Ahojte mali ste tiež niekto zhoršené prietoky ku koncu tehotenstva? Na konci 34tt som už mala hraničné hodnoty, dostala som lieky no zakaždým na kontrole to je rovnaké - ani lepšie ani horšie, podstatné je vraj že dieťa rastie. Avšak mám strach aby sa niečo nestalo, ako ste dopadli keď ste to mali podobne? Vyvolávali vám pôrod skôr?
Jasne že som rada no to neznamená že nie je dôvod na obavy 😕 preto ma zaujímajú skúsenosti iných žien
Ako casto mas kontroly? Oni kym to dieta este rastie na vahe to nechavaju. Ale keby to vyjde zle na CTG, tak to hned smiknu a dieta ide von. Ja som mala s tymto problem, dieta ale rastlo a stale som bola v nemocke na rizikovej ambulancii. Dieta sa narodilo zdrave,3,7kg
Ja som mala. na 2. Morfologickom ultrazvuku v 30 tt sa lekarovi nepacila velkost. Objednal ma o 3 tyzdne. Este v ten den som mala cisarsky 1370g. Ma 2 roky a rozprava tak ze mu nik nerozumie..vraj by mal uz tak aby sme mu rozumeli. Inak zatial vsetko v poriadku. Narodil sa a bol modry nemal dostatocny prisun kysliku. Ak sa mozem spytat ake lieky ti dali, lebo vraj po 34 sa lieky uz nemozu.. ja som teraz tehotna a beriem lieky a vraj len do 34 mozem..
Dostala som agapurin, kontroly mám týždenne a dieťatko pribralo za týždeň tak 120 gramov. Váži odhadom 2300 gramov, doktor vraví že veľkosťou bruška zaostáva o 2 týždne ale to je podľa neho v poriadku že je menšie. Keď merial hlavičku a stehennú kosť tak to približne odpovedalo týždňu, len bruško je menšie stále
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
V prvom rade si zatlieskaj ze dieta rastie a v druhom rade ze si uz v podstate skoro na konci cize by som sa tak neobavala 🙂