Zelený zákal a liečba v tehotenstve

monjal72
24. sep 2013

Ahojte maminky chcela by som sa opytat ake mate skusenosti so zelenym zakalom v tehotenstve, uzivali ste nejake lieky ak ano tak ake?? Som druhy krat tehotna, v prvom tehotenstve som nemala ziadnu liecbu nakolko ten tlak bol celkom v pohode, lenze teraz som v 12. tt a ten tlak je uz teraz velmi vysoky - tvrdila lekarka ........ 27 a 23 tor. a vraj budeme musiet prejst na nejaku liecbu......... nemoze to ohrozit babatko???

zdenka264
24. sep 2013

To ti povie ocna lekarka,ale pri tomto tlaku by si mala ist na lieky,su to kvapky do oci,ziadne tabletky a spytaj sa aj gynekologa

magic08
24. sep 2013

nie, neublizi to babatku. Ja som sice pocas tehu ziadne kvapky nekvapkala... tlak mam stale v norme, aj napriek tomu ze mi odchadzaju ocne nervy... no uzivala som kvapky pocas dojcenia pri starsej dcerke... teraz som nebola na kontrole uz vyse roka, no chystam sa... ak bude treba, opat budem kvapkat, aj napriek tomu ze dojcim obe deti. urcite sa najdu lieky ktore sa mozu aj pocas tehu, aj ked lekari su radsej opatrny a pocas tehu lieky nedavaju.

monjal72
autor
24. sep 2013

dakujem pekne za rady.........🙂

kiki68
24. sep 2013

jedna pani,co ju poznam to mala a teda jedine co musela bolo rodit cisarskym rezom kvoli tomu ocnemu tlaku plus brat nejake lieky. Dietatko ma zdrave,takze drzim palce

lenka1408
25. mar 2014

@monjal72
Dobrý deň, chcela by som sa vás opýtať, že či teda nakoniec beriete nejaké kvapky kvôli vysokému očnému tlaku. A ak áno, tak aké? Ja som si začala kvapkať ešte pred tehotenstvom Carteol LP, ale v 5 tt mi ho doktorka vysadila. Teraz som v 14 tt a stále bez kvapiek. Sesternica sa na to pýtala svojho očného doktora a on jej povedal, že on by mi tie kvapky nevysadil ani počas tehotenstva, lebo že hrozí oslepnutie. Veď aj mne to moja očná povedala na začiatku, že si ich už musím kvapkať stále a nemôžem na to zabúdať a zrazu mi ich vysadila. Bojím sa, aby som neoslepla. Preto sa vás pýtam, aký názor máte vy a vaša očná lekárka. ďakujem veľmi pekne.

lenka1408
25. mar 2014

@monjal72
A ešte jedna otázka.pozerám že o chvíľu máte termín pôrodu, tak sa chcem opýtať, či budete rodiť normálne alebo kvôli zákalu musíte cisárskym. Lebo čítala som o tom, že by sa nemalo tlačiť , ale moja očná povedala, že môžem rodiť aj normálne. Tak ja už fakt neviem.....

monjal72
autor
26. mar 2014

Dobry den...... tak ja som bola najskor bez liecby lenze potom ten tlak som mala stale vysoky tak mi lekarka nasadila TRUSOPT vraj sa informovala u viacerych ocnych lekarov a ti jej potvrdili, ze tieto kvapky sa mozu uzivat aj pocas tehotenstva, ale uz pri dojceni nie.......... Uz mam po porode (museli sme sa narodit nutnym cisarskym trosku skor, ale nie kvoli tlaku ).......... Porod mozete mat normalny tiez som pri prvej mala normalny spontanny a pri druhej keby bolo vsetko ok tak by som tiez mohla rodit spontanne, len uz bolo nutne v mojom pripade zakrocit cisarskym............ :( ak mate este nejake otazky rada Vam odpoviem kludne napiste 🙂

00siska
11. jan 2021

@lenka1408 Dobrý deň chcem sa opýtať na tie kvapky Carteol LP nemala ste nejaké nežiaduce účinky? Ja ich beriem a mam bolesť hlavy kŕče v nohách, suché oči, nespavosť....

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre