Dobrý večer, máte niektorá skúsenosť s podávaním železa v infúzkach počas tehotenstva?
Pri nízkom železné hrozí nedostatočne okyslicovanie organizmu. Ty si unavená ale plod neprosperuje tak ako ma. Takže áno, doktor mal pravdu.
Preco maju ludia tendenciu predpokladat, ze lekari sa snazia detom v brusku ublizit? Alebo teda že im je to minimalne jedno…
Ja tiez
Transfuzky zeleza koncom tehotenstva su indikovane pri silnej anemii, nakolko pri porode hrozi krvna strata tiez. Napr. ja som isla s hemoglobinom zo 120 den pred porodom na 80 par hodin po porode a na 70 den po porode. Bol to dost krvak ten porod a prejavilo sa to tak, ze som nebola schopna stat na nohach, stale som stracala vedomie. Dostala som potom 3 transfuzie erymasy. Ono,je to vzdy lepsie, ako transfuzky po porode, to uz su potom ozajstne transfuzky krvi. Aaa babatku to neskodi, prave naopak, kedze krv bude mat vacsiu mobilitu cervenych krviniek,tak bude dobre vyzivovane 👍
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@veron2811 áno, prečo?