Železo v infúzkach počas tehotenstva

veron2811
23. nov 2022

Dobrý večer, máte niektorá skúsenosť s podávaním železa v infúzkach počas tehotenstva?

nikha2809
23. nov 2022

@veron2811 áno, prečo?

veron2811
autor
23. nov 2022

@nikha2809 nemôže to nejako uškodiť bábätku? Odpoveď lekára: viac mu uškodí, keď budete mať málo železa... Ako dlho vám ho, prosím, podávali?

nikha2809
23. nov 2022

@veron2811 ahoj, to ti dobre povedali, viac škodi keď ho máš málo.Urcite nie keď ti dajú železo.Mne podali Venofer, dostala som silnú alergickú reakciu po druhom podaní, potom som bola na liekoch ktoré moc nezaberali.Po pôrode mi potom museli dávať transfúzie.

veron2811
autor
23. nov 2022

@nikha2809 pre boha a ako sa vám to prejavilo? Tá alergická reakcia? To isté aj mne dnes dali... Po asi 5 minútach trochu mdloby na mňa prišli, inak celom dobre.... Mali ste potom problém pri pôrode s veľkou stratou krvi, či? Keď to až do infuzii prešlo. Ďakujem. 🙂

nikha2809
23. nov 2022

@veron2811 mne ocervenelo celé telo a začalo ma neskutočne všetko svrbiet už pri podávaní druhej dávky.Potom mi hneď aj pichli niečo na to.Nestratila som veľa krvy, len som mala veľmi nízke železo.

nikha2809
23. nov 2022

@veron2811 ale musím povedať, že v živote som sa necítila tak dobre ako po tých transfuziach, taká plná elánu 😁

veron2811
autor
23. nov 2022

@nikha2809 to vám verím 😁 ono bez toho železa je človek ako lopatou praštený... Ja mám k tomu aj problém, že mám redšii krv... Preto a pýtam, či ste len to železo mali nízke... No hadam to všetko pomôže a dobre dopadne. Ďakujem vám. 🥰

viestta
23. nov 2022

Pri nízkom železné hrozí nedostatočne okyslicovanie organizmu. Ty si unavená ale plod neprosperuje tak ako ma. Takže áno, doktor mal pravdu.

anavixy
23. nov 2022

Preco maju ludia tendenciu predpokladat, ze lekari sa snazia detom v brusku ublizit? Alebo teda že im je to minimalne jedno…

viestta
23. nov 2022

@anavixy to by aj mňa zaujímalo. Akúkoľvek liečbu by mal lekár konzultovať na MK a až s rukolapnym dôkazom, že mu ho plénum MK schválilo nadpolovičnou väčšinou vypísať recept.

dettilv
23. nov 2022

Ja tiez

svetlonos
23. nov 2022

@viestta 😂 to bolo dobre

svetlonos
23. nov 2022

@veron2811 neboj, budes pod dohladom. Mne infuzky dali sice mimo tehotenstva ale boli mi po nich super 🙂 Keby mi to navrhli v tehotenstve, moc by som nevahala. Ty budes znova fit a babo v pohode ako ma byt.

basska_b
23. nov 2022

Transfuzky zeleza koncom tehotenstva su indikovane pri silnej anemii, nakolko pri porode hrozi krvna strata tiez. Napr. ja som isla s hemoglobinom zo 120 den pred porodom na 80 par hodin po porode a na 70 den po porode. Bol to dost krvak ten porod a prejavilo sa to tak, ze som nebola schopna stat na nohach, stale som stracala vedomie. Dostala som potom 3 transfuzie erymasy. Ono,je to vzdy lepsie, ako transfuzky po porode, to uz su potom ozajstne transfuzky krvi. Aaa babatku to neskodi, prave naopak, kedze krv bude mat vacsiu mobilitu cervenych krviniek,tak bude dobre vyzivovane 👍

ajja1
3. feb 2023

@svetlonos
@nikha2809
@dettilv dobry den, chcem.sa opytat, ci sa za infuzie zeleza nieco doplaca. Mne hematologicka teraz prvy krat odporucila.infuziu a za sa ale doplaca 37 RUR na ampulku. Dakujem

dettilv
3. feb 2023

@ajja1 ja som doplacala ale už netuším koľko 🙏

nikha2809
3. feb 2023

@ajja1 ja som neplatila nic

veron2811
autor
3. feb 2023

@ajja1 mala som 6 ampliek a nikdy som nič neplatila, dávali mi to priamo na heme

svetlonos
3. feb 2023

@ajja1
ahojani ja som nedoplacala

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre