraindikovane. Ano belogent je tiez Steroid. Tieto rady na MK ze treba zmenit stravu atd su pekne, kebyze to tak super fungovalo mozu koziary zavriet. Studie nic Take nepreukazali. Ja som mala to stastie ze mi to praveze v tehotenstve zmizlo hned po porode bolo naspat. Mozno by stacilo tyzden poriadne preliecit a potom udrziavat kremamy ako Eucerin stopi control a pod.

danielahamar
7. júl 2021

@heidy222 funguje to, len ak niečo dávaš telu celý život a potom ti to začne z nejakej príčiny vadiť, je veľmi takzke od toho telo očistiť 😩 a dostať kožu do normalu😔 vidím to na malom, tri mesiace pil mlieko a už máme 6. 5 a koža nie je vôbec dobrá, ale už sa to aspoň nerozsiruje a nie je tam až taky zápal koze ako pred 1.5m. A čo sa týka kožných, išli sme 130km skrz lepšej zdrav. starostlivosti a hádaj co, presne takú istú liečbu mu dali ako dets. a kožný pre dospelých, len kortikoidy nič viac🤐, a na čokoľvek mi reaguje, čo sa týka jedla, vidím to na koži.

lucjja
7. júl 2021

mne sa tiez pomerne zhorsil atopicky, aj ked nie az tak ako tebe podla foto,musi to byt neprijemne 😏 ja som skusala vsetky mozne maste z lekarne, od Biodermy cez La Roche Posay maju vseljake ato- rady, nic nepomohlo.. nakoniec mne najlepsie zabral obycajny detsky puder - posypem, okamzite to prestane svrbiet, tym padom neskrabem a hoji sa to 🙏

dia888
autor
8. júl 2021

@heidy222 mas pravdu aj stravu som menila ale nie vzdy to ide, dakujem za radu skusim.

dia888
autor
8. júl 2021

@lucjja puder mi nenapadol ďakujem za eadu skusim, biodermu uzivam ale je to len chvilkova ulava😔

maria898
8. júl 2021

@dia888 ja som mala toto tiez v 4 mesiaci bolo to hroznee, cele telo som mal jak ty ruku. Ja som bola koli tomu aj v nemocnici, pichali mi 5 dni hydrokortizon a natierali ma gafrovou mastou. Skus si kupit oliathum alebo linolu do kupela, mne to potom dala kozna a pekne mi to ukludnovalo pokozku. No z nemocnice ma pustili bolo to relativne ok ale zufala som bola aj potom a zrazu to same preslo ani neviem jak

dia888
autor
9. júl 2021

@maria898 ďakujem za povzbudenie, skusim🙏

danielahamar
9. júl 2021

@dia888 investuj do biodermi, môj malý 6m ma toto 👍, alebo si naskladaj nejaké iné produkty na nete sú akcie 2+1, to v strede ulavuje od svrbenia

dia888
autor
9. júl 2021

@danielahamar ano akurat to mam, od sestry na meniny som dostala, vie co ma potesi😂a musim uznat ze je super

lucjja
9. júl 2021

@danielahamar juj to vam zavidim, ze vam to funguje.. ja som pokupila vsetko, nieje to najlacnejsie a nepomohlo napr mne ze vobec 🤷🏼‍♀️🙈

dollyzv
9. júl 2021

Ja som tiež atopicka ale v tehotenstve som mala ekzém asi Max. 2tyzdne aj to len úplne mierny...ale po pôrode keď som prišla domov...katastrofa..skoro celý chrbát(kde som v živote ekzémy nemala) ekzém...prešlo asi po 2tyzdnoch a používala som nejakú namiesanu masť od nejakej babičky(chlap doniesol od kolegyne z práce) vôbec netud čo v Tom je,cítim len kokosový olej a ďalej nerozoznam 😂

danielahamar
9. júl 2021

@lucjja funguje, ale nie tak rýchlo ako by som potrebovala, ale som toho názoru, že najprv sa musí telo vyčistiť, potom môžeme skrz koze cakat zazraky😉

dia888
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dia888
autor
10. júl 2021

@danielahamar idem sa opatrne pochvalit😂uz som bola zufala tak som si 1x natrela tenulilinko belogent s tym ze hned na to som si poprikladala servitku aby vpilo nadbytocnu mast a neprehnala som to, odvtedy 3x denne biodermou premastujem a konecne sa mi to ukludnuje po 3dnoch,dakujem za radu🙏😊neda sa porovnat s prvou fotkou👌

danielahamar
10. júl 2021

@dia888 kľudne môžeš aj viac ak potrebujes, pýtala som sa nato kožnej pri malom, keďže tiež potrebujem viac ako 2x😉 a super, ze vidíš vysledky👍 a ešte ma napadlo, ak by svrbelo aloe vera sprej

luci_ba
19. júl 2021

@dia888 viem že ide o starší koment a vidím že sa ti polepšilo ;) ja mam oproti tebe fakt malinky ekzem na ruke medzi prstami. Pomáha mi čaj z repíka. Normálne počas pozerania serialu namocim celu dlaň do misky s čajom, po pár dňoch výrazne zlepšenie. Vyskúšaj, nestojí to skoro nič

dia888
autor
19. júl 2021

@luci_ba dakujem repik mam aj doma😁skusim

alesssss
5. okt 2022

Zažila som takýto ekzém a treba si pýtať u kožnej ster z kože, v laboratóriu pravdepodobne zistia stafylokoka a v takom prípade už dávajú do miešaných krémov aj antibiotiká (staršia konverzácia, ale možno niekomu pomôže 🙂)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre